Kesätyöt


Tule kesäksi töihin Suur-Savolle, meillä on tarjolla vaikka ja mitä!

Heräsikö mieleesi kysymyksiä kesätöihin liittyen?

Ei hätää, tsekkaa useimmin kysytyt kysymykset alta.

Millaisia kesätöitä teillä on tarjolla?

Haemme kesätyöntekijöitä erilaisiin työtehtäviin koko toimialueellemme (Pertunmaalle, Kuorttiin, Mäntyharjulle, Hirvensalmelle, Ristiinaan, Mikkeliin, Anttolaan, Hurissaloon, Puumalaan, Sulkavalle, Juvalle, Joroisiin, Virtasalmelle, Jäppilään, Pieksämäelle, Haukivuorelle, Rantasalmelle, Enonkoskelle, Savonrannalle, Kerimäelle ja Savonlinnaan).

Kesätyöpaikkoja on tarjolla esimerkiksi seuraaviin työtehtäviin: myyjä, liikennemyymälätyöntekijä, kokki, tarjoilija, aputyöntekijä, leipomotyöntekijä tai vastaanottovirkailija. Lue lisää tarkemmista tehtäväkuvauksista täältä!

 

Kuka voi hakea teille kesätöihin?

Yli 18-vuotiaat kesätyönhakijat

Osuuskauppa Suur-Savo palkkaa yli 18-vuotiaita kesätyöntekijöitä eri toimialoille ja eri puolille Osuuskauppa Suur-Savon toimialuetta. Kesätöitä on tarjolla marketkaupoissa, ABC-liikennemyymälöissä sekä majoitus- ja ravitsemiskaupassa. Lisäksi kesätöitä on tarjolla erityisaloilla, kuten Suur-Savon leipomossa, S-Pankkipisteissä ja autokaupan yksiköissä. Lue tarkemmin eri toimialojen työtehtävistä täältä.

Tarjolla on eripituisia kesätyöjaksoja riippuen toimipaikkojen tarpeesta, useimmiten työsuhteet ovat useamman kuukauden mittaisia. Suurin osa kesätyöjaksoista ajoittuu kesä-elokuulle. Osa työsuhteista alkaa kuitenkin jo aiemmin, sillä kesätyöntekijöitä voidaan tarvita pääsiäissesongista alkaen aina syyskuun loppuun saakka.

 

Alle 18- vuotiaat kesätyönhakijat

Kesätöitä on tarjolla myös alle 18-vuotiaille nuorille. Nuorten kesätyöjaksot ajoittuvat pääsääntöisesti kesäkuun alusta elokuun alkuun. Kesätöiden työsuhteiden kesto vaihtelee parista viikosta useamman viikon määräaikaisiin työsuhteisiin.

Alle 18-vuotiaiden nuorten työtehtävät riippuvat kesätyöpaikasta. Kesätyöt ovat monipuolisia asiakaspalvelutehtäviä esimerkiksi kaupassa, liikennemyymälöissä, kahviloissa tai ravintoloissa. Työtehtävät voivat olla esimerkiksi erilaisia asiakaspalvelutehtäviä, siisteyden ylläpitämistä, kaupoissa kuormanpurku – ja hyllytystyötä, ravintoloissa pöytien siistimistä ja kattamista.

 

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu (14-17-vuotiaat)

Voit hakea Osuuskauppa Suur-Savolle myös tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun. Se on 14–17-vuotiaille peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, TUVA- ja TELMA-koulutuksiin osallistuville ja lukiolaisille tarkoitettu kesäharjoittelu. Kesäharjoittelujakso kestää 2 viikkoa (10 työpäivää) ja työsuhde voidaan sijoittaa 1.6.–31.8. väliselle ajalle.

Tutustu ja tienaa -kesäharjoittelijan työpäivän pituus voi olla enintään 6 tuntia, ja sen tulee sijoittua klo 8–18 väliselle ajalle.

Tutustu ja tienaa -kesäharjoittelijana pääset tutustumaan toimipaikkojen arkeen. Pääset esimerkiksi purkamaan kuormaa, hyllyttämään tuotteita, ravintoloissa siistimään ja kattamaan pöytiä sekä tekemään muita avustavia tehtäviä. Meillä Osuuskauppa Suur-Savolla on useita eri toimialoja, joihin voit hakea Tutustu ja tienaa- kesäharjoitteluun.

