Osuuskaupat ja asiakkaat auttavat yhdessä – yli puoli miljoonaa euroa apua SPR:lle


21.4.2022

Auttamisen halu yhdisti S-ryhmäläiset ympäri Suomen. Alueosuuskaupat ja S-Pankki lahjoittivat kymmenen euroa jokaista henkilöstönsä jäsentä kohti. Yhteensä lahjoituksista tuli lähes 300 000 euroa alkupääomaa keräykselle.

Myös asiakkaamme ovat lahjoittaneet jo noin 210 000 euroa keräykseen – lämmin kiitos tuesta! Kutsuimme asiakasomistajamme mukaan lahjoittamaan esimerkiksi osan Bonuksistaan näin halutessaan. Lahjoitusmahdollisuudesta kerrottiin verkkokaupoissamme, S-mobiilissa ja asiakasviestinnässä.

Suomen Punaisen Ristin kautta kerättävät varat ohjataan katastrofirahaston kautta Ukrainaan ja lähialueille. Punaisen Ristin avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa, hygieniatarvikkeita, ensiapua ja terveyspalveluita kriisialueelle. Tällä hetkellä Punaisella Ristillä on Ukrainassa työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Lisäksi Punaisen Ristin työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia työskentelee kriisin parissa Ukrainan ulkopuolella ja myös Suomessa.

S-ryhmä ja Suomen Punainen Risti jatkavat yhteistyötään keskittyen tässä vaiheessa Suomeen tulevien pakolaisten auttamiseen. Koska kriisi tulee jatkumaan pitkään, etsitään keinoja, joilla voidaan auttaa tehokkaasti ja kestävästi.

Asiakkaat kuuden osuuskaupan alueella ovat voineet lahjoittaa myös pullonpalautusrahojaan TOMRAn pullonpalautusautomaattien yhteydessä. Pullonpalautusautomaattien kautta on kertynyt kuukaudessa jo lähes 33 000 euroa SPR:n Ukrainan keräykseen.