Kuvataiteilija Kia Taegen Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilijaksi


13.5.2014

Osuuskauppa Suur-Savon on valinnut Taidekeskus Salmelan esityksestä vuoden 2014 kummitaiteilijakseen Kia Taegenin.

Kummitaiteilijan valinta on osa Osuuskauppa Suur-Savon ja Taidekeskus Salmelan yhteistyötä, joka on jatkunut jo vuodesta 1997 alkaen. Valinta julkaistiin maanantaina 12. toukokuuta tiedotustilaisuudessa, jossa Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen luovutti Taegenille stipendin hänen taiteelliseen toimintaansa.

 

Kia Taegen (s. 1990) on espoolainen kuvataiteilija ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa opiskeleva arkkitehtuurin kandidaatti. Taegen työskenteli Taidekeskus Salmelan taiteilijaresidenssissä Mäntyharjussa syyskauden 2013. Hän vieraili myös Salmelan Wiipurin taiteilijaresidenssissä. Viipurin vierailun innoittamana syntyikin teossarja, joka ripustetaan esille Salmelan kesän 2014 juhlanäyttelyyn.

 

Taegen käsittelee useasti öljyvärimaalauksissaan sekä urbaanien kaupunkimaisemien sykettä että luonnon herkkyyttä, joissa yhdistävänä tekijänä on valojen ja värien muodostama dynaamisuus. Ympäröivä maisema luo ainutkertaisen tunnelman, jota on todistamassa yksinäinen kulkija.

 

Yhteistyöllä monipuolista tapahtumatarjontaa asiakasomistajille

 

Osuuskauppa Suur-Savo haluaa osaltaan edistää Etelä-Savon hyvinvointia tukemalla mm. monipuolisesti alueen tapahtumatarjontaa. Tämän yhteistyön kautta voidaan samalla tuottaa myös asiakasomistajille monipuolisia tapahtumaetuja. Tulevana kesänä tehdään yhteistyötä Taidekeskus Salmelan lisäksi useiden muiden toimijoiden kanssa. Kesän 2014 tapahtumien osalta osuuskaupan yhteistyökumppaneita ovat mm. Mikkelin kesäteatteri, St Michel -ravitapahtuma, Joroisten Musiikkipäivät, Ristiinan Tuuva Teatteri, Taikaa ja Taistelua -tapahtuma, Jurassic rock, Juva rokkaa, Kesämaa sekä Visulahti.

 

 

 

Lisätietoja:   

 

Osuuskauppa Suur-Savo

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen

p. 0500 553 765

 

Taidekeskus Salmela

toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala

p. 050 3388 114