Taidemaalari Annuli Viherjuuri on valittu OsuuskauppaSuur-Savon kummitaiteilijaksi


12.5.2009

Osuuskauppa Suur-Savo on valinnut Taidekeskus Salmelan esityksestä kummitaiteilijakseen taidemaalari Annuli Viherjuuren. Valinta julkaistiin perjantaina 8. toukokuuta tiedotustilaisuudessa, jossa Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen luovutti Viherjuurelle stipendin hänen taiteelliseen toimintaansa.

Annuli Viherjuuri (s.1984) inspiroituu oman elämänsä kokemuksista sekä kirjoittamistaan runoista. Tuoreissa öljymaalauksissaan hän käsittelee parisuhteen toiveita yhdessä pysymisestä herkän dramaattisesti esittävää ja abstraktia yhdistäen. Maalauksissa liikutaan tunnelmasta toiseen, perustusten sortumisesta rauhaan ja hiljaisuuteen, intohimon punaisesta särkymisen pelkoon. Salmelan rannassa sijaitsevan Huvimaja Höijerin Viherjuuri muuntaa seinämaalauksillaan sykähdyttäväksi turvapaikaksi, pesäksi.

Viherjuuri työskenteli Mäntyharjussa Taidekeskus Salmelan talvistipendiaattina syksyn 2008 ja hänen töitään on esillä Salmelan taidenäyttelyssä ensi kesänä 6.6.–9.8.2009.

Osuuskauppa Suur-Savo ja S-ryhmä merkittävässä yhteistyössä Taidekeskus Salmelan kanssa

Osuuskauppa Suur-Savo ja Taidekeskus Salmela ovat tehneet yhteistyötä eteläsavolaisen kulttuurivetovoiman lisäämiseksi vuodesta 1997 alkaen. Suur-Savo on halunnut erityisesti tukea nuorten taiteilijoiden talviaikaista ateljeetoimintaa Salmelassa.

Osuuskauppa Suur-Savon muita yhteistyötahoja Taidekeskus Salmelan lisäksi ovat tänä kesänä mm. Kasinosaaren kesäteatteri Savonlinnassa, Mikkelin Teatteri, Joroisten Musiikkipäivät, Jurassic Rock, Tanhuvaaran Urheiluopiston lasten liikuntaleirit ja Mikkelin ravirata. 

Osuuskauppa Suur-Savo on mukana myös S-ryhmän ja Salmelan yhteistyössä. S-ryhmä on yksi merkittävimmistä sekä pitkäaikaisimmista Taidekeskuksen yhteistyökumppaneista ja yhteistyö on perustunut korkeaan taiteelliseen tasoon. Yhteistyösopimuksella halutaan tuottaa etuja asiakasomistajille ja myös tänä kesänä Salmelan kesän Nuoren taiteilijan taidejulisteesta myönnetään asiakasomistajille hintaetu.

S-ryhmän muita valtakunnallisia kulttuurikohteita ovat mm. Suomen kansallismuseo, Helsingin juhlaviikot, Seinäjoen Tangomarkkinat, Kaustisen Folk Music Festival, Punkaharjun Kesämaa, Linnanmäki, Muumimaailma, Sirkus Finlandia sekä Puuharyhmä, jonka muodostavat Vesipuisto Serena, Visulahti, Puuhamaa, Tropiclandia ja Wasalandia.

 

Lisätietoja:  

Osuuskauppa Suur-Savo

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen

p. 0500 553 765

Taidekeskus Salmela        

toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala

p. (05) 387 370