Taidemaalari Netta Tiitinen Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilijaksi


21.5.2012

Osuuskauppa Suur-Savo on valinnut Taidekeskus Salmelan esityksestä kummitaiteilijakseen taidemaalari Netta Tiitisen. Valinta julkaistiin maanantaina 21. toukokuuta tiedotustilaisuudessa, jossa Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen luovutti Tiitiselle stipendin hänen taiteelliseen toimintaansa.

Taidemaalari Netta Tiitinen (s. 1980) on työskennellyt Taidekeskus Salmelan taiteilijaresidenssissä Mäntyharjussa talven 2011–2012 ajan ja hänen teoksiaan tulee esille Salmelan kesän 2012 taidenäyttelyyn. Netta Tiitisen tuotannossa lapset ovat olleet alusta pitäen yksi tärkein aihealue. Vanhaan Postitaloon Domanderin näyttelyalueelle tulevat maalaukset ovat täynnä syvällisiä ajatuksia lasten arjesta, mielikuvituksesta ja kehityksestä, joiden ohessa näkyy hillitysti myös vahva tekninen kiinnostus muun muassa struktuurieroihin ja kolmiulotteisiin yksityiskohtiin.

Asiakkaan toiveiden mukaan toteutettuun tilaustaiteeseen erikoistunut Tiitinen haluaa omalla esimerkillään rohkaista luovia ihmisiä kehittämään omia vahvuuksiaan myös itsenäisesti sekä tuomaan oman osaamisensa ihmisten iloksi vaihtoehtoisillakin tavoilla.

 

Osuuskauppa Suur-Savolla ja S-ryhmällä pitkään jatkunut yhteistyö Taidekeskus

Salmelan kanssa

Osuuskauppa Suur-Savo on tehnyt yhteistyötä Taidekeskus Salmelan kanssa jo vuodesta 1997 alkaen. Erityisen tärkeäksi Suur-Savo on kokenut nuorten taiteilijoiden talveen ajoittuvan ateljeetoiminnan tukemisen Salmelassa.

Myös S-ryhmä ja Taidekeskus Salmela ovat tehneet yhteistyötä. S-ryhmä onkin yksi merkittävimmistä sekä pitkäaikaisimmista Taidekeskuksen yhteistyökumppaneista.

Osuuskauppa Suur-Savo tekee Salmelan lisäksi monipuolisesti yhteistyötä toimialueensa eri toimijoiden kanssa ja tarjoaa näin asiakasomistajille vuosittain useita tapahtumaetuja. Tulevan kesän yhteistyökumppaneita ovat mm. Visulahti, Hulivili karnevaali Mikkelissä, Kasinosaaren kesäteatteri Savonlinnassa, Mikkelin kesäteatteri, Rapion Myllyn kesäteatteri Juvalla sekä Jurassic Rock.

 

Lisätietoja:
Osuuskauppa Suur-Savo
toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen
p. 0500 553 765

Taidekeskus Salmela
toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala
p. 050 3388 114