Sinä tiedät, miltä kotiseuturakkaus maistuu


30.11.2022

Uusi visiomme tuo asiakkaamme entistä enemmän keskiöön. Haluamme tarjota ylivoimaista hyötyä ja loistavia palvelukokemuksia asiakkaillemme nyt ja tulevaisuudessa. Kehitämme liiketoimintaamme vastuullisesti luonnonvaroja kunnioittaen ja pidämme palvelumme kunnossa Etelä-Savossa. Vuoteen 2025 mennessä poistamme ilmakehästä enemmän hiiltä kuin sitä tuotamme. Menemme kohti ruokahävikin puolittamista ja edistämme kiertotaloutta. Kaikki käyttämämme sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Kuluvana vuonna S-ryhmän, kuten myös meidän, käyttämästä sähköstä 85 % tuotetaan omalla tuuli- ja aurinkovoimalla. Investoimme monipuolisesti energiatehokkuuteen: uusimme kylmälaitteemme, optimoimme valaistusta, hyödynnämme hukkalämpöä ja edistämme uusiutuvan energian tuotantoa.

Isona toimijana meillä on myös tärkeä rooli ja vastuu auttaa asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kuuntelemme asiakkaidemme toiveita, etsimme sekä kehitämme jatkuvasti uusia keinoja niiden huomioimiseksi ja kartoitamme kiertotalouteen liittyviä uusia toimintamalleja. Kiloissa ja litroissa mitattuna kotimaisten elintarvikkeiden osuus päivittäistavarakaupan myynnistämme on kuluvana vuonna noin 80 %. Asiakkaamme arvostavat kotimaisuutta. Kotimaisten tuotteiden menekki edistää muun muassa työllisyyttä Suomessa. Me uskomme, että ruoka-ala voi olla yksi Suomen kasvun vetureista ja haluammekin edistää aktiivisesti kotimaisen ruoan menestystä sekä tarjota asiakkaillemme erilaisia vaihtoehtoja tuotteiden ja palveluiden kautta. Valikoimistamme löytyy useita paikallistuottajien tuotteita, mutkatonta ja maistuvaa lähiruokaa.

Joulu on meille suomalaisille yksi vuoden tärkeimmistä juhlista. Suomalaisia pidempiaikaisia perinteitä ovat muun muassa joulusaunassa sekä -kirkossa käyminen, joululaulut ja -kalenterit, joulukuusi ja kodin koristelu jouluun, joulupukin vierailu sekä päivällisen nauttiminen perheen sekä lähimmäisten kesken. Me Osuuskauppa Suur-Savossa olemme mukana luomassa joulutunnelmaa. Kaikki toimipaikkamme ovat valmistautuneet jouluun ja palvelemme Sinua laajoilla aukioloajoilla kaikissa jouluvalmisteluissasi. Tarkemmat aukioloajat löydät osoitteesta www.suursavo.fi.

Etelä-Savo on täynnä vastuullisten lähituottajien tuottamia raaka-aineita ja herkkuja. Me osuuskaupassa teemme yhteistyötä lukuisten lähialueen tuottajien kanssa. Vuoden 2023 seinäkalenterimme kuvat on otettu vierailukierroksella lähituottajiemme tiloilla ja herkulliset reseptit ovat tuottajien omia ruokavinkkejä asiakkaillemme. Tee kotiseutumatka vatsallesi kokeilemalla paikallistuottajien reseptejä, me tuomme lähiruokatuotteet lähellesi.

Ari Miettinen
toimitusjohtaja
Osuuskauppa Suur-Savo