Osuuskauppa Suur-Savoon rakentuu ABC-latausverkosto sähköautoille


30.3.2021

S-ryhmä rakentaa valtakunnallisen ABC-latausverkoston sähköautoille. Tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto. Samalla ABC-mobiilin autoilijoille suunnatut palvelut laajenevat sähköautojen lataamiseen. Laitteistojen osalta yhteistyökumppanina on kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä Kempower.

ABC-latausverkosto rakennetaan tulevina vuosina vaiheittain S-ryhmän ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Ensimmäiset ABC-latauspisteet avataan keväällä 2021 ja yhdessä asiakkaiden kanssa karttuvien kokemusten perusteella toimintaa kehitetään ketterästi verkoston laajentamisen ohella.

– Osuuskauppa Suur-Savossa latauspisteet löytyvät jo ABC-asemilta. Lisää latauspisteitä rakennamme rakennamme Prismojen, hotellien ja ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen kahden seuraavan vuoden kuluessa. Vuoteen 2024 mennessä löytyy latauspiste kaikista market toimipaikoistamme. Koko verkosto toimii saman ABC-lataus-brändin alla, Osuuskauppa Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi kertoo. ABC-latauksen tavoitteena on olla asiakaskokemuksen ja luotettavuuden näkökulmasta markkinoiden johtava latauspalvelun tarjoaja. Meillä on parhaat laitteet, sujuva asiointi sekä kilpailukykyiset hinnat. Lisäksi näistäkin palveluistamme kertyy Bonusta. Yksi helppouden kulmakivi on ABC-mobiili, joka toimii sähkölatauksen käyttöliittymänä. Vaihe vaiheelta ABC-mobiilista on kehittynyt ja kehittyy sovellus, jossa on kaikki autoilijan tarvitsemat palvelut.

Liikenteen muutos etenee

ABC-ketjun arvion mukaan Suomen autokannan koko on noin 3 000 000 henkilöautoa vuonna 2030. Sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa tuolloin yli 500 000. Kasvava ladattava sähköautokanta edellyttää huomattavasti nykyistä laajempaa ja saavutettavampaa latausverkostoa. Näkyvin muutos tulevaisuudessa on siis sähköisen liikenteen kasvu, mutta tulevaisuus tuo liikenteeseen myös muita uusia käyttövoimia.

– Nyt lanseerattavan ABC-latauksen lisäksi kehitämme myös nestemäisten tuotteiden valikoimaa ABC-ketjussa. Tuommekin alueellisesti jakeluun täysin uusiutuvan dieselin kesään 2021 mennessä. On tärkeää, että etsimme kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa. Olemme myös ylpeitä siitä, että ABC-latauksen sähkö on pääosin itse tuottamaamme uusiutuvaa sähköä, toteaa ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala.

ABC:n tavoitteena on, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin käyttövoimasta riippumatta. Suomalaisessa liikenteessä tullaan pitkään käyttämään kaikkia energiamuotoja, ja siksi niiden kaikkien on oltava hyviä, vastuullisia ja kehittyviä. Näin iso diesel ja moderni sähköauto voivat molemmat olla järkivalintoja omassa tehtävässään.

ABC-latausverkosto rakennetaan yhdessä suomalaisen, Lahdessa toimivan Kempowerin kanssa. Kempower Oy:ssä koko maan kattavan latauspisteverkoston suunnitteleminen ja käytännön toteuttaminen yhdessä S-ryhmän ja sen eri toimijoiden kanssa otetaan suurena luottamuksen osoituksena.

– Yhteistyöllä varmistetaan helppo ja sujuva sähköinen liikkuminen, ja tämä on meille erittäin mieluinen ja ainutlaatuinen hanke. Olemme kotimaisena, pitkät perinteet omaavana teknologiayhtiönä mahdollistamassa sähköisen liikenteen ulottamisen jokaisen suomalaisen arkeen luoden siitä uuden normaalin – puhtaamman ja vihreitä arvoja tukevan sähköisen liikkumisen nykyisille ja tuleville sukupolville, Kempower Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ristimäki sanoo.

Lisätietoja:
Kai Nurmi
Osuuskauppa Suur-Savo,
toimialajohtaja,
P. 0400 942 141