Osuuskauppa Suur-Savon Vuoden esimies ja työryhmät valittu


7.10.2019

Osuuskauppa Suur-Savon henkilökunnan vuosijuhlaa vietettiin poikkeuksellisesti tänä vuonna vasta lokakuussa. Pieksämäen Veturitalleilla järjestettyyn juhlaan oli kokoontunut yli 350 suursavolaista ja tilaisuudessa palkittiin vuoden 2018 parhaat.

Vuoden esimies 2018 on Sale Hurissalon päällikkö Jorma Tikka. 
 
Jorma Tikan luotsaama Sale Hurissalo on usean vuoden ajan ollut Suomen kärkeä niin työ- kuin asiakastyytyväisyydessä. Jorman meriittinä on oivallinen mediakentän hallinta ja vuosia jatkunut positiivisten uutisten virta, jolla Sale Hurissalo on noussut valtakunnallisiin ja alueellisiin medioihin kerta toisensa jälkeen. Jorman ideoiden ja aktiivisuuden ansiosta Sale Hurissalossa on poikkeuksellisen monipuolinen palvelujen ja tapahtumien tarjonta, joka on pitänyt Hurissalon alueen vireänä ja kiinnostavana paikkana asua ja viettää vapaa-aikaa. Pienestä ja voimakkaasti sesonkivetoisesta markkinasta huolimatta Sale Hurissalon toiminta on tuloksellista.
 
Jorma Tikka tuli harjoittelijaksi osuuskauppaan syksyllä 1971 ja virallisesti työsuhde alkoi kesällä 1972 myyjänä Osuuskauppa Suur-Savon Hurissalon myymälässä. Ura jatkui myymälänhoitajana Hauhalan myymälässä v. 1977 ja sieltä Jorma siirtyi v. 1985 Hurissaloon myymälänhoitajaksi. Jorma on tällä hetkellä virkaiältään vanhin Osuuskauppa Suur-Savon esimies. Oman toimensa ohella Jorma toimi yli kymmenen vuoden ajan Osuuskauppa Suur-Savon henkilökuntakerhon puheenjohtajana.  
 
Tänä vuonna Osuuskauppa Suur-Savossa aloitettiin uusi käytäntö ja Vuoden esimies palkitaan ylimääräisen tulospalkkion lisäksi kiertopalkinnolla. Kiertopalkinto on pronssinen pienoismalli Mikkelin torilla sijaitsevasta marsalkka Mannerheimia esittävästä Päämajapatsaasta ja se symboloi hyviä esimies- ja johtamistaitoja. 
 
Vuoden työryhmä 2018 on mikkeliläinen ravintola Wilhelm Public House. 
 
Työyhteisötutkimuksessa, joka kuvaa henkilökunnan työtyytyväisyyttä, Wilhelmin indeksi vuonna 2018 oli 81,2, mikä on erinomaista tasoa. Sitoutumisindeksi oli lähes 20 pistettä yli yleisnormin tuloksen ollessa 85,7.
 
Wilhelm Public House on kasvattanut myyntiä ja tulosta joka vuosi, vaikka Suomessa alkoholin myynti ravintoloissa laskee. Vaikeassa yöravintola- ja alkoholinmyynnin markkinassa tällaiseen suoritukseen pystyy vain sitoutuneen sekä palveluun paneutuneen henkilökunnan ansiosta.
 
Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Wilhelm tulee tekemään tänäkin vuonna uuden myynti- ja tulosennätyksen.
 
Vuoden Nousijatiimi 2018 on Savon Autokeskus.
 
Vuosi 2018 oli Savon Au-tokeskukselle hyvin merkittävä monilta osin. Mercedes-Benzin ja Nissanin lisäksi merkkivalikoimaan tuli Opel ja 2018 olikin ensimmäinen täysi vuosi Opel-kauppiaana. Vuosi 2018 oli myös rakentamisen vuosi, kun uudet Opel- ja Mercedes-Benz -myyntitilat valmistuivat kesän aikana ja otettiin varsinaisesti käyttöön heti syyskuun alussa.
 
Myynnillisesti vuosi 2018 eteni kokonaisuudessaan vauhdikkaasti. Vuoteen 2017 verrattuna Savon Autokeskuksen kumulatiivinen myynti-indeksi oli kesäkuun lopussa 123 ja vuoden lopussa peräti 129. Merkittävää vuodessa 2018 oli myös vuosittaisen Mercedes-Benz -myyntitavoitteen täyttyminen ensimmäistä kertaa useaan vuoteen.
 
Huikean vuoden 2018 jälkeen on suuri ilo todeta Savon Autokeskuksen jatkavan samaa ja jopa reilusti vahvempaa kasvua myös vuonna 2019.
 
 
Lisätietoja:
toimitusjohtaja, kauppaneuvos Heikki Hämäläinen, puh. 0500 553 765