Mikkelin ekaluokkalaisille jaetaan Miun Mikkeli -heijastinliivit yhteistyössä Mikkelin Nuorkauppakamarin ja paikallisten toimijoiden kanssa


21.9.2018

Heijastinliivi-kampanjassa mukana ovat Osuuskauppa Suur-Savon lisäksi yritykset Aitoasunnot, Etelä-Savon Energia Oy, Let’s Go Taksi, sekä MPY Palvelut Oyj.

Mikkelin Nuorkauppakamari ry lahjoittaa heijastinliivit kaikille tänä syksynä Mikkelissä ekaluokkansa aloittaneille koululaisille, jolloin liivin saa 549 lasta. Heijastinliivi-kampanjassa ovat mukana yritykset Aitoasunnot, Etelä-Savon Energia Oy, Let’s Go Taksi, MPY Palvelut Oyj ja Osuuskauppa Suur-Savo.

Päivät lyhenevät ja illat pimenevät. Heijastinliivien tarkoitus on saattaa koululaiset turvallisesti ja näkyvästi liikenteeseen. Ekaluokkalaiset ovat kohderyhmänä tärkeä joukko, koska he vasta opettelevat itsenäistä liikkumista. Hihassa roikkuva heijastin voi helposti jäädä taskuun tai tippua leikin temmellyksessä, mutta heijastinliivi ei helposti tipu päältä eikä ole tiellä pihaleikeissä.

Heijastimien käyttö niin lapsilla kuin aikuisillakin herättää keskustelua etenkin ammatikseen liikenteessä työskentelevien keskuudessa.

– Vaikka lahjoituksen saajina ovatkin lapset, niin toivottavasti myös kaikki aikuiset ovat omalla esimerkillään mukana kampanjassa ja käyttävät heijastimia, pohtii Let’s Go Taksin hallituksen puheenjohtaja, autoilija ja itsekin kouluikäisen lapsen isä Mika Mäkelä.

Myös Liikenneturvan Mikkelin toimipisteeltä Eini Karvonen korostaa lasten ja nuorten kohdalla vanhempien ja aikuisten esimerkillisyyttä sekä vastuuta: ”Monesti ajattelemme, että meidän itsemme ei tarvitse toimia liikenteessä niin kuin toivomme lasten ja nuorten toimivan, koska olemme aikuisia. Todellisuudessa olemme kuitenkin mallina lapsille ja nuorille omalla toiminnallamme – aina ja kaikkialla – halusimme sitä tai emme. Voimme esimerkiksi velvoittaa lapset ja nuoret käyttämään heijastimia tai heijastinliiviä, mutta emme ole itse valmiita käyttämään kumpaakaan mitä erilaisin perusteluin.”

Heijastinliivit laitetaan jakoon perjantaina 21.9.2018.