Sydäniskuri löytyy nyt lähes jokaisesta Osuuskauppa Suur-Savon marketista


24.3.2022

Sydäniskuria eli defibrillaattoria tarvitaan sydänpysähdystilanteessa. Sydäniskuri antaa sähköiskun kahden rintakehään liimattavan elektrodin kautta ja pyrkii siten pysäyttämään sydämen haitallisen rytmin ja palauttamaan sen normaaliksi. Nyt uusia defibrillaattoreja on hankittu myös Osuuskauppa Suur-Savon S-marketeihin.

– Kaupoissamme käy joka päivä paljon ihmisiä, eikä sairauskohtaus kysy aikaa eikä paikkaa. Meillä on laaja toimipaikkaverkosto ja panostamme toiminnassamme merkittävästi turvallisuuteen. Koemme tärkeäksi, että avunsaannin tilanteissa apu on muutamissa minuuteissa tarjolla. Elvytyksen nopea aloittaminen on tärkeää ja sydäniskurilla voi pelastaa hengen. Täysautomaattista defibrillaattorin toiminta on suunniteltu niin, että kuka tahansa osaa ja voi sitä käyttää hätätilanteessa. Defibrillaattorilla ei voi saada vahinkoa aikaan, sillä laite ei anna vapauttaa iskua, jos se ei ole tarpeen. Algoritmit analysoivat sydänrytmin ja määrittää sitten suositellaanko iskua, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon S-market ryhmäpäällikkö Sami Marttinen.

Defibrillaattori löytyy seuraavista Osuuskauppa Suur-Savon toimipaikoista:

  • Original Sokos Hotel Vaakuna, Mikkeli
  • Original Sokos Hotel Seurahuone, Savonlinna
  • Prismat Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki
  • Kauppakeskus Stella
  • Sokos / S-market Savonlinna
  • Kaikki ABC-liikennemyymälät eli Mikkeli Tuukkala, Juva, Kuortti, Savonlinna, Pieksämäki ja Pitkäjärvi
  • Salet Savonranta, Virtasalmi, Jäppilä, Kontiopuisto ja Naarajärvi
  • S-marketit Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Mertala, Peitsari, Rantakylä, Ristiina, Sulkava, Urpola, Haukivuori, Kerimäki, Mäntyharju ja Rantasalmi.

Osuuskauppa Suur-Savo kouluttaa henkilökuntaansa aina turvapassi- ja ensiapukoulutusten yhteydessä käyttämään laitetta mahdollisissa ensiaputilanteissa.

Lisätietoja:

Sami Marttinen, S-market-ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 564 5750

Sydäniskureiden sijainnit kartalla Defi.fi – Rekisteri sydäniskureista