Osuuskauppa Suur-Savo investoi vahvasti maakuntaan – uusi Sale Mikkeliin


23.4.2020

Osuuskauppa Suur-Savo jatkaa investointejaan suunnitellusti, vaikka pandemia on vaikuttanut myös osuuskaupan liiketoimintaan. Toisaalta hiljaista aikaa on pystytty hyödyntämään ja se on osaltaan helpottanut investointien toteutusta.

Nuijamieheen uusi Sale

Mikkelin Nuijamieheen rakennetaan uusi Sale. Osuuskauppa Suur-Savon hallitus hyväksyi investoinnin 22.4.2020 kokouksessaan. Nuijamiehen kaupunginosa on ollut joitakin vuosia ilman päivittäistavarakauppaa, joten rakentamispäätöksellä vastataan alueen asukkaiden toiveisiin. Salen alueella sijaitsee Mikkelin kampusalue sekä toimistorakennuksia, joten valikoimassa tullaan huomioimaan myös näiden kohderyhmien tarpeet.

Sale-investoinnin kokonaiskustannus on noin 1,7 milj. euroa. Rakentaminen on määrä aloittaa kesällä, jolloin uusi myymälä päästään avaamaan alkuvuodesta 2021.

Pandemia aikaisti remontteja

Osuuskaupan hallitus hyväksyi maaliskuussa ABC Juvan keittiön remontin aikaistamisen. Alun perin syksylle suunniteltu uudistus käynnistettiin keittiön osalta pari viikkoa sitten. Kun pandemiarajoitukset sulkivat ravintolat ja liikenne maanteillä hiljentyi, nähtiin järkeväksi toteuttaa liikennemyymälän keittiön uudistus tänä hiljaisena aikana. Muilta osin liikennemyymälän remontti jatkuu syksyllä.

Myös Prisma Savonlinnan ruuan verkkokaupan noutopisteen rakentamista aikaistettiin. Kauppakassi-palvelu pyritään avaamaan täydessä laajuudessaan kesäkuussa.

S-marketien miljööuudistukset toteutetaan tämän vuoden aikana yhdeksässä Suur-Savon S-market-yksikössä. Mikkelissä Urpolan, Rantakylän, Peitsarin ja Stellan S-marketien uudistukset valmistuvat toukokuun aikana. Syksyllä uudistukset jatkuvat Mäntyharjun, Ristiinan, Rantasalmen, Savonlinnan ja Mertalan marketeissa.

Uutta ja uudistusta matkailu- ja ravitsemistoimialalla

Kauppakeskus Stellassa sijaitsevan Cafe Stellan uudistus on käynnissä ja se valmistuu toukokuun lopulla. Täysin uudenlaisen kahvilan avajaispäivä vahvistuu pandemiarajoitusten purkamisen mukaan.

Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelissä kylpyhuoneremontit ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti. Remontti käsittää yhteensä 100 kylpyhuonetta ja se  valmistuu kesäkuussa. Savonlinnassa Original Sokos Hotel Seurahuoneen uudet kokoustilat valmistuivat alkuvuodesta ja nyt remontti jatkuu mm. tv-järjestelmien, piha-alueiden ja henkilökunnan tilojen uudistuksilla. Myös Hotelli Tottin aamiaistila on saanut uuden ilmeen. Lisäksi Tottissa uusitaan kiinteistötekniikkaa sekä mm. huoneiden ovet ja niiden lukitus.

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus on lisäksi hyväksynyt Koy Pusankulman ylempien kerrosten jäähdytysurakan. Koy Pusankulma on osa Kauppakeskus Stellaa ja talon ylemmissä kerroksissa toimivat vuokralaisina KK-Verve Oy sekä Etelä-Savon Työterveys Oy.

Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2020 investoinnit tulevat olemaan yhteensä noin 15 milj. euroa, mikä vastaa työllistämisvaikutukseltaan 255 henkilötyövuotta.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja, kauppaneuvos Heikki Hämäläinen

puh. 0500 553 765