Osuuskauppa Suur-Savon S-marketit osallistuvat jälleen Vegaanihaasteeseen – myös asiakkaita kannustetaan lähtemään mukaan


2.1.2023

Tammikuussa järjestettävä maksuton Vegaanihaaste kannustaa kokeilemaan kasviperäistä ruokaa kuukauden ajan. Haasteen suosio näkyy myös kauppojen hyllyillä. S-market on ollut mukana Vegaanihaasteessa jo useiden vuosien ajan.

-Yhteistyö Vegaanihaasteen kanssa sopii myös Osuuskauppa Suur-Savon S-marketeille hyvin, sillä meillä on hyvät valikoimat vegaanituotteita ja  haluamme kannustaa asiakkaitamme kokeilemaan uutuuksia sekä vaikuttamaan sitä kautta myös omaan hyvinvointiin sekä tietysti ilmastoon, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon S-marketien ryhmäpäällikkö Sami Marttinen.

-Haastetta voi toteuttaa omalla tavallaan: syömällä koko tammikuun ajan pelkästään kasviperäistä ruokaa, tai vaikka vaihtamalla yhden päivän aterioista vegaaniseen vaihtoehtoon, jos koko ruokavalion muuttaminen kerralla ei tunnu omalta jutulta”, sanoo S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Mikko Kovalainen.

Kymmenettä kertaa järjestettävään Vegaanihaasteeseen on ottanut vuosien aikana osaa yhteensä yli 140 000 suomalaista, ja haasteen suosio näkyy myös kauppojen hyllyillä. S-ryhmän myyntidatasta on havaittavissa vuosittain tammikuulle osuva myyntipiikki esimerkiksi erilaisten kasviproteiinien myynnissä.

-Kasviperäisistä tuotteista etenkin kasvipohjaiset ruokajuomat, kuten kaurajuomat, ovat valtavirtaistuneet viime vuosina, ja niiden litramyynti on kasvanut kolmessa vuodessa 35 prosenttia. Kategorian myyntiä ovat kasvattaneet myös hittituotteiksi nousseet Dumle- ja Pätkis-juomat. Kasviproteiinien, kuten Härkiksen ja Nyhtökauran, volyymi on puolestaan kasvanut vuodesta 2019 noin kolmanneksen, Kovalainen sanoo.

Osana yhteistyötä S-marketin kanssa Vegaanihaasteen sosiaalisen median kanavissa nähdään tammikuun aikana kolme S-marketeissa kuvattua kauppakierrosta, joissa esitellään vegaanisia tuotteita eri teemoilla. Haasteen osallistujat saavat lisäksi päivittäin sähköpostiinsa reseptejä ja muita käytännön vinkkejä.

-10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Vegaanihaasteen uutiskirjeiden päivän reseptit on uudistettu: tarjolla on 31 upouutta, suosittujen vegaanibloggaajien Vegaanihaasteelle varta vasten suunnittelemaa reseptiä. Niiden sekä uutiskirjeiden satojen muiden reseptien ja vinkkien avulla opit kokkaamaan herkullista kasvisruokaa ja soveltamaan oppimiasi taitoja myös myöhemmin. Toivotamme kaikki vegeuteliaat tervetulleiksi mukaan Vegaanihaasteen kasvavaan yhteisöön jakamaan omia oivalluksia ja kysymään vinkkejä muilta osallistujilta, kannustaa Vegaanihaasteen kampanjapäällikkö Mia Muhonen.

S-marketin ja Vegaanihaasteen kanavissa nostetaan tammikuussa myös Yhteishyvän vegaanisia reseptejä, joita löytyy niin arkeen kuin juhlaankin Yhteishyvän sivuilta: https://yhteishyva.fi/vegaaninen

Lue lisää Vegaanihaasteesta ja ilmoittaudu mukaan: https://vegaanihaaste.fi/

Lisätietoja:
Sami Marttinen, S-market ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 564 5750