Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloiden take away -annoksia kierrätysastioissa


15.11.2023

Cafe Stellassa, Babistassa ja Rosso Pizzassa on otettu käyttöön kierrätettävät take away -astiat kertakäyttöisten rinnalle. Noutoruokaa hakiessa asiakas voi valita kumpaa astiaa haluaa käyttää.

 

Kierrätettävät astiat ovat pantillisia ja pantti palautuu asiakkaalle, kun astian palauttaa takaisin ravintolaan esim. seuraavalla käyntikerralla. Rekisteröityneille käyttäjille on olemassa myös ns. kuluton lainauspalvelu. Astiat ja palvelun toimittaa Kamupak.

 

‒ Ilmastoteot ovat osa osuuskaupan vastuullisuustyötä. Tällä palvelulla on tavoitteena saada vähennettyä kertakäyttöastioiden määrää. Aloitamme kokeilun Cafe Stellassa, Babistassa ja Rosso Pizzassa. Jos käytäntö osoittautuu toimivaksi ja asiakkaat innostuvat mahdollisuudesta käyttää kierrätysastioita, voimme laajentaa toimintaa myös muihin ravintoloihimme, kertoo ryhmäpäällikkö Arttu Toroi.

 

Kamupakin kierrätysastioita on tarjolla yli sadassa ravintolassa ympäri Suomea. Osuuskauppa Suur-Savo on Etelä-Savon alueella ensimmäinen ravintola, joka ottaa käyttöön Kamupakin tarjoaman palvelun. Ekologisilla take away -astioilla vähennetään sekä jätteen että päästöjen määrää verrattuna kertakäyttöastioihin.

 

 

Lisätietoja:

ryhmäpäällikkö Arttu Toroi, Osuuskauppa Suur-Savo, puh. +358 50 344 1493, arttu.toroi@sok.fi

 

Lisätietoja Kamupakista osoitteesta https://www.fin.kamupak.com/