Tutustu ja tienaa- kesäharjoitteluun haetaan samassa alle 18-vuotiaiden kesätyöhaussa 4.3.2024 –1.4.2024.

 

Miten kesätyön hakeminen tapahtuu?

18-vuotta täyttäneiden kesätyöhakemuksen voit lähettää täältä.

Tämä osoite vie sinut suoraan hakulomakkeelle. Haemme kaikkiin toimipaikkoihin kesätyöntekijöitä saman sähköisen haun kautta. Huomioimme vain sähköisen kanavan kautta tulleet hakemukset.

Hakulomakkeella voit valita lomakkeelta yhden tai useamman toimipaikan, mutta huomioithan, että valitset lomakkeelta vain ne toimipaikat, joissa sinun on mahdollista työskennellä. Kirjaa lomakkeelle myös se ajankohta, jolloin olet käytettävissä kesätyöhön.

Hakuaika on 18.12.2023 – 29.2.2024. Kannattaa kuitenkin laittaa hakemus tulemaan heti, sillä aloitamme haastattelut ja teemme valintoja jo hakuaikana

 

Miten haku etenee?

Teemme kesätyörekrytointia koko kevään ajan. Kun olet lähettänyt hakemuksesi sähköisen kanavan kautta, saat sähköpostiisi ilmoituksen hakemuksen vastaanottamisesta. Aloitamme haastattelut ja teemme valintoja jo hakuaikana. Seuraa siis aktiivisesti omaa sähköpostiasi. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnoista 26.4.2024 mennessä.

Osa hakijoistamme etenee haussa työhakemuksen perusteella haastatteluvaiheeseen. Haastatteluun valitut kutsumme haastatteluun joko sähköpostilla tai puhelimitse. Kannattaa pitää silmällä myös roskapostia, sillä viestimme saattavat joskus päätyä sinnekin.

Jos sinut on valittu kesätyökaveriksemme, saat siitä erillisen ilmoituksen. Tämän jälkeen sovit esihenkilön kanssa työn aloitukseen liittyvistä asioista ja pian pääsetkin jo aloittamaan suursavolaisten huippuporukassa!

Jos kesätyöpaikka ei tällä kertaa napannut, niin ilmoitamme sinulle päätöksestä sähköpostitse. Älä kuitenkaan lannistu, sillä haemme jatkuvasti uusia tähtiä porukkaamme! Säilytämme hakemuksesi kuitenkin siltä varalta, jos meillä ilmenee vielä lisää tarvetta kesätyöntekijöille.  Seuraa myös avoimia työpaikkojamme osoitteessa

 

Minkälaista palkkaa kesätöistä saa?     

Myyjien ja liikennemyymälätyöntekijöiden palkkaus on kaupan alan työehtosopimuksen mukainen.

Ravintoloiden sekä kahviloiden palkkaus on MaRa:n työehtosopimuksen mukainen.

Leipomotyöntekijän palkkaus on Leipomo alan työehtosopimuksen mukainen.

 

Mitä minun pitäisi osata ja tehdä töissä?

Ei haittaa, jos tunnet pientä jännitystä – me käymme asiat huolellisesti kanssasi läpi, ja jokainen työntekijä perehdytetään tehtäviinsä hyvin. Meillä Osuuskauppa Suur-Savolla kannustetaan ja tuetaan työntekijöitämme. Jos jokin asia mietityttää sinua, voit aina kysyä asiasta esihenkilöltäsi tai työkavereiltasi. Meillä ratkaisee asenne. Kesätöihin tullessa tarvitset vain iloista mieltä, reipasta asennetta ja intoa uuden oppimiseen, kaiken muun saat meiltä.

 

Voinko lähettää hakemukseni ja ansioluettelon sähköpostilla?

Meille hakee useita satoja kesätyönhakijoita ja haluamme kohdella kaikkia hakijoita tasavertaisesti. Siksi huomioimme vain sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta lähetetyt työhakemukset ja ansioluettelot.