Osuuskauppa Suur-Savon ravintolat ottavat koronapassin käyttöön


15.12.2021

Koronapassin käyttö osana koronavirusepidemian hoitoa on laajentunut ja sen käyttöönottoa suositellaan terveysviranomaisten toimesta. Osuuskauppa Suur-Savo haluaa kantaa vastuun viruksen leviämisen estämiseksi ja ottaa ravintoloissaan koko toimialueellaan koronapassin käyttöön perjantaista 17.12.2021 klo 15.00 alkaen.

Koronapassia ei kuitenkaan vaadita seuraavissa ravintoloissa:

  • Cafe Stella
  • Mikkelin Prisman ravintolamaailma
  • Greeneri
  • Kulma Coffee Shop
  • Cafe Mertala
  • Presso Prisma Savonlinna

 

Koronapassia ei myöskään edellytetä hotelliin majoittuessa eikä ravintoloissa aamiaisaikoina.

Koronapassin edellytyksenä on saatu täysi rokotesarja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatestitulos tai todistus enintään 6 kuukautta sitten sairastetusta koronataudista. Koronapassitodistus tulee esittää puhelimen näytöltä tai paperisena versiona. Koronapassitodistuksen voi tallentaa puhelimeen Omakannasta: www.kanta.fi/omakanta. Koronapassi tarkistetaan QR-koodista sovelluksen avulla. Passi ei näytä muita terveystietoja.  Koronapassin tarkistuksen yhteydessä tarkistetaan kuvallinen henkilöllisyystodistuksesi, kuten ajokortti tai henkilökortti.

Sosiaali- ja terveysviranomaisten mukaan Koronapassia voi edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. 16–17-vuotiailla on mahdollisuus käydä koronatestissä maksutta julkisessa terveydenhuollossa koronatodistuksen saamista varten, jos lapsi ei ole saanut koronarokotteita. Tällä hetkellä Suomessa koronarokotteen voivat saada 12-vuotiaat ja tätä vanhemmat. Alle 18-vuotiaat voivat todistaa henkilöllisyytensä koronapassin käytön yhteydessä esimerkiksi Kela-kortilla tai vanhempien antamalla luotettavalla vakuutuksella iästä.

Jos aikuinen ei voi lääketieteellisistä syistä ottaa koronarokotetta, hänellä on oikeus saada tarvitsemansa koronatestitulos maksutta julkisesta terveydenhuollosta. Jos aikuinen itse päättää, ettei ota rokotetta ja käy sen sijaan testissä, hänen on käytävä koronatestissä omalla kustannuksellaan.

Lisätietoja: toimialajohtaja Kai Nurmi, Osuuskauppa Suur-Savo, puh. 0400 942 141 (kai.nurmi@sok.fi)