Upea huoneuudistus Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeliin


1.9.2023

Osuuskauppa Suur-Savo investoi Mikkelin matkailuun uudistamalla Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelin huoneita 2,15 miljoonalla eurolla. Uudistus koskee 73 hotellihuonetta sekä hotellikäytäviä.

 

Huoneuudistus aloitetaan lokakuun puolessa välissä ja ensimmäiset huoneet valmistuvat asiakkaiden iloksi jouluun mennessä. Koko uudistus on valmis toukokuussa 2024. Investoinnin työllisyysvaikutus on noin 37 henkilötyövuotta. Pääurakoitsijana toimii mikkeliläinen Kaarirakennus Oy ja kalusteurakasta vastaa savonlinnalainen Restamaster. Myös muina urakoitsijoina ja suunnittelijoina on käytetty paikallista osaamista. ‒ Huonekapasiteettimme on uudistuksen jälkeen 175 huonetta. Rakentaminen toteutetaan kerros kerrallaan ja näin koko projektin ajan huoneiden saatavuus säilyy hyvänä. Uuden ilmeen saavat myös hotellikäytävämme, kertoo Original Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtaja Kari Hänninen.

 

Viime vuosina Vaakunassa on uudistettu myös kokoustilat ja kylpyhuoneet – huoneuudistus on luonnollinen jatkumo tälle. ‒ Haluamme jatkossakin olla asiakkaiden ykkösvalinta ja sen eteen teemme pitkäjänteisesti työtä. Nyt alkava uudistus on jälleen osoitus halustamme panostaa palveluiden laatuun ja vieraiden viihtyvyyteen, sanoo Hänninen.

 

Uudistuksen sisustussuunnittelusta on vastannut Franz Design Oy. ‒ Suunnittelun lähtökohtana huoneuudistukselle on ollut kaupunkilaisuus ja paikallisuus. Huoneiden tunnelmaan sekä materiaaleihin on pyritty tuomaan ilmettä ympäröivästä kaupunkikuvasta, kertoo toimitusjohtaja Markus Viiperi Franz Design Oy:ltä. ‒ Toiminallisuuden osalta huoneluokkiin on pyritty löytämään ratkaisuja, jotka vastaavat hyvin eri asiakassegmenttien tarpeisiin, hän sanoo.

 

Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli hakee Sustainable Travel Finland -sertifikaattia

 

Tärkeä osa palveluiden laatua on myös toiminnan vastuullisuus ja kestävä kehitys, minkä vuoksi Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli hakee Sustainable Travel Finland ‑sertifikaattia. STF-merkki kertoo, että yritys kantaa vapaaehtoisesti vastuuta oman yritystoiminnan vaikutuksista luontoon, ihmisiin ja yhteiskuntaan. Visit Finlandin kehittämän Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman avulla vastuullisten toimenpiteiden omaksuminen ja kehittäminen helpottuu. Sustainable Travel Finland ‑kehittämisohjelma koostuu seitsemästä askelmasta, jotka suoritettuaan yritys saa käyttöönsä STF-merkin. ‒ Vastuullinen toiminta ja kestävä kehitys ovat asioita, joita asiakkaat meiltä odottavat, ja tähän muuttuvaan kysyntään meidän tulee vastata, sanoo Hänninen ‒ Sustainable Travel Finland ‑ohjelma antaa meille tarvittavat työkalut kestävän matkailun edistämiseen, joka on tavoitteemme nyt ja jatkossa, hän toteaa.

 

Lisätietoja:

 

Kai Nurmi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, ABC-toimiala
puh. 0400 942 141, kai.nurmi@sok.fi

 

Kari Hänninen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli, puh. 050 528 8006,  kari.hanninen@sok.fi

 

 

Projektin osapuolet

 

Pääurakoitsija                                          Kaarirakennus Oy

Sähköurakoitsija                SE-Sähkö Oy

Kalusteurakoitsija               Restamaster Oy

LVI                                      Teknocon Oy

Sisustussuunnittelu            Franz Desing Oy

Arkkitehtisuunnittelu           Granlund Mikkeli Oy

LVIA-suunnittelu                Rejlers Finland Oy

Rakennesuunnittelu           Sitowise Oy