Mäntyharjun uusi liikekeskus harjakorkeuteen


12.3.2010

Mäntyharjun uusi liikekeskus harjakorkeuteen

– marketista Etelä-Savon suurin S-market

Uuden ABC-liikennemyymälän ja S-marketin harjannostajaisia vietetään Mäntyharjulla perjantaina 12.3.2010 klo 14.00.

Uusi liikekeskus rakennetaan entisen S-marketin vieressä olevalle tontille, jonka Osuuskauppa Suur-Savo osti Tapio ja Marja-Liisa Kuuselta 5.6.2008 allekirjoitetulla kauppakirjalla. Rakennustyöt alkoivat tontilla sijaitsevien Penttilän puutarhan rakennusten purkutöillä elokuussa 2009. Tontin pinta-ala on n. 1,7 ha.

Uudessa liikekeskuksessa palvelevat täyden valikoiman S-market sekä ABC-liikennemyymälä, jossa sijaitsevat kahvila-ravintola ja ABC-Market. Liikekeskuksen kokonaispinta-ala on n. 4 500 m², josta S-marketin pinta-ala on n. 2 400 m² ja ABC-liikennemyymälän ravintolan sekä ABC-Marketin yhteensä n. 1 100 m². Liikekeskuksessa on lisäksi ulosvuokrattavaa liiketilaa n. 280 m². Investoinnin kokonaisarvo kalustoineen on n. 8,0 milj. euroa, mikä merkitsee 135 miestyövuotta rakentamisen aikana. Rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja liikekeskus avataan kesäkuussa 2010. Vanha S-market ja polttoaineen jakelupiste puretaan pois juhannukseen 2010 mennessä.

Liikekeskus on pääosin yksikerroksinen. Toisessa kerroksessa sijaitsevat tekniset tilat ja kellarikerroksessa väestönsuoja, johon on sijoitettu henkilökunnan sosiaalitilat. Henkilöautojen pysäköintipaikkoja liikekeskukselle tulee n. 250 kpl. Lisäksi invapaikkoja on kolme ja linja-autopaikkoja kaksi.

 

S-market

Uudesta S-marketista tulee Osuuskauppa Suur-Savon suurin S-market. Sen myyntipinta-ala on n. 2100 m². Valikoimissa painotetaan tuoretuotteita. Käyttötavaran osalta valikoimat kaksinkertaistuvat ja niihin kuuluvat mm. kengät ja laukut. S-marketin kokonaistuotelukumäärä päivittäistavaroiden osalta kasvaa n. 1 000 tuotteella. Kassojen lukumäärä kaksinkertaistuu entiseen verrattuna. Uudessa S-marketissa kassoja on 12, joten läpäisykyky paranee huomattavasti.

S-market palvelee täysillä aukioloajoilla ma-pe 7-21, la 7-18 ja su 12-18.

 

ABC-liikennemyymälä

ABC Mäntyharju on S-ryhmän ensimmäinen liikennemyymälä, joka sijaitsee valtaväylien ulkopuolella. ABC-liikennemyymälässä palvelee kahvila-ravintola, jossa asiakaspaikkoja on sisällä 140 ja terassilla 170. Kahvila-ravintolan yhteydessä samoilla aukioloajoilla palvelee ABC-Market, josta löytyvät pienemmän peruselintarvikkeiden valikoiman lisäksi myös autotarvikkeet. S-Pankilla on oma palvelupiste, jossa pankkipalveluiden lisäksi toimii Veikkauksen Online. ABC-Automat polttoaineen jakelupiste sijaitsee uudessa paikassa ja tankkauspisteiden määrä kaksinkertaistuu entisestä. ABC-liikennemyymälä palvelee 6-24.

S-market Mäntyharju on työllistänyt talviaikana 22 ja kesäaikana n. 40 henkeä. Henkilöstö kaksinkertaistuu uudessa liikekeskuksessa. Henkilöstön rekrytointi on käynnissä ja valinnat tehdään maaliskuun loppuun mennessä. S-market -päällikkönä toimii Heidi Kämppi ja ABC-liikennemyymäläpäällikkönä Anu-Riikka Korhonen.

Mäntyharjulla on talouksia 3 259 kpl, joista asiakasomistajatalouksien osuus joulukuussa 2009 oli 70,1 %.

 

Rakentajat ja suunnittelijat:

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Sajaniemi Oy, Mikkeli

Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Creo³ Oy, Mikkeli

LVIA-suunnittelu: LVI-suunnittelutiimi Oy, Pieksämäki

Sähkösuunnittelu: Sähkösuunnittelu Jukka Laamanen, Mikkeli

Pohjarakennussuunn.: Ramboll Finland Oy, Mikkeli

Sisustussuunnittelu: Studio Koko Oy, Lahti

Pääurakoitsija: Lujatalo Oy, Mikkeli

Vastaava mestari: Lujatalo Oy / Jari Metsätalo

LVIA-urakoitsija: Star Expert Oy, Mikkeli

Sähköurakoitsija: ARE Oy, Lahti

Maanrakennusurakoitsija: Maanrakennus Suutarinen Oy, Mäntyharju

Elementtiasennusurakk.: Mikkelin Nostajat Oy, Mikkeli

Ravintolan sisustusurakk.: Restamaster Oy, Savonlinna

Turvaurakoitsija: Suomen Ykkösturva Oy, Mikkeli

Yläpohjaelementit: Eridomic Oy, Pälkäne

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm. 0500 553 765

marketkaupan johtaja Iiro Siponen, gsm. 050 596 4053