Juniikki Oy ja Osuuskauppa Suur-Savo yhdistävät voimansa ja käynnistävät Mikkelipuiston kehittämisen


25.6.2020

Juniikki Oy ja Osuuskauppa Suur-Savo jättivät yhteisen tarjouksen Mikkelipuiston konkurssipesälle ja pääsevät nyt yhdessä kehittämään Mikkelipuiston toimintaa. Juniikki Oy on hallinnoinut ja pyörittänyt Visulahden matkailukeskuksessa Xon-puistotoimintaa. Osuuskaupan vahvuutena on ravitsemiskauppa.
− Mikkelipuisto kaipaa matkailijoille ja mikkeliläisille suunnattuja aktiviteettejä nykyisen puutarha-alueen sekä Greenerin lisäksi. Alue on mitä mainioin monenlaista toimintaa ajatellen. Vielä tänä kesänä Mikkelipuistoon on tulossa joitain Xon-puistosta tuttuja laitteita sekä pomppulinnamaailma. Lisäksi Kaihun rannalle on suunnitteilla mm. kelluva vesipuisto. Näistä ja muista tulevista toiminnoista kerromme jatkossa lisää, sanoo Juniikki Oy:n toimitusjohtaja Jukka Toivanen.
− Osuuskauppa Suur-Savon vahvuutena on ravitsemiskauppa. Greeneri-ravintola jatkaa entisellä konseptilla tarjoten kahvila- ja ravintolapalveluita. Greenerin tiloja pystyy vuokraamaan myös yksityislaisuuksiin ja se pyritään avaamaan muutaman viikon sisällä. Suositut lounaat ja brunssit palaavat luonnollisesti heti avauksen jälkeen. Valmistelevat toimet on käynnistetty, toteaa Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen. − Mikkelipuiston tarjontaa on tarkoitus kasvattaa vielä tänä kesänä, mutta koska kesä alkaa olla jo puolessa välissä, kaikkia suunnitelmia ei pystytä nyt toteuttamaan. Mm. taimimyymälän sesonkiaika on ohi, mutta ensi vuonna tällainen kaupallinen palvelu täydentää puistoa, lupaa Hämäläinen.
Nykyiset mallipuutarhat säilyvät, joskin niiden hoidosta tai mahdollisesta kehittämisestä on tavoitteena keskustella vuokralaisten kanssa loppukesästä. Etelä-Savon ammattiopisto (Esedu) ottaa vastuulleen yhteistyökumppanina puutarha-alueiden ylläpitämisen. Mikkelipuisto toimii tulevaisuudessa Esedun puutarha- ja matkailualan oppimisympäristönä. − Olemme innoissamme käynnistyneestä uudenlaisesta yhteistyökuviosta. Tämä lisää puutarha-alan vetovoimaisuutta entisestään ja alueemme ammatillista koulutusta on tarkoitus kehittää yhdessä yritysten kanssa, toteaa Esedun toimitusjohtaja  Arja Seppänen.
Tulevien vuosien isona panostuksena on saunamaailman rakentaminen Mikkelipuiston yhteyteen tai sen lähelle. Asia vaatii vielä syksyn aikana valmistelua Mikkelin kaupungin kanssa. Ensimmäisenä lähiajan isona asiana on varmistaa kesäajan kasvien ja puutarhojen hoito ja lähinnä kastelu. Menneet viikot ovat kuivattaneet pihan ja kasvit.
Juniikki Oy:llä ja Osuuskauppa Suur-Savolla on vahva halu kehittää kohdetta yhdessä. Kummallakin on omat vahvuusalueensa ja niitä pyritään hyödyntämään yhteisen yrityksen kautta. − Kumpikin huolehtii itsenäisesti omista toiminnoista, mutta vahvaa osaamista löytyy molemmista taustayhtiöistä, toteavat Jukka Toivanen ja Heikki Hämäläinen yhdessä. Varsinainen kauppakirja konkurssipesän kanssa allekirjoitetaan 30.6.2020.
Lisätietoja:
Jukka Toivanen puh. 050 536 1617
Heikki Hämäläinen puh. 0500 553 765