Korona-aika kasvatti lemmikkituotteiden myyntiä – Prisma vastaa kysyntään uudistetulla valikoimalla


4.10.2022

Lähes jokaisesta Prismasta löytyy nyt uuden konseptin mukainen lemmikkiosasto, joka tarjoaa aiempaa laadukkaamman ja monipuolisemman valikoiman. Myyntidatan valossa muutos on ollut onnistunut, sillä tuoteryhmän myynti on kasvanut myös Osuuskauppa Suur-Savon Prismoissa lähes 20 % uudistuksen jälkeen.

”Koronapandemia synnytti Suomessa varsinaisen lemmikkibuumin, ja suomalaisilla on nyt lemmikkejä enemmän kuin koskaan. Lemmikit ovat tärkeä osa ihmisten elämää ja monelle kuin omia lapsia. Halusimme vastata tähän ilmiöön Prismojen uudella ja näyttävällä konseptilla, jossa on kiinnitetty huomiota koko osaston miljööseen, kaupallisiin esillepanoihin sekä entistä laadukkaampaan ja laajempaan lemmikkituotteiden valikoimaan”, sanoo konseptipäällikkö Venla Kuoppamäki S-ryhmän marketkaupasta.

Uudistuksen tueksi Prisma toteutti useita asiakaskyselyitä, joiden kautta saatiin arvokasta tietoa siitä, miten lemmikkiosastojen ostokokemusta ja valikoimaa voitaisiin kehittää. Suuri osa kyselyihin vastanneista asiakkaista koki, että kaikki lemmikkituoteryhmän ostokset olisi kätevä tehdä ruokaostosten yhteydessä ja toivoi osastoille aiempaa monipuolisempaa valikoimaa.

”Laajensimme lemmikkiosastojen valikoimaa myös Prisma Savonlinnassa ja toimme myyntiin useita uusia brändejä ja uudenlaisia tuotteita. Koirien ruoissa uusia tuotemerkkejä ovat esimerkiksi Brit, Rokka ja Mush, ja kissoille tarjolla on muun muassa Miamor- ja Kattovit-brändien tuotteita, joita ei valikoimistamme aiemmin löytynyt. Lisäksi toimme Prisman valikoimiin runsaasti uusia leluja sekä ajankohtaisia sesonkituotteita. Myös lemmikkien joululahjat löytyvät kätevästi valikoimistamme”, toteaa Prisma Savonlinnan johtaja Mervi Hämäläinen.

Konseptiuudistus on ollut myyntidatan perusteella asiakkaiden mieleen, sillä lemmikkituoteryhmän myynti on kasvanut Prismoissa liki 20 % uudistuksen jälkeen. Erityisesti koiranruokien, lemmikkieläinten lelujen ja hoitovälineiden myynti on ollut kasvussa. Myynneissä on havaittavissa myös hienoisia alueellisia eroja.

Kunkin myymälän tuotteet ovat myös ostettavissa osana ruokakauppaostoksia S-kaupat.fi-palvelun kautta. Koko lemmikkituotevalikoima on tarjolla myös Prisma.fi -verkkokaupassa.

Lisätietoja: Mervi Hämäläinen, Prisma-johtaja, Savonlinna, Osuuskauppa Suur-Savo, P.050 352 8787