Osuuskauppa Suur-Savo työllistää nuoria tänäkin kesänä


19.5.2020

Osuuskauppa Suur-Savo työllistää tänä kesänä lähes 500 kesätyöntekijää ja -harjoittelijaa. Koronapandemia on vaikuttanut liiketoimintaan erityisesti matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä liikennemyymäläkaupassa. Kesätyöntekijöille on tarvetta, mutta määrä on aiempia kesiä pienempi.

Kesätyöntekijöitä osuuskaupan eri toimialoille palkataan noin 400. Eniten kesätyöntekijöitä tarvitaan marketkaupassa. Lisäksi palkataan noin 80 Tutustu ja tienaa -harjoittelijaa.
Työtilanteen kehittymistä seurataan kaiken aikaa tarkasti ja esimiehet tekevät päätökset kesäapulaisten lisäpalkkauksesta toimipaikkakohtaisesti.

– Vakituisen henkilökunnan työtehtäviä on järjestelty laajasti uudelleen, koska koronarajoitukset ovat hiljentäneet liiketoimintaa ravintoloissa, hotelleissa, liikennemyymälöissä ja käyttötavarakaupassa. Tämä luonnollisesti vähentää kesätyöntekijöiden tarvetta, kertoo henkilöstöpäällikkö Tuula Lyytikäinen. – Kesätyöt ja työelämään tutustuminen on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää nuorille ja haluamme tarjota heille sen mahdollisuuden. Kesätyöntekijöiden tarve saattaa myös kasvaa kesän mittaan, sillä kotimaan matkailun ja mökkeilyn lisääntyminen tuonee maakuntaan lisää väkeä. Tämä selviää kesän edetessä.

Lisätietoja:

Henkilöstöpäällikkö Tuula Lyytikäinen, puh. 050 562 9200