Osuuskauppa Suur-Savo tarjoaa hotellivierailleen mahdollisuutta hiilijalanjäljen kompensointiin


22.9.2021

SOK:n pääjohtaja Hannu Krook kiittää hallitusta rahankeräyslain muutosesityksestä, joka antaa kuluttajille mahdollisuuden kompensoida aiheuttamansa ilmastopäästöt. S-ryhmän Sokos Hotels -ketju aikoo tarjota asiakkailleen mahdollisuuden hyvittää hotelliyönsä hiilipäästöt heti, kun lakimuutos on hyväksytty eduskunnassa ja astunut voimaan.

Sokos Hotellit edelläkävijöinä

S-ryhmä aloittaa heti lakimuutoksen tultua voimaan kompensoinnin tarjoamisen Sokos Hotelleissa. Hotellien kuluttaja-asiakkaat saavat Compensaten avulla mahdollisuuden hotelliyöpymisensä hiilijalanjäljen kompensointiin, minkä lisäksi yritysasiakkaat voivat lisätä sen omiin sopimuksiinsa. Sokos Hotels on Suomen ensimmäinen hotelliketju, joka kertoo ottavansa kompensointimahdollisuuden käyttöön. Osuuskauppa Suur-Savon Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan hotellijohtaja Kati Vihman mukaan kuluttajat etsivät keinoja, joilla pienentää matkailun aiheuttamaa hiilijalanjälkeä, etenkin omalla kohdallaan. Sokos Hotellit haluavat mahdollistaa vapaaehtoisen kompensaatiopalvelun hotelliasiakkailleen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaalla on mahdollisuus ostaa huoneen kompensaation varatessaan huoneensa sokoshotels.fi sivuston kautta. Kompensaatio on varattavissa lisämyyntituotteena ja on täysin vapaaehtoinen. Kompensaatio tulee ostettavaksi myös suoraan hotellin vastaanotosta. Sen summa on aina per huone per yö riippumatta henkilömäärästä. Kaikki Sokos Hotellit ovat Green Key-sertifioituja ja näinollen kompensaatiopalvelu on luonnollinen jatkuma jo pitkään Sokos Hotelleissa tehdyille toimenpiteille päästöjen vähentämiseksi. -Olemme jo pitkään tehneet monipuolista vastuullisuustyötä, ympäristöarvoja kunnioittaen, Vihma kommentoi.

S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Tavoitteeseen päästäkseen ryhmä vähentää ilmastopäästöjään 90 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2030. Koska kaikkien päästöjen leikkaaminen ei ole mahdollista, ryhmä joutuu myös kompensoimaan niitä tukemalla erilaisia ilmasta hiiltä sitovia hankkeita.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Suur-Savo, Kati Vihma,  hotellijohtaja, Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna, +358 50 371 4530