Osuuskauppa Suur-Savo peruskorjaa Mikkelin Prisman


27.10.2023

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus on tehnyt päätöksen Mikkelin Prisman peruskorjauksesta. Toisena vaihtoehtona oli kokonaan uuden Prisman rakentaminen Karilan alueelle. Päätökseen nykyisen Prisman peruskorjauksen puolesta vaikuttivat mm. toimivat liikenneyhteydet ja hyvä sijainti Viitostien varrella.

 

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus teki päätöksen Mikkelin Prisman peruskorjauksesta kokouksessaan keskiviikkona 25.10.2023. Mikkelin Graanissa sijaitseva Prisma on rakennettu vuonna 1994, joten sekä kiinteistö että myymäläkalusteet ovat odottaneet peruskorjausta jo useamman vuoden. Peruskorjaus on tarkoitus käynnistää syyskuussa 2024 ja se valmistuu helmikuulla 2025. Koko Prismaa ei näillä näkyminen tarvitse sulkea, ainoastaan käyttötavarakaupan alue ja mahdollisesti ravintolamaailma suljetaan remontin ajaksi.

 

Kokonaiskustannusarvio Prisman ja ravintolamaailman peruskorjaukselle on noin 17 miljoonaa euroa. Varsinainen talotekniikan peruskorjaus maksaa 10 miljoonaa euroa ja loput eurot kohdentuvat Prisman ja ravintolamaailman kaluston uudistamiseen. Hallituksen päätöksen myötä käynnistetään peruskorjauksen tarkempi suunnittelu.

 

‒ Graanin alueen vahvuutena on ennen kaikkea hyvät liikenneyhteydet ja liikepaikka, jossa kaksi vahvaa kaupan toimijaa pystyvät yhdessä vetämään asiakkaita laajaltakin alueelta, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja, kauppaneuvos Ari Miettinen.  ‒ Mikkelin Prisma on ollut Osuuskauppa Suur-Savon vahva tuloksentekijä, vaikka tiloihin ei sovi aivan kaikkia tuotealueita, joita muissa Prismoissa on.

 

Selvityksessä on ollut myös nykyisen Prisman laajentaminen, mutta alueen rakennusoikeus on kokonaan käytetty eikä laajentamismahdollisuutta ole. Täysin uuden Prisman rakentaminen Karilaan olisi kuitenkin merkinnyt yli kaksinkertaisia kustannuksia. Rakentamisen ja kalustamisen kustannusarvio oli noin 44 miljoonaa euroa, minkä lisäksi olisivat tulleet liikennejärjestelyjen kustannukset. ‒ Nähtiin myös, ettei nykyisellä Karilan alueella ole riittävästi väestöpohjaa eikä suoraa yhteyttä keskustaan kuten on Graanissa tai Veturitallien alueella, jota aiemmin suunniteltiin Prisman paikaksi, jatkaa Miettinen.

 

Mikkelin Prisman myynti vuonna 2022 oli 56 milj. euroa ja se työllisti vuodenvaihteessa 87 henkilöä.

 

 

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja, kauppaneuvos Ari Miettinen, puh. 050 531 9550, ari.miettinen@sok.fi

marketkaupan johtaja Satu Nieminen, puh. 050 517 0374, satu.nieminen@sok.fi