10.1.2023
Osuuskauppa Suur-Savo jatkaa työtä ruokahävikin minimoimiseksi niin ruokakaupoissaan kuin ravintoloissaankin. Vuonna 2022 ResQ-asiakkaat pelastivat Suur-Savon toimipaikoista 8 535 annosta ruokaa, joka vastaa arviolta 21 337 kg verran säästettyjä hiilidioksidipäästöjä (perustuu Luonnonvarakeskuksen arvioon, jonka mukaan yhden ruoka-annoksen valmistamiseen kuluu keskimäärin 2,5 kg CO2-päästöjä).
-Hävikin minimointi on meille tärkeä asia ja etsimme kaiken aikaa uusia tapoja vähentää hävikkiä. Apuna hävikin torjunnassamme on ResQ Club mobiilipalvelu. Sovellus näyttää palvelussa mukana olevien ravintoloiden hävikkiannokset reaaliaikaisesti ja muuten roskiin menevä ruoka löytääkin nauttijansa. Maailman pelastaminen voi siis olla myös herkullista, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi. Annosten varaus ja maksu tehdään sovelluksessa ja maksun jälkeen annoksen voi noutaa ravintolasta. -Jokainen ResQ:n kautta pelastettu annos vähentää tarpeetonta biojätteen aiheuttamaa ympäristökuormitusta, lisää Nurmi.
Osuuskauppa Suur-Savon ResQ yhteistyötä tekevät ravintolat ovat:
UKKO Bistro & Deli
Cafe Stella
Bistro Sisu
Presso Buffa Mikkeli
Presso Savonlinna
Ravintola Greeneri
Amarillo Mikkeli
Ravintola Majakka
Gastropub Eino
Perlina di Castello
ABC Tuukkala Mikkeli
ABC Pitkäjärvi Mikkeli
ABC Pieksämäki
Lisätietoja: Kai Nurmi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 0400 942 141
1.10.2024 | S-Etuja
1.10.2024 | Paikallisia uutisia
18.9.2024 | Paikallisia uutisia