Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneelle kansainvälinen kestävän kehityksen palkinto


5.4.2024

Savonlinnassa sijaitsevalle Original Sokos Hotel Seurahuoneelle on myönnetty merkittävä kansainvälinen tunnustus International Sustainable Awardseissa.  Tämä kansainvälinen kestävän kehityksen palkinto on myönnetty perusteellisen tutkimus- ja arviointiprosessin jälkeen tunnustuksena sitoutumisesta ja toimenpiteistä kohti kestävämpää tulevaisuutta.

 

International Sustainability Awards (ISA) myönnetään yrityksille, jotka ovat sitoutuneet kestäviin liiketoimintatapoihin ja tällä tavoin vaikuttavat myönteisesti luontoon ja yhteiskuntaan sekä planeettamme tulevaisuuteen. Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna palkittiin laaja-alaisista kestävän kehityksen toimenpiteistä ja esimerkillisestä ruokahävikin vähentämisestä. Keskeisiä kestävän kehityksen tavoitteita ovat ruokahävikin minimoinnin lisäksi paikallisen, luomu- ja kausiruoan sekä kiertotalouden edistäminen. Hotelli priorisoi yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa, kehittää paikallisuutta korostavia matkailukokemuksia ja parantaa saavutettavuutta kestävän kehityksen tapahtumiin. Taloudellisesti se keskittyy kestäviin hankintoihin, matkailukauden pidentämiseen, paikallisten palvelujen ja tavaroiden suosimiseen sekä alueellisiin hankkeisiin osallistumiseen.

− Nyt myönnetyllä ISA-palkinnolla on meille suuri merkitys ja olemme siitä todella iloisia ja ylpeitä. Kun katselee hotellin ikkunoista avautuvaa kaunista järvimaisemaa, tiedostaa hyvin vahvasti ympäristötekojen merkityksen. Toivomme, että tämän palkinnon kautta inspiroimme myös muita yrityksiä toimimaan kestävämmin ja vaikuttamaan maailmaamme, sanoo hotellijohtaja Petri Kemiläinen.

Sustainable Brand Index -tutkimuksen mukaan Sokos Hotels on tunnustettu vastuullisena hotelliketjuna Suomessa vuodesta 2013 lähtien. Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna sai Green Key -sertifikaatin vuonna 2017 sekä Sustainable Travel Finland -merkin v. 2023, mikä kertoo vahvasta sitoutumisesta kestäviin käytäntöihin.

Luxury Lifestyle Awards on maailmanlaajuinen palkinto, joka valitsee, tunnustaa, juhlii ja mainostaa parhaita luksustuotteita ja palveluita kaikkialla maailmassa. Yrityksen tavoitteena on yhdistää ihmiset parhaalla ylellisyydellä.

 

Lisätietoja:

hotellinjohtaja Petri Kemiläinen
Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna
puh. 050 411 8015, petri.kemilainen@sok.fi

 

Sustainability Awards Winners Archives – Luxury Lifestyle Awards

Experience Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna | Lake Saimaa (luxurylifestyleawards.com)