Prisma Mikkelissä huollettiin henkilökunnan polkupyörät kevätkuntoon


4.5.2023

Prisma Mikkelissä järjestettiin pyöräilykauden startin merkeissä henkilökunnan polkupyörien huoltopäivä. Paikalla pyöriä huoltamassa olivat Mikko Paavilainen ja Olli Aaltonen Särmä Pyörästä. Pyörähuollon ammattilaiset tekivät polkupyöriin keväthuoltoja; ketjuja rasvattiin, vaihteita ja jarruja säädettiin. Jokaisen pyörän turvallisuus tarkistettiin niin, että pyöräillä voisi huolettomin mielin. Päivän aikana huollettavia pyöriä oli 25. Suurin osa polkupyöristä oli hyvässä kunnossa, mutta osa kaipasi enemmän huoltoa.

– Oli kyllä tosi kiva, kun tällainen päivä järjestettiin. Nyt saan ajella turvallisin mielin taas koko kesän, kommentoi Jaana Haimilahti Prisma Mikkelistä.  – Ajelen työmatkat pääsääntöisesti polkupyörällä, erityisesti kesäisin, jatkaa Jaana.

Osuuskauppa Suur-Savossa takana vuosi työsuhdepyöräilyä

– Osuuskauppa Suur-Savo on tarjonnut nyt vuoden verran Suur-Savon henkilökunnalle työsuhdepyöräetua yhteisyössä GoByBiken kanssa, kertoo Prisma Mikkelin käyttötavaraosaston päällikkö Tuomo Rasimus. – Työsuhdepyörä on käyttäjälle helppo ja edullinen tapa hankkia polkupyörä, jota muuten ei ehkä tulisi hankittua. Pyörä voi olla joko perinteinen fillari tai sähköavusteinen, ihan miten vaan käyttäjä parhaakseen näkee. Sopimus ei velvoita työntekijää kulkemaan työsuhdepyörällä työmatkojaan ja pyörää voi käyttää vapaasti myös vapaa-ajan harrastuksiin, lisää Rasimus.

Osuuskauppa Suur-Savossa työsuhdepolkupyörä-sopimuksia on tehty useampia ja kevään mittaan uusia sopimuksia tehdään varmasti lisää. Idea lähti henkilökunnan toiveista keväällä 2021, kun verottaja mahdollisti pyöräedun vuoden 2021 alusta. – Saimme prosessin hiottua kuntoon syksyllä 2021, varmaan ihan ensimmäisenä S-ryhmässä ja pyöräetu tuli voimaan vuoden alusta 2022, mikä innolla otettiin vastaan, kertoo Rasimus.

Suursavonauto Mikkelin huoltoneuvoja Mika Venäläinen hankki heti työsuhdepolkupyörän, kun tilaisuus tähän annettiin. – Veroetu oli minulle isoimpana porkkanana ja olin jo pitkään odottanut tätä etua, jotta saisin haaveilemani pyörän. Itse ajan täysjousitetulla sähköpyörällä, jolla työmatka sujuu reippaassa tahdissa, kertoo Venäläinen.

Polkupyörällä tehdyillä työmatkoilla on paljon positiivisia vaikutuksia niin työntekijälle kuin yhteiskunnalle ja ympäristöllekin. Pyöräilijä on tutkitusti virkeämpi työpäivään ja päivä lähtee mukavasti liikkeelle pienellä liikunnalla, ja onhan se myös autoilua edullisempi tapa tehdä työmatkaa. Polkupyöräilyn ympäristövaikutukset on todettu jo moneen kertaan huomattavasti pienemmiksi yksityisautoiluun verrattuna. Pyöräily on siis itsestään jo ekoteko.

Lisätietoja:

Tuomo Rasimus, käyttötavaraosaston päällikkö, Prisma Mikkeli, p. 044 791 3578

 

Kuvassa: Jaana Haimilahti, Mikko Paavilainen ja Olli Aaltonen

Kuvaaja: Tuija Heikkilä