Osuuskauppa Suur-Savo on mukana Mikkelin kaupunkipyöräkokeilussa


25.5.2021

Mikkeliin tulee ensi kesäksi 30 kaupunkipyörää, joita voi vuokrata touko-kesäkuun vaihteesta lokakuun loppuun asti. Pyörät ovat saatavilla kaupunkikeskustan alueella Kalenvankankaalta Mikkelipuistoon asti. Tarkat asemapaikat ovat kokeilun alkuvaiheessa Saimaa Stadiumin edusta, konsertti- ja kongressitalo Mikaeli, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin tori Kauppakeskus Stellan edusta, rautatieasema, satama ja Mikkelipuisto. -Vuokraus tapahtuu Donkey Republic -mobiilisovelluksen avulla. Esimerkiksi tunnin vuokraus maksaa kaksi euroa ja kausipassi 35 euroa, kertoo KaaKau Oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo.

Mikkelin kaupunginvaltuusto on päättänyt kaupunkipyörät toimenpiteeksi kaupunkistrategian Hyvän elämän ohjelmassa. Kaupungilla on kävelyn ja pyöräilyn edistämissuunnitelma, jonka tavoitteena on lisätä kävelyn ja pyöräilyn kulkutapaosuutta. Lisäksi kaupunki on sitoutunut pyöräilyn olosuhteiden edistämiseen Pyöräilykuntien verkoston aktiivisena jäsenenä. Osuuskauppa Suur-Savo osallistuu toiminnan tukemiseen ja on siis mukana mahdollistamassa kokeilua. – Me huomioimme tekemisissämme kestävän kehityksen periaatteet ja kaikessa toiminnassamme pyrimme ympäristökuormituksen vähentämiseen. Pyöräilyyn kannustaminen on yksi tapa vaikuttaa siihen. Kaupunkipyöräkokeilun avulla on myös hienoa mahdollistaa sujuva liikkuminen kaupunkikeskustan alueella niin paikkakuntalaisille kuin Mikkelissä vieraileville matkailijoillekin. Kauppakeskus Stellan, Mikkelipuiston ja Gastropub Einon pyörät ovat siis tuttu näky Mikkelin katukuvassa tänä kesänä, kommentoi Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

Kaupunkipyöräjärjestelmän toimivuutta kokeillaan ensimmäistä kertaa Mikkelissä ja kokeilun jälkeen arvioidaan toiminnan jatkuvuus. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä KaaKau Oy:n kanssa. -Vuokraus tapahtuu Donkey Republic -mobiilisovelluksen avulla.

 

Lisätietoja:

Heikki Hämäläinen

toimitusjohtaja, kauppaneuvos

Osuuskauppa Suur-Savo

0500 553 765

heikki.hamalainen@sok.fi