Carrefour-tuotteita Osuuskauppa Suur-Savon ruokakauppoihin: Terre d’Italia -tuotesarja vie makumatkalle Italiaan


16.8.2022

Elokuun puolivälissä Osuuskauppa Suur-Savon ruokakauppoihin saapuvat Terre d’Italia -tuotteet tuovat makutervehdyksen suoraan Italiasta. Uutuussarjaan kuuluvat noin 50 erilaista tuotetta ovat osa S-ryhmän ja ranskalaisen Carrefourin yhteistyösopimuksen antia.

Suomessa vain S-ryhmän ruokakaupoista löytyvään Terre d’italia -tuotesarjaan kuuluu perinteisiä italialaisia herkkuja, kuten juustoja, öljyjä, marmeladeja, makeisia, suolaisia ja makeita keksejä, kastikkeita ja pastoja. Mukana on sekä teollisia että tuoretuotteita, joita on yhteensä noin 50.

-Nämä uutuudet tuovat vaihtelua kotikeittiöön. Terre d’Italian avulla jokainen pääsee pienelle makumatkalle Italiaan. Tuotteita on tarjolla rajoitettu erä ja niitä saa suuresta osasta ruokakauppojamme. Italia-teema näkyy myymälöissämme muutenkin syyskauden alkaessa, Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan johtaja Satu Nieminen kertoo.

Tuotesarjan hiteiksi ennakoidaan esimerkiksi Sardinian ja Puglian alueen extra virgin oliiviöljyjä, yli 90 % tomaattia sisältäviä pastakastikkeita (Oliivi, Arrabbiata sekä Basilika), pastoja sekä pestoja.

Carrefour-yhteistyö näkyy jo myymälöissä

Terre d’italian lanseeraus on osa S-ryhmän ja ranskalaisen Carrefour-vähittäiskauppaketjun laajaa hankintayhteistyösopimusta.

– Kartoitamme Carrefourin kanssa, mitkä heidän eri tuotesarjoistaan sopisivat parhaiten täydentämään valikoimaamme. Mielestämme Terre d’Italia on juuri sellainen: Vuonna 1999 perustetun tuotesarjan ytimessä ovat maakunnallisuus, korkealaatuiset raaka-aineet sekä italialainen ruokaperinne. Valmistajina on italialaisia pieniä ja keskisuuria tuottajia, Sampo Päällysaho taustoittaa.

Terre d’Italian lisäksi S-ryhmän hyllyissä on pian 80 Carrefourin brändeillä merkattua tuotetta, kuten teetä, ihonhoitotuotteita ja säilykkeitä. Kesällä valikoimiin saatiin jo ranskalaisia omenasiidereitä. Lisäksi osa tutuista Xtra- ja Rainbow-tuotteista on hankittu Carrefourin ja pohjoismaisten osuuskauppojen muodostaman Coop Tradingin kautta.

– Asiakkaiden suosima Kotimaista-sarja on yhä tärkeimpiä omia merkkejämme. Kotimaista-sarjan tuotteet valmistetaan Suomessa, raaka-aineet ovat kotimaisia ja tuotteet myydään suomalaisten omistamassa kaupassa. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta tai Sirkkalehti-merkin kriteerit. Ylipäätään yli 80 prosenttia myymästämme ruoasta on kotimaista ja tämä on tavoitteemme jatkossakin. Carrefour-yhteistyötuotteet täydentävät valikoimaamme ja tuovat ripauksen kansainvälistä vaihtelua asiakkaidemme ruokaostoksiin, Päällysaho sanoo.

 

Lisätietoja:

Satu Nieminen, marketkaupan johtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, 010 764 0003, satu.nieminen@sok.fi

Sampo Päällysaho, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja, 010 768 0665, sampo.paallysaho@sok.fi