Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli uudisti 100 huonetta lattiasta kattoon paikallisin voimin


15.6.2016

Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli sai valmiiksi mittavan uudistuksensa, joka alkoi joulukuussa 2015 ja sen paikallisuutta huokuvat huoneet vihitään käyttöön juhannuksena 2016. Investoinnilla uusittiin 100 huoneen kaikki pinnat ja kylpyhuoneet sekä rakennettiin huonekohtainen jäähdytys. Uudistuksen peruspilarina oli kotimaisuus sekä paikallisuus, jotka näkyvät huoneissa paikallisena puusepäntyönä ja teemoina. Hotellin vastuullisuus sekä halu tehdä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa näkyivät projektin alusta loppuun. Hotellijohtaja Kari Hänninen kertoo suunnittelun lähteneen pienestä liikenteeseen. Matkalla projekti suureni ja lopulta päädyttiin 1 800 000 € investointiin.

– Haluamme vahvistaa asemaamme Mikkelin parhaana paikkana yöpyä ja yksinkertaisesti vieraamme ovat tämän uudistuksen ansainneet, kertoo hotellinjohtaja Hänninen.

 

Hännisen mukaan jokaisella Original Sokos hotellilla on oma paikallinen ideologia ja tämä toimi myös pohjana tehdylle uudistukselle. Paikallisuutta halutaan ja sen pitää näkyä vahvasti hotellin palveluissa sekä fyysisissä puitteissa. Kaikkiin uudistettuihin huoneisiin tuli kotimaiset Familon Oy:n vuoteet ja niiden vierellä olevat yöpöydät ovat uniikkia kotimaista puusepäntyötä Kasipuu Ay:n toimesta. Huoneiden kaikki kiintokalusteet ovat Savonlinnalaisen Restamaster Oy:n tekemiä.

 

Huoneiden suunnittelun lähtökohtana pidettiin viihtyvyyttä, kodikkuutta ja paikallista teemaa. Huoneiden suunnittelusta vastasi sisustusarkkitehti Asta Granberg, jonka mukaan kokonaisuudesta tuli hauska sekoitus uuden ja vanhan henkeä. Huoneiden tyyli istuu hyvin talon arkkitehtuuriin ja Mikkelin maisemiin. Teemaan on haettu inspiraatiota esimerkiksi Mannerheimin rakkaudesta Mikkelin Naisvuoren maisemiin.

 

Hotellin kiinteistön omistaa ja sen liiketoimintaa on pyörittänyt Osuuskauppa Suur-Savo vuodesta 1995 lähtien. Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelissä on yhteensä 175 huonetta, joista tässä uudistuksessa 100 huonetta sai täysin uuden ilmeen. Hotellijohtaja Hänninen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Tulevaisuuden uudistuksissakin lähdetään aina miettimään sitä, mikä on eteläsavolaista ja mikä on mikkeliläistä.

 

Projektin onnistumisen takana oli monta paikallista yritystä. Kokonaisvastuu rakentamisesta on ollut Caverion Oy:llä ja rakennustekniset työt on hoitanut mäntyharjulainen Rakennusliike V. Mättölä Oy. Rakennusvalvonnasta on vastannut HonkaPro Oy Mikkelistä, ja talotekniikkavalvontaa hoiti alueellinen toimija Controlteam Oy. Esille tuotavia yrityksiä, jotka omalla panostuksellaan auttoivat uudistuksen onnistumisessa, ovat Puusepänliike Pro Joinery Ky ja Mainospuu Oy, jotka vastasivat huoneiden sängynpäätyjen valmistamisesta. Mikkeliläinen Kaarirakennus teki pienemmät rakennustekniset työt.

 

Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelissä vietetään avoimien ovien päivää lauantaina 9.7.2016, jolloin kaikki ovat tervetulleita tutustumaan uudistuneeseen Vaakunaan.

 

Lisätietoja:

matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi, puh. 0400 942 141

hotellinjohtaja Kari Hänninen, puh. 050 528 8006