Ässäkokki-kurssit opettavat lapsille kukkarolle, ilmastolle ja omalle terveydelle fiksua ruoanlaittoa


4.6.2024

S-ryhmä ja Martat järjestävät jälleen 100 suosittua Ässäkokki-kurssia eri puolilla Suomea. Osuuskauppa Suur-Savon alueella kurssit järjestetään kesäkuussa Mikkelissä. Kursseilla keskitytään taloudelliseen, terveelliseen ja maistuvaan kotikokkailuun koululaisille sopivalla tavalla. Yhteisiä Ässäkokki-ruokakursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen.

”Haluamme mahdollistaa kaikille lapsille pääsyn keittiöön, sillä uskomme, että kotitaloustaidot ovat tärkeitä hyvän arjen mahdollistajia läpi elämän. Lasten kautta kestävän arjen opit kulkevat myös perheisiin. Tässä työssä S-ryhmän tuki on erityisen tärkeää”, kertoo pääsihteeri Marianne Heikkilä Marttaliitosta.

”Ässäkokki-toiminta on meille luonteva tapa olla mukana edistämässä lasten ruokakasvatusta. Kurssit ovat todella suosittuja. Haluamme tarjota alueemme lapsille ja nuorille onnistumisen kokemuksia ruoanvalmistuksessa sekä vinkkejä fiksuun syömiseen.”, kertoo marketkaupan johtaja Satu Nieminen Osuuskauppa Suur-Savosta.

Tänä vuonna päivitettävät pohjoismaiset ravitsemussuositukset tulevat nostamaan ympäristövaikutukset terveysnäkökulman rinnalle. Myös S-ryhmä haluaa kannustaa asiakkaita kiinnittämään huomioita fiksuihin ruokavalintoihin. Ryhmän vastuullisuusohjelman tavoitteena on kasvispohjaisten ruokien määrän nostamisen 65 prosenttiin kaikesta myydystä ruoasta vuoteen 2030 mennessä.

 

Lisää kauden kasviksia, palkokasveja ja kalaa, vähemmän kovaa rasvaa, sokeria ja punaista lihaa

Ässäkokki-resepteissä kannustetaan lisäämään lautaselle reilusti satokauden kasviksia maukkautta ja herkullisuutta unohtamatta.  S-ryhmän ja Marttaliiton järjestämillä kursseilla kiinnitetään lisäksi erityistä huomiota siihen, että lapset nauttivat ruoanvalmistuksesta ja saavat onnistumisen kokemuksia – näin syntyy ruokailoa.

”Kurssit tarjoavat lapsille mahdollisuuden tehdä ja oppia itse. Kurssitoiminnalla tuetaan kotien ja perheiden ruokakasvatusta. Lapset pääsevät tutustumaan myös perheelle uusiin raaka-aineisiin. Esimerkiksi tuore kala tai jotkut kasvikset ovat raaka-aineita, joihin moni lapsi tutustuu ensimmäistä kertaa kurssilla”, kertoo kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen Marttaliitosta.

Suosittujen Ässäkokki-kurssien lisäksi reseptit ovat vapaasti hyödynnettävissä vaikkapa kotikokkailuun Yhteishyvän verkkosivuilla yhteishyva.fi/assakokki. Reseptit ovat S-kokeilukeittiön kotitalousopettajien käsialaa ja Martat ovat osallistuneet reseptien suunnitteluun.

Mikkelissä kurssit järjestetään 17. ja 18.6.2024. Ilmoittautuminen Ässäkokki-kursseille tapahtuu Marttojen tapahtumakalenterin kautta: martat.fi/assakokit

Ilmoittautumislinkki Mikkeli 17.6.2024

https://www.martat.fi/savo/tapahtumat/assakokki-kurssi-lapsille-mikkeli-3/?post-id=153884#/?search=&eventCategories=&eventTargetGroups=&marttaClubs=&eventStartDate=&paidEvent=all&offset=0&contentTypes=EVENT

Ilmoittautumislinkki Mikkeli 18.6.2024

https://www.martat.fi/savo/tapahtumat/assakokki-kurssi-lapsille-mikkeli-4/?post-id=153885#/?search=&eventCategories=&eventTargetGroups=&marttaClubs=&eventStartDate=&paidEvent=all&offset=0&contentTypes=EVENT

 

Lisätietoja:

Satu Nieminen
marketkaupan johtaja
Osuuskauppa Suur-Savo
satu.nieminen@sok.fi
p. 050 517 0374

Satu Räsänen
kotitalousasiantuntija
Savon Martat
satu.rasanen@martat.fi