Osuuskauppa Suur-Savon investoinnit Mertalassa laajenevat


16.4.2021

Autokaupan rakennustyöt etenevät suunnitellusti

Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan rakennustyöt Savonlinnan Mertalassa etenevät suunnitellusti. Tavoitteena on siirtää autokaupan toiminnot uusiin tiloihin niin, että avajaisia päästään viettämään elo-syyskuun vaihteessa. Automyynnin, merkkihuollon ja varaosamyynnin lisäksi Mertalan kiinteistössä toiminnan aloittavat Karla-monimerkkikorjaamo ja A-Katsastuksen asema. Investoinnin arvo on 4,8 miljoonaa euroa ja rakentaminen vaatii noin 82 henkilötyövuotta.

− Uusissa tiloissa saamme kasvavan vaihtoautovalikoimamme hyvin esille ja palveluun panostetaan entistä enemmän. Tällä hetkellä meillä on 19 työntekijää, mutta syksyllä tarvitaan alan ammattilaisia lisää, kommentoi autokaupan johtaja Ilkka Häkkänen.

Mittarikenttä uusitaan

Mertalan alue uudistuu perusteellisesti muiltakin osin. ABC-asemalla polttoaineen jakelupisteillä havaittiin vuoto valvontalaitteistossa ja polttoainesäiliöt olivat teknisen käyttöiän loppuvaiheissa. Osuuskaupassa päätettiin, että vanhat säiliöt kaivetaan pois ja korvataan kokonaan uusilla säiliöillä sekä koko mittarikenttä uudistetaan täydellisesti. Mittarikenttä siirtyy myös hieman eri paikkaan, jolloin tontista tulee liikenteellisesti toimivampi ja turvallisempi.

− Meille on tärkeää varmistaa polttonesteiden turvallinen jakelu asemalla, toteaa toimialajohtaja Kai Nurmi. − Tankkien kaivuutyö on nyt käynnissä, polttoainesäiliöt ja koko mittarikentän tekniikka vaihdetaan. Kannamme aina vastuumme ympäristöasioissa.

Mertalan ABC-aseman polttonestejakelu on toistaiseksi tauolla ja uudesta jakelualueesta tulee entistä toimivampi ja kaikki ympäristökriteerit on alueella jatkossa tarkoin huomioitu. Polttonestejakelun on tarkoitus alkaa uudelleen elokuussa.

Ravintolatoiminta S-marketin tiloihin

Myös Mertalan ravintolatoimintaan tulee muutoksia. Ravintolakiinteistön korjaustyöt arvioitiin niin mittaviksi, että osuuskauppa teki päätöksen siirtää ravintolatoiminta S‑marketin kiinteistöön entisiin Tuopin paikan tiloihin. Nykyinen huoltoasemarakennus puretaan ja purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla.

− S-marketin yhteyteen tulee kahvila-lounasravintola, jossa on tarjolla kahvilatuotteiden lisäksi päivittäin vaihtuva noutopöytälounas, kommentoi Kai Nurmi.

Tuopin paikka lopettaa S-marketin kiinteistössä toimintansa ja uuden ravintolan tilojen rakentaminen alkaa toukokuun loppupuolella.

Mertalan ABC-aseman henkilökunnan kanssa on käyty yt-neuvottelut ja koko henkilökunta (kuusi henkilöä) jatkaa työtään Osuuskaupan muissa toimipisteissä. Ketään ei irtisanota.

Lisätietoja:

toimialajohtaja Kai Nurmi, 0400 942 141
autokaupan johtaja Ilkka Häkkänen, 050 375 0106