Osuuskauppa Suur-Savossa yli 750 kesätyöntekijää varmistamassa palvelun sujuvuutta kesällä 2012


3.5.2012

Osuuskauppa Suur-Savo on merkittävä kesätyöllistäjä. Tulevana kesänä tarjotaan töitä yli 750 kesätyöntekijälle, mikä on kolmanneksen enemmän kuin edellisenä vuonna.  Kesätyöläisistä koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelijoita on 325. Lisäksi työllistetään yli 18-vuotiaita eripituisiin kausiluontoisiin työsuhteisiin. Nämä työntekijät ovat pääsääntöisesti opiskelijoita.

Kesätyöhakemuksia yli 4500

Kesätyöhakemuksia tuli yli 4500 kappaletta, mikä kertoo nuorten kiinnostuksesta ja halusta päästä kesätöihin.

– Osuuskauppa Suur-Savo on monen nuoren ensimmäinen oikea työpaikka, joten meillä on tärkeä rooli maakuntamme nuorten työelämäkasvattajana, kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Mia Ilkka-Moll.

– Tarjoamalla kesätöitä haluamme vastuullisena työnantajana olla myös ehkäisemässä nuorten syrjäytymistä, sanoo toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

– Tarjoamme erilaisia asiakaspalvelutehtäviä kaikilla toimialoillamme marketeissa, tavarataloissa, ravintoloissa, autokaupassa ja ABC-liikennemyymälöissä. Lisäksi Suur-Savon leipomossa pääsee harjoittelemaan leipomoalan työskentelyä. Parhaimmillaan nuorille voi syttyä kipinä lähteä opiskelemaan alaa, toteaa Ilkka-Moll.

Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksilla lisää kesätöitä

– On todella hienoa, että kaupan liitot pääsivät sopimukseen koululaisten kesätyöharjoitteluohjelmasta, muutoin olisimme pystyneet tarjoamaan vain kymmeniä Tutustu  työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja,  toteaa Ilkka-Moll.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelun tarkoituksena on, että koululaiset saavat omakohtaista kokemusta eri alojen töistä, niissä esiintyvistä eri työtehtävistä ja alojen tarjoamista mahdollisuuksista sekä tarjota koululaisille sopivaa käytännön työtä.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen
gsm 0500 553 765

Henkilöstön kehittämispäällikkö Mia Ilkka-Moll
gsm 044 791 3617