Hotellioppaan vinkit: Syksyisestä Tampereesta piristystä viikonloppulomaan


14.8.2017

Munkkikahveja, muumeja ja paljon muuta syksyn ratoksi… Katso, millaiset piilotetut helmet ovat tamperelaisen hotellikonkarin suosiossa.

Illat alkavat pikkuhiljaa taas hämärtyä – mikä olisikaan parempi piristys syksyyn kuin viikonloppuloma Tampereelle? Tällä kerralla kuullaan vinkkejä Tampereen Original Sokos Hotel Villan hotellipäälliköltä Timo Niemiseltä.

 

3x kulttuurivinkki: Kattava teatteri- ja konserttitarjonta ja laajat museokokoelmat

”Syksyn teatterit ja konsertit tarjoavat monelle koettavaa pimeneviin syysiltoihin. Tampereen kolme tunnetuinta teatteria, Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri ja Tampereen Komediateatteri tarjoavat syksyllä monia uusia näytöksiä. Teatterin lisäksi Tampereella pääsee nauttimaan myös musiikista. Tampere-talon konserteissa voi kokea musiikkielämyksiä viikoittain vaihtuvan konserttitarjonnan ansiosta.

 

Haiharan tunnettu nukkekokoelma on nykyään esillä Museokeskus Vapriikissa Tammerkosken rannalla. Kyseisestä museokeskuksesta löytyy myös monta muuta kiinnostavaa näyttelyä.”

 

3x piilotettu helmi: Näköalatornista seikkailupuistoon

Pyynikin näkötorni munkkikahviloineen on näkemisen arvoinen paikka. Kahvilassa tarjoiltavat herkulliset munkit kruunaavat syksyisen retken. Moni ei tiedä, että näkötorniin on myös vapaa pääsy – ja sieltä näkee yli koko Tampereen.

 

Tampere-talon Muumimuseo avattiin kesällä isoihin tiloihin ja se on maailman ainoa muumimuseo. Etenkin sadesään yllättäessä olemme lämpimästi suositelleet Särkänniemen lisäksi lapsiperheille vierailua Muumimuseossa. Museo on ollut auki vasta muutaman kuukauden, joten kaikki eivät siitä ole vielä välttämättä kuulleet.

 

Pyynikinmäen toisella puolella sijaitsevassa Varalan urheiluopistossa on kaikenlaisia liikuntakursseja, mutta nyt sieltä löytyy myös uusi seikkailuhuvipuisto FlowPark. FlowParkista löytyy erilaisia kiipeilyseiniä ja puihin rakennettuja vaijeriparkkeja. Urheiluopistolla on myös hyvät uinti- ja saunomismahdollisuudet.”

 

3x ulkoiluaktiviteetti: Upeita puistoja ja retki Viikinsaareen

Viikinsaari saattaa olla monelle turistille tuntematon. Kyseessä on Pyhäjärvellä sijaitseva kaupungin omistama saari, jonne pääsee noin vartissa laivalla. Saarelta löytyy hyvät ulkoilumahdollisuudet, uimaranta, ravintola ja kesäaikaan toimiva kesäteatteri.

 

Original Sokos Hotel Villan läheisyydessä sijaitsevasta Sorsapuistosta voi bongata useita lintulajeja ja esimerkiksi riikinkukon. Usein suosittelemme tätä kaunista puistoa hotellissamme vieraileville koiraihmisille.

 

Hatanpään arboretum löytyy lyhyen matkan päästä Tampereen keskustasta. Arboretumin alueeseen kuuluu kolme puistoa, ja etenkin alueen ruusutarha tekee suuren vaikutuksen kävijöihin – puistoissa riittää myös syksyllä nähtävää. Puutarhan keskiössä sijaitsee kaunis vanha Hatanpään kartano, joka toimii myös juhlatilana.

 

Lisäksi etenkin kesäaikaan Särkänniemestä kuulemme hotellivierailtamme paljon mukavia muistoja ja kokemuksia. Se tarjoaa viihdykettä kaikenikäisille.”

 

Hotellioppaan vinkit – Oli kyseessä Break, Original tai Solo, jokainen hotellimme on osa paikkakuntansa persoonallisuutta. Tällä palstalla hotellien konkarit jakavat ajan saatossa tutustumisen arvoisiksi todetut vinkkinsä ja paikkakuntansa parhaat erikoisuudet.