Hyvä Joulumieli -keräys alkaa Osuuskauppa Suur-Savon marketeissa


16.11.2022

Perinteinen Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään tänä vuonna 26. kerran. Keräyksen avulla yhä useammalla Suomessa asuvalla lapsiperheellä on mahdollisuus nauttia joulupöydän antimista. Keräys alkaa 17.11.2022 ja se jatkuu aina jouluaattoon asti. S-ryhmä lahjoittaa keräykseen 40 000 euroa, ja perheille jaetaan lahjakortteja käytettäväksi myymälöissämme.​​​​​​​  Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Suomen Punainen Risti (SPR). Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen, Radio Suomen, Radio Vegan ja Puoli Seitsemän -ohjelman kanssa. Keräyksen kumppaneita ovat S-ruokakauppojen lisäksi K-ruokakaupat ja Lidl-myymälät.

Hyvä Joulumieli -lahjakortti on joululahja. Sitä ei voi hakea. Hyvä Joulumieli -keräyksen tuotto jaetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin kautta lahjakortteina kotimaan vähävaraisille lapsiperheille.
Suomen Punaisen Ristin osastojen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten apuna perheiden valinnassa ovat esimerkiksi kunnan sosiaalitoimi, lastenneuvolat, koulut/kouluterveydenhuolto, seurakunnan diakoniatoimi ja kunnan maahanmuuttajapalvelut. Hyvä Joulumieli -lahjakortin voi saada Suomessa asuva lapsiperhe, johon kuuluu ainakin yksi alle 18-vuotias ja jossa on vaikea taloudellinen tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai kriisitilanteen vuoksi. Lahjakortteja on rajallinen määrä, joten valitettavasti vain osa apua tarvitsevista perheistä voi saada kortin.

Lahjakortit jaetaan valituille perheille joulukuun alussa, jotta apu ehtii perille jouluksi. Perheiden huolellinen valinta tapahtuu hyvissä ajoin syksyn aikana. Lahjakortti on tarkoitettu ruokatarvikkeisiin, joiden joukossa voi olla yksittäisiä taloustarvikkeita (esimerkiksi leivinpaperi tai vaippapaketti). Kortilla ei voi ostaa tupakkaa eikä alkoholia. Lahjakorttia ei tarvitse käyttää yhdellä ostoskerralla.

Keräykseen voi osallistua:

Lahjoittamalla verkkosivujen kautta (hyvajoulumieli.fi).

Lahjoittamalla suoraan Hyvä Joulumieli -keräyksen tilille: IBAN FI33 5780 4120 0801 60. Viite: 5429

Soittamalla keräyspuhelimeen 0600 16555 (10,01 e + pvm/mpm)

Lähettämällä tekstiviestin:

  • Lahjoita 10 € Hyvä Joulumieli -keräykseen, lähetä tekstiviesti HJM numeroon 16499
  • Lahjoita 10 € Hyvä Joulumieli -keräykseen, lähetä tekstiviesti HJM10 numeroon 16499
  • Lahjoita 20 € Hyvä Joulumieli -keräykseen, lähetä tekstiviesti HJM20 numeroon 16499
  • Lahjoita 30 € Hyvä Joulumieli -keräykseen, lähetä tekstiviesti HJM30 numeroon 16499

Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla numeroon 66020.

Vähimmäismäärää lahjoituksissa ei ole, sillä jokainen lahjoitus on tärkeä, niin pieni kuin iso. Kaikki lahjoitukset kartuttavat keräystuottoa. Keräykselle on asetettu tavoite, joka vuonna 2022 on 1,5 miljoonaa euroa ja se pyritään saavuttamaan. Jos tavoite ei toteudu eikä edellisvuodelta ole ylijäämää, järjestäjät maksavat puuttuvan osuuden. Jos keräystavoite ylittyy, raha käytetään vuoden 2023 Hyvä Joulumieli -lahjakortteihin.

 

Lisätietoja:

Satu Nieminen, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 517 0374