Kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkki Olavinlinnan Ravintoloille


13.4.2023

Olavinlinnan Ravintoloille on myönnetty Sustainable Travel Finland (STF) -merkki. Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden. Aiemmin tänä vuonna STF-merkin sai Savonlinnan Seurahuone.

‒ Olavinlinnan Ravintolat haluaa osaltaan edistää vastuullista matkailua. Saimaan alue kokonaisuudessaan on yksi Suomen upeimmista luontokohteista ja sen luontoarvojen vaaliminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä, sanoo Olavinlinnan Ravintoloiden johtaja Ulla Myllymäki.

‒ Kohti kestävää matkailua Savonlinnan seudulla -hankkeen tavoitteena on nostaa Savonlinnan seutu Saimaan vastuullisen matkailun kärkialueeksi. Samalla halutaan vahvistaa alueen matkailutoimijoiden vastuullisuusosaamista, vastuullisen toiminnan suunnitelmallista kehittämistä sekä lisätä vastuullisuusviestintää, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sanna Eerikäinen.

Kehittämällä toimintaansa kestävästi yritys auttaa alueellisen Sustainable Travel Finland -merkin saavuttamista. Alueellinen STF-merkki on tarkoitus saada Savonlinnalle tänä vuonna. Merkin yhtenä kriteerinä on, että puolet sen kansainvälistä matkailua harjoittavista yrityksistä on saanut STF-tunnuksen. Savonlinnassa merkki on nyt yhdeksällä yrityksellä.

Etenkin kansainväliset matkailijat ja matkanjärjestäjät odottavat alueilta ja yrityksiltä kestävää toimintaa. Heille STF-merkki kertoo, että yritys kantaa vapaaehtoisesti vastuuta oman yritystoiminnan vaikutuksista luontoon, ihmisiin ja yhteiskuntaan.

‒ Savonlinnaan saadaan tänä kesänä monen vuoden tauon jälkeen charter-lentoja Euroopasta. Eurooppalaisten odotukset vastuullisesta matkailusta ovat lähtökohtaisesti korkealla ja meidän matkailu­alalla toimivien tulee vastata näihin odotuksiin. STF-sertifikaatti kertoo kansainvälisille matkanjärjestäjille kohteen olevan vastuullinen ja se tuo luottamuksen yhteistyöhön, sanoo Myllymäki.

 

Lisätietoja:

Ulla Myllymäki, ravintolajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, ulla-maija.myllymaki@sok.fi,

puh. 040 550 6842

Sanna Eerikäinen, projektipäällikkö, Kohti kestävää matkailua Savonlinnan seudulla -hanke, sanna@visitsavonlinna.fi, puh. 0400 155 148