Kauppakeskus Stella laajeni Pusankulmaan


22.3.2013

Pusankulman kehittäminen lähti liikkeelle, kun Osuuskauppa Suur-Savo osti kesäkuussa 2011 Kiinteistö Oy Pusankulman koko osakekannan toimitusjohtaja Jarmo Ahvoselta ja Pusa-yhtiöiltä. Kaupalla haluttiin varmistaa kiinteästi Kauppakeskus Stellaan liittyvän kiinteistön jatkojalostus ja turvata Stellan laajenemismahdollisuudet.

Kauppakeskus Stellan laajennus Pusankulmaan on nyt ensimmäisen vaiheen osalta valmis ja avajaisia vietetään tänään torstaina 21. maaliskuuta. Avajaispäivänä uusista vuokralaisista ovensa avaavat muodin erikoisliike Cubus, hyvinvoinnin erikoisliike Life sekä Silmäasema. 1.4. toimintaansa Pusankulmaan laajentaa Etelä-Savon Työterveys.  

Uusista vuokralaisista sisustus- ja lahjatavaraliike Sinooperi avaa liikkeensä omien aikataulujensa mukaan myöhemmin keväällä. Vanhoista Pusankulman vuokralaisista Terveystalo jatkaa toimintaansa entisissä tiloissa.

Pusankulmaan on yhteys Porrassalmenkadulta, toriparkista sekä Stellan Tähtitorilta. Pusankulman kerrosten välille on rakennettu liukuportaat. Vuokrattavaa tilaa Pusankulmassa on noin 3 000 neliötä. Investoinnin kokonaiskustannus on noin 5 miljoonaa euroa, mikä merkitsee työllistämisvaikutukseltaan 85 henkilötyövuotta.

Kauppakeskus Stellan myynti vuonna 2012 oli 47,8 miljoonaa euroa ja asiakkaita kauppakeskuksessa kävi yli 3,6 miljoonaa. Kauppakeskus Stellan kokonaispinta-ala on nyt noin 35 000 neliötä ja vuokrattavaa alaa on yhteensä noin 23 000 neliötä.

Pusankulman kiinteistöön jää vielä tämän laajennuksen jälkeen käyttämätöntä rakennusoikeutta noin 3 000 neliömetriä. Osuuskauppa Suur-Savo jalostaa itse tai yhteistyökumppanin kanssa käyttämättömän rakennusoikeuden asuin-, liike- tai toimistokäyttöön tulevina vuosina.

Rakennustyöt: RV-Saneeraus, Mikkeli
LVIA- ja sähkötyöt: Suomen Talotekniikka Oy, Mikkeli
Lasiseinät: Lasitusliike Kivijärvi Oy
Projektipäällikkö: Rauno Hämäläinen, Osuuskauppa Suur-Savo
    

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen
gsm 0500 553 765

marketkaupanjohtaja Iiro Siponen
gsm 050 596 4053