Osuuskauppavaalit


Käytä ääntäsi ja vaikuta. Katso ehdokkaat ja anna äänesi Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston vaaleissa! Sähköinen äänestys 16.-25.2.2024

Käytä ääntäsi ja vaikuta


Katso ehdokkaat ja anna äänesi 16.-25.2.2024

Edustajiston vaalit

Osuuskauppa Suur-Savon omistavat yli 70 000 asiakasomistajaa. Vuonna 2024 Osuuskauppa Suur-Savon omistajien keskuudesta valitaan vaaleilla 48 jäsentä edustajistoon.

Osuuskauppavaalit

Osuuskauppa on jäsentensä omistama yritys, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Edustajisto toimii äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen.

Mitä edustajisto tekee?

Edustajisto päättää muun muassa osuuskaupan tilinpäätöksestä ja voitonjaosta sekä valitsee hallintoneuvoston ja tilintarkastajat. Edustajistossa voit vaikuttaa osuuskauppasi toimintaan. Edustajistossa on keskusteltu muun muassa Osuuskaupan toimipaikkaverkostosta, vastuullisuudesta ja ympäristöasioista, ruuan ja polttonesteiden hintatasoista, lähiruuasta ja tuottajien asemasta, ruokahävikin vähentämisestä ja asiakasviestinnästä.

Edustajisto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, keväällä joko maalis- tai huhtikuussa ja marraskuussa. Lisäksi edustajiston jäsenet kokoontuvat alueittain kaksi kertaa vuodessa valmistelemaan kokouksissa käsiteltäviä asioita ja keskustelemaan alueita koskevista palveluista ennen varsinaisia edustajiston kokouksia.

 

 

Vaalirekisterin tietosuojaseloste:
https://suursavo.fi/henkilorekisterit/edustajistovaalit/

Näin äänestät osuuskauppavaaleissa

Vaaleja varten Osuuskauppa Suur-Savo on jaettu neljään jäsenalueeseen, jotka ovat Mikkeli (Hirvensalmi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa), Savonlinna (Enonkoski, Savonlinna), Pieksämäki (Pieksämäki) ja Juva (Joroinen, Juva, Puumala, Rantasalmi, Sulkava).  Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omalta jäsenalueeltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää ketä tahansa ehdokasta.

Osuuskauppa Suur-Savon edustajisto valitaan ensimmäistä kertaa suoralla henkilövaalilla. Suorassa henkilövaalissa on jäsenalueittain vain yksi ehdokaslista, joka on laadittu ehdokasilmoitusten perusteella. Ehdokkaan läpipääsyyn vaikuttavat vain ehdokkaan henkilökohtaisesti saamat äänet.

Vaalit pidetään kahdessa eri vaiheessa, sähköinen äänestysaika on 16.-25.2.2024 ja postiäänestysaika on 18.-27.3.2024.

Kuka voi äänestää?

Edustajiston vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki 31.12.2023 mennessä jäseniksi hyväksytyt, 15 vuotta täyttäneet Osuuskauppa Suur-Savon jäsenet. Sähköinen äänestysaika on 16.-25.2.2024. Äänestysajan alkaessa löydät sähköisen äänestyslinkin tältä sivulta. Sähköisen äänestysajan päättyessä postiäänestyksen äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan niille osuuskaupan äänioikeutetuille jäsenille 11.3.2024 alkaen, jotka eivät ole äänestäneet sähköisesti.

Tutustu tarkemmin Osuuskauppa Suur-Savon sääntöihin ja edustajiston vaalijärjestykseen:
https://cdn.aok.wp.s-cloud.fi/uploads/sites/9/2023/03/02124057/yhteisosaannot_2023-02-28.pdf

Ehdokasilmoitukset ja jäsenalueet vuoden 2024 vaaleissa

Osuuskauppa Suur-Savon vaaleissa 2024 valitaan edustajiston jäsenet jäsenalueittain seuraavasti:

Jäsenalue 1: Mikkelin jäsenalue (Hirvensalmi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa)
Jäsenalue 2: Pieksämäen jäsenalue (Pieksämäki)
Jäsenalue 3: Juvan jäsenalue (Joroinen, Juva, Puumala, Rantasalmi, Sulkava)
Jäsenalue 4: Savonlinnan jäsenalue (Savonlinna, Enonkoski)

Yhteensä 48 edustajaa