Valtakunnallinen ABC-lataus siirtyy mobiiliaikaan – Osuuskauppa Suur-Savon latausverkosto laajenee


24.5.2022

S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021 ja nyt se on jo noin 78 latausaseman laajuinen. ABC-latausasemilla on latauspisteitä yli 500 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 316, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 155 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 150 kW) 65 kappaletta. Osuuskauppa Suur-Savon alueella latausasemia on avoinna kesäkuun alussa 6. Nyt ABC-latauksen koko asiointi hoituu kätevästi ABC-mobiililla.

ABC-mobiili on myös sähköauton latauksessa totutun helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita. Uuden ominaisuuden myötä ABC-mobiili on maailman monipuolisin autoilevaa asiakasta palveleva mobiilisovellus. – ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-lataus-tunnuksilla varustetuilla latausasemilla. Meillä on myös aiemmin käyttöönotettuja, eri yhteistyökumppanien kanssa toteutettuja latausasemia, joissa lataaminen tapahtuu samoin kuin tähänkin asti, Osuuskauppa Suur-Savon ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi kertoo.

Maksu vain ladatusta energiasta

Osuuskauppa Suur-Savon latauspisteissä asiakas maksaa vain ladatusta energiasta eli meillä hinnoittelu on kilowattituntiperusteinen ei minuuttiperusteinen jatkaa Nurmi.

Latauksen hinnat näkyvä asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

Verkosto laajenee vauhdilla

Osuuskauppa Suur-Savossa on ABC-latausasemia kesäkuun alussa 6 kpl, lisäksi avaamme vielä kesän aikana yhden lisää. –Meidän tavoitteemme on tänä vuonna 7 latausasemaa. Niihin tulee 48 erillistä latauspistettä. Kokonaisuudessaan tavoittelemme jokaisen toimipaikkamme yhteyteen latausaseman vuoteen 2024 mennessä, kertoo toimialajohtaja Kai Nurmi.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Osuuskauppa Suur-Savon tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä. ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Kai Nurmi, ABC-toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, puh. 0400 942 141, kai.nurmi@sok.fi