Osuuskauppa Suur-Savo ja Mikkelin Musiikkijuhlat yhteistyöhön Mikkelin kesän elävöittämiseksi


1.2.2022

Osuuskauppa Suur-Savo ja Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ovat solmineet sopimuksen pääyhteistyökumppanuudesta vuosien 2022–23 ajalle. Sopimuksen kesto on 2+1 vuotta. Osuuskauppa Suur-Savo on mukana Musiikkijuhlien konserteissa, ja Musiikkijuhlien artistit esiintyvät Osuuskauppa Suur-Savon eri tilaisuuksissa kesän aikana.

”Me Osuuskauppa Suur-Savossa haluamme olla mukana tekemässä ja tukemassa hyviä asioita. Vastuullisena eteläsavolaisena toimijana tuemme eri muodoissa toimialueemme kulttuuria ja urheilua. Mikkelin Musiikkijuhlat on merkittävä musiikkitapahtuma, joka vaikuttaa laajasti alueemme vetovoimaisuuteen. Siksi koemme tärkeäksi olla mukana tukemassa tätä koko Mikkelin seutua elävöittävää kulttuuritapahtumaa. Haluamme myös saada korkeatasoisen kulttuurin nivoutumaan osaksi asiakkaidemme arkea niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua johonkin konserttiin. Pienet konserttitapahtumat toimialueellamme tuovat varmasti virkistystä sekä vaihtelua päivän kiireisiin ja kulttuurin lähemmäksi ihmisten arkea”, Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen toteaa. ”Tulemme myös tarjoamaan asiakasomistajillemme kolmeen Musiikkijuhlien konserttiin lippuja etuhintaan ja teemaan sopivia ravintola-annoksiakin on luvassa. Varmistamme myös sen, että Musiikkijuhlien vierailla on mahdollisuus myöhäiseen illalliseen vielä konsertin jälkeenkin. Musiikkijuhlien päivänavaukset 4.–10.7. tullaan järjestämään joka päivä klo 12 Kauppakeskus Stellassa. Toivomme Mikkelin musiikkijuhlille ja meille mikkeliläisille upeita musiikin festivaaleja”, hän jatkaa.

”Koimme viime kesän hankalassa COVID-19 pandemian tilanteessa vaikuttavaa sitoutumista ja kannustusta Musiikkijuhlien ystäviltä Mikkelistä, muualta Suomesta, ja kansainvälisesti. Kolmekymmenvuotinen perinteemme antoi vahvan tuen, jolla selvisimme viime vuodesta. Tämän rohkaisemana olemme kehittämässä Musiikkijuhlia tulevalle kesälle aiempaakin monipuolisempaan suuntaan, ja tulemme perinteisten kirkko- ja konserttisalitilaisuuksien lisäksi tuomaan musiikkielämyksiä Mikkelin katukuvaan, ravintoloihin sekä erillisiin pienempiin tilaisuuksiin. Osuuskauppa Suur-Savon kanssa solmittu yhteistyösopimus avaa meille uusia mahdollisuuksia ilahduttaa musiikilla uusia yleisöjä. Musiikkijuhlat järjestetään Mikkelin seudun elävöittämiseksi. On erittäin rohkaisevaa saada vastakaikua alueen merkittävältä elinvoiman rakentajalta, Osuuskauppa Suur-Savolta, jonka arvot alueen hyvinvoinnin kehittäjänä ovat Musiikkijuhlien arvojen kanssa samassa sävellajissa”, Mikkelin Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen pohdiskelee.

Mikkelin Musiikkijuhlien 2022 slogan on ’Tunne yhteys.’ Juhlien tavoitteena on saada tunneyhteys yhteensä kymmeneen tuhanteen ihmiseen kesäisen kauniissa Mikkelissä. Näistä kymmenestätuhannesta konsertteihin osallistujasta kolmetuhatta arvioidaan olevan lippuja kirkko- tai konserttisaleihin ostavia, ja erilaisiin maksuttomiin oheistapahtumiin arvioidaan osallistuvan seitsemäntuhatta ihmistä. Aiempien vuosien lipunmyynnin tilastoista voidaan päätellä, että hieman alle 30 % lippuja ostaneista asiakkaista on kotoisin Mikkelistä, ja 70 % on muualta Suomesta tai ulkomailta. Mikkelin kaupunkialueen lisäksi Musiikkijuhlat järjestää pieniä konserttitapahtumia myös Ristiinassa, Anttolassa, Haukivuorella ja Suomenniemellä, sekä naapurikunnissa Mäntyharjulla, Juvalla, Hirvensalmella, Kangasniemellä ja Pertunmaalla.

”Musiikkijuhlien merkitys ja asema Suomen kulttuurielämässä näkyy myös lipunmyynnin tilastoissa. Kesän 2022 tavoitteen toteutuessa Mikkeliin tulee Musiikkijuhlien asiakkaita alueen ulkopuolelta vähintään kaksituhatta vierasta. Musiikkijuhlat ovatkin yksi niistä tärkeistä kesäajan tapahtumista Mikkelissä, jotka tuovat alueen majoitus- ja ravintolapalveluille, sekä muuhun palvelutarjontaan, asiakaskuntaa maakunnan rajojen ulkopuolelta. Mikkelin kaupunki on ollut yli kolmekymmentä vuotta Musiikkijuhlille korvaamaton kumppani. Elinvoimainen ja kehittyvä Mikkelin Musiikkijuhlat tukee myös Mikkelin elinvoimaisuutta”, Musiikkijuhlien festivaalijohtaja Teemu Laasanen toteaa.

 

Osuuskauppa Suur-Savo on yli 71 000 asiakasomistajan omistama yritys, joka toimii Etelä-Savossa 12 kunnan alueella. Toimialue kattaa Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan talousalueet. Jo yli 77 % toimialueen talouksista on osuuskaupan asiakasomistajia. Osuuskaupan perustehtävä on vastata asiakasomistajien tarpeisiin tuottamalla kilpailukykyisiä palveluja ja etuja, sekä olla samalla mukana kehittämässä ja ylläpitämässä oman toimialueen hyvinvointia.

Mikkelin Musiikkijuhlat on vuodesta 1992 järjestetty korkeatasoinen, mutta tunnelmaltaan helposti lähestyttävä ja mutkaton musiikkitapahtuma Mikkelissä. Musiikkijuhlien järjestämisestä vastaa Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistys ry. Musiikkijuhlilla on tiivis oma organisaatio, ja juhlien järjestäminen on vuosittain juhliin sitoutuneiden vapaaehtoisten talkootyöläisten yhteisöllinen voimannäyte.

 

Lisätietoja antavat:

toimitusjohtaja Ari Miettinen, Osuuskauppa Suur-Savo

050 531 9550

ari.miettinen@sok.fi

 

Teemu Laasanen

040-5131864

festival@mikkelinmusiikkijuhlat.fi