Osuuskauppa Suur-Savon ruokakaupat palvelevat juhannuksena laajoin aukioloajoin


16.6.2022

Moni juhannukseen valmistautuva suomalainen jännittää parhaillaan sääennusteiden äärellä: saadaanko keskikesän juhlaa viettää lämpimässä ja aurinkoisessa säässä, vai pitääkö mökille pakata mukaan villapaidat ja kumisaappaat? Tätä pohditaan myös Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupassa, sillä säällä on huomattava vaikutus siihen, mille tuotteille juhannuskaupassa on kysyntää. S-ryhmän ruokakaupat palvelevat juhannuksen alla laajoin aukioloajoin, ja myös ruoan verkkokaupassa kapasiteettia nostetaan. 

-Jos juhannus on lämmin, korostuvat myynneissä vedet ja virvoitusjuomat, jäätelöt ja aurinkorasvat. Raikkautta haetaan myös hedelmistä ja alkukesän mansikoista. Koleamman sään juhannuksena puolestaan myydään selkeästi enemmän snacks tuotteita ja karkkeja. Lisänsä silloin tuovat myös ajanvietepelit ja lehdet, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan toimialajohtaja Satu Nieminen.

S-ryhmän myyntidatan perusteella on kuitenkin olemassa tuoteryhmiä, joiden myyntiin juhannusviikon lämpötilalla ei juuri ole vaikutusta. Grillattavia ruokia, kuten makkaroita, herkkusieniä ja maisseja, sekä grillihiiliä ja -brikettejä ostetaan juhannuksena tasaisesti säästä riippumatta. -Grillattavien ruokien lisäksi juhannuksena myydään perusruokaa, panimotuotteita ja hyttysmyrkkyjä, olipa sää sitten kolea tai lämmin, jatkaa Nieminen. Tämän kesän grillaustrendeihin lukeutuvat esimerkiksi katuruoat kuten smash burgerit, rohkeasti maustetut grilliruoat, hidas grillaaminen sekä grillattujen hedelmien ja vihannesten nousu aterian keskiöön.

Osuuskauppa Suur-Savon kaupat palvelevat laajoin aukioloajoin juhannuksen alla – verkkokaupassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä

Juhannusviikon suosituin kauppapäivä S-kaupoissa on perinteisesti juhannusaattoa edeltävä torstai. Jos isoimmat ruuhkat haluaa välttää, kannattaa ostoksille suunnata jo alkuviikosta tai vuorokauden hiljaisempina tunteina, eli varhain aamulla, myöhään illalla tai yöllä. -Meillä esim. Sale Hurissalo palvelee juhannusviikolla ympäri vuorokauden. Kaikki myymälämme ovat avoinna läpi juhannuksen, sanoo Satu Nieminen. -Juhannusviikolla läpi vuorokauden juhannusaattoon asti auki on mm. Prisma Mikkeli.

Myös Osuuskauppa Suur-Savon ABC-asemat ovat valmiina juhannuksen vilkkaaseen liikenteeseen. – ABC-asemat ovat avoinna joka päivä. Lisäksi ABC Kuortti, ABC Pitkäjärvi ja ABC Juva ovat luonnollisesti aina auki, 24 h vuorokaudessa. Kiireisin aika ABC-asemilla on torstaina, kun Etelä-Savoon suuntaavat mökkiläiset saapuvat juhannuksen viettoon. Paluuliikenne sattuu puolestaan sunnuntai -iltaan, mutta osa mökkiläisistä jää juhannukselta lomalle pidemmäksi aikaa, joten tuloliikenne alueellemme suunnaten on aina vilkkaampaa, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon ABC toimialajohtaja Kai Nurmi.

Juhannusruoat voi tilata kätevästi myös verkkokaupan kautta. Oma toimitusaika kannattaa kuitenkin varata pikaisesti, sillä vaikka ruoan verkkokaupan kapasiteettia nostetaan pyhien alla, myös kysyntää on juhannusviikolla runsaasti. Tilauksen sisältöä voi tarvittaessa muokata lähempänä toimitushetkeä, jos juhannuksen ruokasuunnitelmat eivät ole vielä tässä vaiheessa täysin selvillä.

Oman juhannuskaupan aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta https://www.s-kanava.fi/asiakasomistajuus/toimipaikat/. Ruoan verkkokaupan palvelua tarjoavat myymälät sekä vapaat toimitusajat löytyvät osoitteesta https://www.s-kaupat.fi/ sekä S-kaupat-mobiilisovelluksesta.

 

Lisätietoja:

Satu Nieminen, marketkaupan toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 517 0374
Kai Nurmi, ABC toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 0400 942 141