Osuuskauppa Suur-Savo 100 vuotta


8.12.2015

Osuuskauppa Suur-Savo viettää 100-vuotisjuhlavuotta vuonna 2016. Osuuskaupan perustava kokous pidettiin 8.5.1916. Juhlavuotta vietetään kaupallisesti pitkin vuotta juhlavuoden tuotteiden ja erilaisten tapahtumien merkeissä. Pääjuhla järjestetään 14.5.2016 ja tilaisuudessa julkistetaan Osuuskauppa Suur-Savon 100-vuotishistoriikki.

Juhlavuosi on käynnistynyt marraskuun lopussa asiakasomistajille ja alueen vapaa-ajan asukkaille jaetulla Aikamatka-seinäkalenterilla. Vuoden alusta aukeavat juhlavuoden omat www- ja Facebook-sivut. Vuoden 2016 aikana järjestetään erilaisia tapahtumia: mm. edustajiston vaalit, juhla­jumalanpalvelukset Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä, juhlakahvitukset toimipaikoissa sekä omistajien ostopäivät.  Juhlavuoteen kuuluu myös autoarvonta, jonka palkintona on Toyota Yaris-henkilöauto.

 

Konserttitarjontana on Juva rokkaa -tapahtuman yhteydessä Suur-Savon piknik-konsertti sekä joulukonsertit Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Lokakuussa järjestetään Stella-tanssit sekä osuuskaupan juhlaravit Mikkelissä.

 

Juhlavuoden aikana market-toimipaikkoihin tulevat myyntiin Suur-Savon leipomon uusi juhlavuoden leipä sekä juhlakahvi ja kahvipurkki. Ravintoloihin tulevat juhlavuoden nimikkoviinit ja olut sekä ruokalistoille juhlavuoden menut. Autokaupassa juhlavuosi näkyy erilaisina kampanjoina ja tarjouksina joka kuukausi.

 

Historiantutkija Pia Puntanen kirjoittaa Osuuskauppa Suur-Savon 100-vuotishistorian, joka julkaistaan toukokuussa pidettävässä 100-vuotisjuhlassa. Historiatoimikuntaan ovat kuuluneet Osuuskauppa Suur-Savon pitkäaikaiset hallintohenkilöt: laamanni Jukka Huiskonen, kunnanjohtaja Heikki Laukkanen, kunnallisneuvos Kalevi Karjalainen ja asessori Seppo Muukkonen sekä toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen ja asiakkuuspäällikkö Marja-Leena Koukonen. Historiatoimikunnan puheenjohtajana on toiminut Heikki Laukkanen.

 

Kasvun aika

 

Osuuskauppa Suur-Savon juhlavuoden kummitaiteilijaksi on valittu mikkeliläinen Pauliina Rundgren, joka on suunnitellut osuuskaupalle juhlavuoden kuosin. Kasvun aika -kuosissa Rundgren tahtoi ilmentää Osuuskauppa Suur-Savon 100-vuotista historiaa ja kasvun aikaa pienmyymälöistä koko seudun kattavaan tavaratalojen ja liikennemyymälöiden

 

verkostoon. Rundgren kuvaa tätä kehitystä osuuskaupan historian kulmakivirakennuksin ensimmäisestä osuuskaupasta vuodelta 1916 Mikkelin Sokokseen, Kuortin ABC:hen, Savonlinnan Prismaan ja Mikkelin kauppakeskus Stellaan. Kuosin pelto- ja järvinäkymä kuvaa osuuskaupan juuria, sen 100-vuotista tuottajayhteistyötä ja alueellista sijoittumista. Puut lintuineen tuovat kuosiin elämänläheisyyttä, kasvua ja jatkuvuutta, Osuuskauppa Suur-Savon tarinan jatkoa. Kuosia käytetään juhlavuoden tuotteissa, esim. juhlavuoden kahvipaketissa ja muovikasseissa.

 

Lisäksi Rundgren suunnittelee ja toteuttaa yhteistyössä Mikkelin ammattikorkeakoulun Mikpolis Oy:n kanssa uniikin teoksen juhlavuoden kunniaksi. Teoksen julkistus on pääjuhlassa 14.5., jonka jälkeen se siirtyy Stellaan. Teos tulee ilmentämään Osuuskauppa Suur-Savon juhlavuoden ”Sinua varten” -teemaa.

 

Ole pienen puolella – lahjoitus hyväntekeväisyyteen

 

Juhlavuoden kunniaksi Osuuskauppa Suur-Savo on sopinut yhteistyöstä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin kanssa. Osuuskauppa lahjoittaa 40 000 euroa Ole pienen puolella -kampanjaan, joka kohdistuu perhekummi- ja perhekahvila- sekä vertaisryhmätoimintaan. Lahjoituksen avulla tuetaan perheitä ympäri maakuntaa. Tavoitteena on eri tavoin vanhempia tukemalla ehkäistä lasten yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Tämän lisäksi osuuskaupan toimialueen vähävaraisia perheitä tuetaan seurakuntien kautta lahjakorttien muodossa 10 000 eurolla.

 

Kannustajilla tukea lasten ja nuorten liikuntaan

 

Vuonna 2016 Osuuskauppa Suur-Savo tukee Kannustajat-ohjelman kautta lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia 30 000 eurolla. Kannustajat-seuroiksi on valittu ensi vuodelle 15 urheiluseuraa osuuskaupan toimialueelta. Osuuskauppa Suur-Savon asiakasomistajat voivat liittyä seuran Kannustajaksi ja seuralle maksetaan tukea asiakasomistajan ostojen perusteella.

 

 

 

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen                     

p. 0500 553 765