Hotellioppaan vinkit: Parhaat ulkoilutärpit Lappeenrantaan – nauti uuden vuoden raikkaista tuulista


1.11.2017

Ihania maisemia, historiaa ja ulkoilua idän ja lännen leikkauspisteessä. Näillä vinkeillä virkistyt Lappeenrannan hurmaavissa maisemissa!

Alkava vuosi houkuttelee ulos raikkaaseen ilmaan. Lappeenranta on mielenkiintoinen kohde idän ja lännen leikkauskohdassa, ja tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet – sekä hurmaavan kauniit maisemat. Original Sokos Hotel Lappeen palvelupäällikkö Sannamari Järvinen jakaa tammikuun parhaat ulkoiluvinkit itäisen Suomen helmeen. 

 

3 x aktiivinen ulkoilu: jääpuisto, ladut ja reipas kävely

”Lappeenranta tarjoaa mahtavat mahdollisuudet eri liikuntalajeille. Monet lappeenrantalaiset tykkäävät muun muassa hiihtää. Yksi suosituimmista paikoista harrastaa hiihtoa on varmasti  Saimaan jää.

 

Lappeenrannan kauniin sataman vesi jäätyy talvisin ja tarjoaa upeat puitteet sekä hiihdolle että luistelulle. Satamasta on mahdollista myös kävellä jäätä pitkin Karhusaareen laavulle vaikka makkaraa paistamaan.

 

Aivan keskustan tuntumassa on noin kahdeksan kilometrin pituinen hiihtopolku, joka kiertää kaupungin lentoaseman ympäri. Lappeenrannassa on useita ihastuttavia ulkoilualueita. Monet metsistämme ladutetaan talveksi ja aivan kaupungin kupeesta löytyy suosittu Mikonsaaren luontopolku.

 

3 x urbaani reippailu: historia, ulkoilma ja pulkkamäki yhdellä iskulla

”Lempikulttuurikohteeni on ehdottomasti Lappeenrannan linnoituksen alue. Linnoituksen alue on historiaa henkivä vanha kaupunginosa, jonka kaduilta löydät muun muassa museoita, putiikkeja ja viehättäviä kahviloita.

Kaiken kukkuraksi linnoitus tarjoaa keskustan parhaat pulkkamäet. Linnoituksen isoja, korkeita valleja pitkin on mukavaa laskea alas. Alue on myös todella kaunis ympäri vuoden. Talviaikaankin se tarjoaa puitteet tunnelmalliselle kävelylle ja Saimaan komeiden maisemien ihailulle.

 

Saimaata ja linnoitusta voi ihailla myös sataman rannassa. Rantaa pitkin etenevä kävelyreitti kulkee linnoituksen ohi ja kaupunginlahden jään yli aina Myllysaaren virkistysalueelle asti.”

 

3 x koe Saimaa: viehättävät rannat, kaunis kanava ja hurja avantouinti

”Saimaa on Lappeenrannan sielu. Järvi haukkaa ison osan kaupungin pinta-alasta ja tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden: kesällä vietämme aikaa Saimaan rannoilla ja käymme uimassa. Talvella taas luistelemme ja hiihdämme sen jäällä.

 

Yksi upeista hiihtoreiteistä on Pappilanniemen luontopolku Saimaan rannalla, jota reunustavat talvisin upeat maisemat. Myös pienen matkan päässä keskusta sijaitseva kanavan ranta on viihtyisä kävelyalue veden äärellä.

 

Kaupunginlahdella sijaitseva Myllysaaren ranta houkuttelee kesäisin vierailijoita. Talvisin paikalla on talviuimarien suosiota nauttiva avanto. Itse en ole rohkaistunut sinne, mutta olen katsonut kateellisena niitä, jotka ovat! Kaupunginlahdelle on monena vuonna tuotu myös  perinteinen napakelkka, joka on tuonut iloa erityisesti lapsille.”

 

 

Hotellioppaan vinkit – Oli kyseessä Break, Original tai Solo, jokainen hotellimme on osa paikkakuntansa persoonallisuutta. Tällä palstalla hotellien konkarit jakavat ajan saatossa tutustumisen arvoisiksi todetut vinkkinsä ja paikkakuntansa parhaat erikoisuudet.