Ensi vuonna käyttöön 16 uutta Ässäkenttää


19.12.2016

S-ryhmän ja Palloliiton Ässäkenttä-ohjelma jatkuu aktiivisesti vuonna 2017. Alkavana vuonna rakennetaan 16 uutta monitoimikenttää ympäri Suomea.

Palloliitto ja S-ryhmä ovat käsitelleet alueosuuskauppojen esitysten perusteella vuoden 2017 Ässäkenttä-hakemukset. Rakennuspäätöksen ja 10 000 euron avustuksen sai kaikkiaan 16 monitoimikenttää, jotka otetaan käyttöön ensi vuonna.

Vuonna 2014 alkanut Ässäkenttä-ohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteinen hanke, jonka tavoitteena on rakentaa kaikkiaan 100 monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Nyt kenttiä on valmiina jo 63.

− S-ryhmän osuuskaupat ovat mukana Ässäkenttä-ohjelmassa, sillä liikunta on olennainen osa lasten ja nuorten arkea ja hyvinvointia. Ässäkentät kuuluvat myös S-ryhmän vastuullisuusohjelmaan, jolla rakennamme asiakasomistajiemme kanssa Suomesta parasta paikkaa elää, S-ryhmän kehityspäällikkö Mika Hovi kertoo.

Eniten kenttiä rakennetaan ensi vuonna osuuskauppa Arinan alueelle Pohjois-Suomeen.

− Paikallisten perheiden laajasti omistamana osuuskauppana meille on luontevaa tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat aktiivisia virkistys- ja harrastuspaikkoja koulupäivinä ja vapaa-ajalla, Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen korostaa.

Palloliitto näkee Ässäkenttä-ohjelman hyvin tarpeellisena.

− Olemme erittäin iloisia S-ryhmän ja alueosuuskauppojen vahvasta tuesta ohjelmalle jälleen vuonna 2017. Lasten ja nuorten vähäisestä liikkumisesta on viime aikoina kannettu aiheellisesti runsaasti huolta, ja Ässäkenttien ansiosta kynnys liikkumiseen on erittäin matalalla, sanoo Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen.

 

Myönteisen avustuspäätöksen vuodelle 2017 saaneet koulut:

– Ruukin koulu, Siikajoki

– Alakylän koulu, Oulu

– Rajakylän koulu, Oulu

– Inarin koulu, Inari

– Lukkarin koulu, Kittilä

– Simon koulu, Simo

– Rannankylän koulu, Pielavesi

– Lappajärven yhteiskoulu, Lappajärvi

– Metsolan koulu, Lohja

– Vindängens skola, Espoo

– Kyrkoby skola, Sipoo

– Ilmaristen koulu, Lieto

– Pyynpään koulu, Rauma

– Tulkkilan koulu, Kokemäki

– Karvian yhtenäiskoulu, Karvia

– Savosenmäen koulu, Mänttä-Vilppula