Halpuuttamisen pelisäännöt ovat yksiselitteiset


11.1.2017

S-ryhmässä on otettu vakavasti tuottajien etujärjestö SLC:n väitteet osuuskauppojen sisäänostajien hintapainostuksesta.

– Halpuuttamisen pelisäännöt ovat yksiselitteiset. Tuottajat eivät tiedä omien tuotteidensa halpuuttamisesta etukäteen. Koska hintojen alennus on täysin oma panostuksemme, sitä ei myöskään käsitellä hintaneuvotteluissa, S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu kertoo.

S-ryhmä laski maanantaina 9. tammikuuta yli sadan kotimaisen kasviksen ja lähes 800 muun ruokatuotteen hintaa marketeissaan.

SLC:n väitteet kotimaisiin kasviksiin kohdistuvasta hintapainostuksesta käynnistivät S-ryhmän sisällä mittavat selvitykset. SOK:n keskitetyn hankinnan ja osuuskauppojen omien ostajien toimintaa on käyty tarkasti läpi.

SOK hankkii valtaosan S-ruokakaupoissa myytävistä kasviksista. Alarotu korostaa, että tuottajat eivät ole esittäneet epäilyjä SOK:n toiminnasta.

–  Tietoomme on tullut yksi toimintatapojemme vastainen, inhimilliseen virheeseen perustuva hintakeskustelu yhdessä S-marketissa yhden vihannestuottajan kanssa. Asia on käsitelty kyseisen osuuskaupan ja myymälän kanssa eikä vastaava tule siellä toistumaan.

Selvitysten perusteella voidaan kuitenkin kattavasti todeta, että S-ryhmä on toiminut lupaustensa mukaisesti.

­– Jos uusia epäilyjä väärinkäytöksistä tulee, kannattaa niistä olla heti yhteydessä SOK:n tai osuuskaupan johtoon. Sitoudumme käsittelemään ne perusteellisesti ja hyvässä hengessä.