Omistajan hinta, parempi hinta


1.12.2015

S-ryhmän hotellien hinnoittelu on nyt asiakasomistajalle entistä edukkaampi. Sokoshotels.fi:n tai radissonblu.com:n kautta varatessaan asiakas saa aina 10 %:n alennuksen sekä kerryttää Bonusta. Ennakkoon maksetuista nettivarauksista alennusprosentti voi olla vielä korkeampi.

Sokos Hotellit ja Suomen Radisson Blu Hotellit siirtyivät marraskuussa kiinteähintaisesta yhdeksän euron hinta-alennuksesta omistajille räätälöityihin prosenttialennuksiin.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme entistä enemmän valinnanmahdollisuuksia myös alennusten suhteen. Samalla kannustamme asiakkaitamme tekemään hotellivarauksensa itse S-ryhmän hotellien omilla verkkosivuilla, jotta asiakas saisi parhaan hyödyn omistajuudestaan, revenue management johtaja Nina Nieminen SOK Mara-ketjuohjauksesta taustoittaa.

Uuden käytännön mukaisesti asiakasomistaja saa aina 10 prosentin alennuksen päivän hinnasta, kun hän varaa majoituksen sokoshotels.fi:n tai radissonblu.com:n kautta. Myös Bonus kertyy vain näiden nettisivustojen kautta tehdyistä varauksista.

Jos asiakas haluaa tehdä huonevarauksensa hotelliketjujen myyntipalvelusta tai suoraan hotellista, alennus on hieman pienempi, -7 prosenttia.


Ennakkoon maksaen edullisemmin

Mitä varhaisemmassa vaiheessa ja mitä pitemmäksi aikaa omistaja tekee ja maksaa varauksensa, sitä suuremman alennusprosentin hän saa – huoneiden saatavuuden mukaan.

– Esimerkiksi Sokos Hotels -ketjussa omistajan ennakkomaksettu hinta yhdelle yölle on 20 prosenttia päivän hintaa alhaisempi, kun varaus ja maksu on tehty vähintään viikko ennen tulopäivää sokoshotels.fi:ssä. Näitä varauksia ei tosin voi muuttaa eikä perua, Nina Nieminen muistuttaa.

Korkeimmillaan ennakkovaraukseen ja -maksuun perustuva alennus voi kivuta 30 prosenttiin Break by Sokos Hotels -hotelleissa, jos asiakas yöpyy vähintään kolme yötä.

– Original-, Solo- ja Break-hotellityypit hinnoitellaan hieman eri tavoin. Break-asiakkaat yöpyvät kohteessa yleensä pitempään, joten kohdistamme edut sinne missä niistä on asiakkaalle eniten hyötyä.


Helppo varata ja ostaa

Asiakas löytää kaiken tarvitsemansa tiedon ja hintavaihtoehdot perusteluineen suoraan hotelliketjujen omilta sivustoilta, joten sekä varaaminen että ostaminen on helppoa.

– Kun asiakkaat käyttävät varauksissaan omia varauskanaviamme, voimme siirtää nettivälittäjille maksettavan välityspalkkion entistä paremmiksi eduiksi omistajillemme. Halvin mahdollinen hinta löytyy aina vain sokoshotels.fi:stä ja radissonblu.com:sta, Nina Nieminen muistuttaa.