Original Sokos Hotel Presidentti uudistuu – suunnittelijana Paola Suhonen


28.4.2016

Original Sokos Hotel Presidentti uudistuu vuosien 2016–2018 aikana. Uudistuksen on suunnitellut Paola Suhonen.

Helsingin keskustassa sijaitseva ikoninen hotelli siirtyy uuteen aikaan, kun siitä luodaan tarinallinen, suomalaisia ilmiöitä esittelevä hotelli. Uudistuksen konseptisuunnittelu on Paola Suhosen ja Ivana Helsingin käsialaa. Sisustussuunnittelusta vastaa suunnittelutoimisto KOKO3 Oy. Hotelli uudistuu vaiheittain ja uudistus on valmis vuoden 2018 aikana.

Paola Suhosen visioissa uusi Presidentti on kekseliäs tulkinta modernista vastakohtien Suomesta, heleiden kesäöiden sekä roudan ja jään maasta. Suhosen sisustuskonsepti leikittelee pohjoisilla tunnelmilla. Skandinaavisuus ja arktinen ulottuvuus saavat reilusti sekoittua suomalaisuuteen.

”Tarinallista ja tunnelmallista hotellia, jossa suomalaisuus yhdistyy eksotiikkaan, ei meiltä vielä löydy. Designhotelleja ja boutiquehotelleja on maailma täynnä. Suomalainen muotoilu taas näkyy monissa hotelleissa osana sisustussuunnittelua. Me halusimme luoda kokonaisuuden, jossa suomalaisuuden tunnelma ja tarina täyttävät hotellin”, Paola Suhonen kertoo.

Hotellin huonekerroksiin tulee viisi erilaista teemamaailmaa. Juhannus, talvimyrsky, hiljaisuus, satumetsä ja sisu nousevat esiin erilaisilla, yllättävillä tavoilla.

”Suunnittelin Presidenttiin laajan tunnelmavalikoiman, koska hotellin täytyy olla kiinnostava yhtä lailla kaiken nähneelle businessmatkailijalle, Suomessa vierailevalle turistille kuin kotimaiselle vapaa-ajanmatkustajallekin”, valottaa Suhonen suunnittelun lähtökohtia. ”Eri tunnelmien myötä jokaisen vierailun voi myös kokea eri tavalla.”

Sisustuksessa nyt vallalla olevat käsityöläisyyden ja aitouden trendit tulevat näkymään vahvasti Presidentin uudessa ilmeessä. Hotellihuoneista löytyy ainoastaan Original Sokos Hotel Presidenttiä varten suunniteltuja sisustusesineitä, kuten käsintuftattuja ryijyjä ja teemoja varioivia tapetteja. Myös yleisiin tiloihin, kuten hotelliaulaan, tuodaan uniikkia designia.

”Tämän päivän hotellin tulee tarjota vierailleen väkeviä kokemuksia ja elämyksiä sekä palvelun että fyysisten puitteiden kautta. Meidän tavoitteenamme on luoda vahvoja muistijälkiä jättävä hotelli, josta voi tulla jopa matkakohde itsessään”, sanoo Original Sokos Hotel Presidentin hotellinjohtaja Hannele Laurila. ”Paola Suhosen luovalla panoksella ja KOKO3:n rautaisella sisustussuunnittelun ammattitaidolla uskomme pääsevämme tavoitteeseen.”

Hotellin uusi, loppusyksystä 2016 avautuva sisääntulokerros johdattaa vieraat tarinoiden maailmaan. Aulassa leikitellään raakapuun ja kuparin yhdistelmillä ja keskelle avautuu kokouskerrokseen johtava catwalk. Hotellin omaa historiaa kunnioitetaan uudistuksessa. Kokouskerroksessa vaikuttavatkin suomalaiset presidentit, talon aikanaan avannut Urho Kekkonen kärkenä.

Noin 2,5 vuotta kestävässä peruskorjauksessa uudistetaan kaikkien 494 hotellihuoneen lisäksi kerroskäytävät, aula- ja kokoustilat, auditorio sekä ruokaravintola. Muutostyöt tehdään vaiheittain ja hotelli toimii muutostöiden aikana normaalisti.

Lisätietoja:

Hannele Laurila, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Presidentti, puh. 050 359 4449
Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, puh. 050 388 3111
Pirjo Suhonen, Ivana Helsinki, puh. 050 347 6131