Pidä huolta -kampanja haastaa pitämään huolta nuoresta mielestä – Osuuskauppa Suur-Savolta ja LähiTapiola Savo-Karjalalta yhteensä 30 000 euron lahjoitus


21.9.2021

Korona-aika on lisännyt nuorten pahoinvointia ja ahdistuneisuutta. Tämä näkyy matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen ruuhkautumisena paitsi valtakunnallisesti, myös Etelä-Savossa. Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteisen Pidä Huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerätään rahaa nuorten mielenterveystyöhön yli 70 suomalaisen artistin voimin.  Osuuskauppa Suur-Savo liittyy 10 000 euron lahjoituksella osaksi LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron kokonaislahjoitusta. LähiTapiola Savo-Karjala on mukana 20 000 euron lahjoituksella.

Korona-aikana erityisesti nuoret ovat olleet tiukoilla: lähes kaksi kolmesta 18–24-vuotiaasta vastasi kokeneensa uupumusta, masennusta ja jopa ahdistusta MIELI ry:n kyselyssä alkuvuodesta. Esimerkiksi kriisiapuna toimivaan Sekasin-chattiin tuli viime vuonna yli 170 000 yhteydenottoa, joista vain joka viidenteen pystyttiin vastaamaan.

“Nuoret tarvitsevat tukea nyt enemmän kuin koskaan. Sen lisäksi että yhteydenottojen määrä on kasvanut, koronapandemia on lisännyt nuorten huolia ja tuen tarvetta. Nuorten auttamiseksi tarvitaan nyt laajasti sekä matalan kynnyksen apua että jokaisen nuoren mielenterveyttä tukevia toimenpiteitä. Olemme vaikuttuneita ja kiitollisia siitä, että Pidä Huolta -kampanjan artistit ovat nyt uudella tavalla yhdistämässä sekä yritysten että yksityisten voimat nuorten hyväksi”, kertoo MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

 

Pidä huolta -kampanjan keskiössä on edesmenneen Pave Maijasen ikonisesta Pidä huolta -kappaleesta toteutettu uusi versio. Mukana on yli 70 suomalaista artistia. Kampanjan lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä nuorten mielenterveystyöhön. Kampanjan mahdollistajina toimivat S-ryhmä ja LähiTapiola lahjoittavat kampanjan alkupääomaksi kokonaisuudessaan 500 000 euroa ja mahdollistavat tuhansien nuorten kohtaamisen matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen piirissä.

”Nuoret tarvitsevat nyt apua. Meillä on suurena työnantajayrityksenä korona-ajassa vastuu, sillä tarjoamme ensimmäisiä työkokemuksia tuhansille nuorille ja koululaisille vuosittain. Meidän pitää välittää näistä nuorista. Kun meille tarjoutui mahdollisuus lähteä mukaan Pidä huolta -kampanjaan, tartuimme siihen heti. Yhdessä voimme vaikuttaa nuorten hyvinvointiin, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen.

 

”Suomen nuoret tarvitsevat nyt apua. Vahvoina ja näkyvinä alueellisina toimijoina haluamme lahjoituksellamme pitää erityisesti toimialueemme nuorista huolta ja auttaa tarjoamaan matalan kynnyksen tukea mahdollisimman monelle sitä tarvitsevalle. Ennaltaehkäisy on parasta kansanterveystyötä ja näihin talkoisiin haluamme haastaa laajasti alueemme ihmiset ja muut yritykset mukaan”, sanoo LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela.

 

Kuka tahansa voi osallistua hyväntekeväisyyshaasteeseen lahjoittamalla pidahuolta.fi -sivuston kautta. Lahjoitustuotot ohjataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen. Suurin osa lahjoituksista kanavoidaan MIELI ry:n kautta keskustelupalvelu Sekasin-chattiin, jonka kautta tällä hetkellä pystytään auttamaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria. Lahjoitusrahoilla tuetaan myös nuorten mielenterveystaitojen vahvistamistyötä kouluissa.
Hyväntekeväisyyshaaste näkyy ja kuuluu Osuuskauppa Suur-Savon ja LähiTapiola Savo-Karjalan toimipaikoissa ja kanavissa syksyn 2021 ajan. Yritykset kannustavat asiakasomistajiaan ja kumppaneitaan Etelä-Savossa mukaan kampanjaan.

 

Kuinka voit lahjoittaa? 

  • Tutustu eri lahjoitustapoihin pidahuolta.fi -sivustolla.
  • Voit lahjoittaa 10 euroa lähettämällä tekstiviestin MIELI numeroon 16499.
  • Myös kuuntelemalla Pidä huolta -kappaletta suoratoistopalveluissa voi auttaa: kappaleen ja musiikkivideon tuottamat suoratoistokorvaukset ohjataan lahjoituspottiin.


pidahuolta.fi #pidähuolta #pidahuolta

 

Lisätiedot:
Ari Miettinen,
toimitusjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, +358 50 531 9550

Asko Lammela,
toimitusjohtaja, LähiTapiola Savo-Karjala, +358 400 806 516

Jutta Kajander,
Viestinnän asiantuntija, MIELI ry, +358 40 801 4429