Ajankohtaista asiaa koronaviruksesta


24.3.2020

Seuraamme Osuuskauppa Suur-Savossa tilannetta sekä Terveyden ja hyvinvointilaitoksen koronatiedotteita ja suosituksia erittäin tarkasti, ja teemme niiden mukaan tarvittavia toimenpiteitä.

Olemme muistuttaneet sekä ohjeistaneet mm. hyvästä käsihygieniasta ja siivouksesta huolehtimisen tärkeydestä, kuten toimimme toki normaalistikin. Olemme tehneet muutoksia myös mm. työmatkakäytäntöihin sekä lisänneet etätyöskentelyä ja virtuaalikokouksia tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Voit asioida toimipaikoissamme turvallisesti

Toimipaikoissamme pidetään nyt korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa omaa tartuntariskiään pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan.

Myymälöistämme löytyy käsienpesupiste pullonpalautusautomaattien läheisyydestä, hotelleissa ja ravintoloissa huoneissa ja WC-tiloissa. Myös käsidesejä on asetettu tarpeen mukaan esille.  Jos toimipaikassa asioidessa alkaa yskittää, on tärkeää muistaa suojata suu nenäliinalla tai yskiä hihaan.

Osuuskauppa Suur-Savon Prismoissa Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa arkisin ensimmäinen ostostunti koronaviruksen riskiryhmille maanantaista 23.3. alkaen

Osuuskauppa Suur-Savon Prismat tarjoavat maanantaista 23.3. alkaen riskiryhmiin kuuluville asiointimahdollisuuden arkisin ensimmäisen aukioloaika tunnin aikana klo 6-7. Prismat aukeavat normaaliaikataulusta poiketen maanantaista perjantaihin jo tuntia aikaisemmin ajalla 23.3.-17.4. Riskiryhmiin kuuluvat mm. yli 70-vuotiaat, pitkäaikaissairaat (esim. sydänsairaat, syöpäsairaat) ja heikon vastustuskyvyn omaavat sekä keuhkosairauksia potevat henkilöt.

Aukioloajat Prismoissa ma 23.3. alkaen:
ma-pe 6-22
la 7-22
su 9-21

Ruoan kotiinkuljetuspalvelu Mikkelissä, Pieksämäellä  ja Savonlinnassa

Jos epäilet olevasi sairas tai läheinen on sairastunut, suosittelemme käyttämään ruoan kotiinkuljetuspalveluamme, mikäli se on paikkakunnallasi mahdollista.

Tämän palvelun tarjoavat Mikkelissä S-market Urpola, Savonlinnassa Prisma, S-market Mertala sekä S-market Savonlinna ja Pieksämäellä Prisma. Kerrothan mahdollisesta karanteenistasi tehdessäsi tilausta, jolloin tilauksesi voidaan jättää oven ulkopuolelle.

Ajantasaiset tiedot Mikkelin ruoan verkkokaupan toimitusalueista, kotiinkuljetuksista ja noutopisteestä löydät täältä: www.kauppakassisuursavo.fi

Savonlinnan osalta toimi näin:

  1. Ota yhteys Prisma Savonlinnan infopisteeseen ruokatilihakemusta varten
  2. Tee tilaus Mustapään palveluun p. 044 520 6080
  3. Tuotteet toimitetaan kotiisi sovittuna ajankohtana

Prisma Pieksämäen osalta toimi näin:
1. Palvelu edellyttää ruokatilin avausta Prisma Pieksämälle. Asiakas saa ruokatilihakemuksen joko Bovalliuksen toimesta tai hakemalla sen Prisman infosta.
2. Kun ruokatili on avattu, ota yhteys Bovallius-palveluihin p. 040 709 2378

Ruoka-annokset helposti myös ravintoloistamme

Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloista voit tilata ruoka-annokset ravintoloiden aukioloaiakojen mukaisesti kotiinkuljetuksella tai vaihtoehtoisesti voit noutaa valmiit take away-annokset kotiisi. Koronaviruksen vaikutuksesta ravintoloidemme toimintaan voit lukea lisää TÄÄLTÄ.

Ruoka-annokset suoraan autoon – ABC-asemilla uusi palvelu

Auto parkkiruutuun ja ennakkoon tilattu ateria toimitettuna suoraan autoon. ABC-asemat tuovat nyt asiakkailleen uuden palvelun, joka tarjoaa helpon ja turvallisen tavan ravintolasyömiseen.

ABC-mobiilisovelluksella voi tilata ruoan ennakkoon, maksaa etukäteen ja pyytää toimitusta suoraan parkkiruutuun ja omaan autoon. Mobiilitilauksessa voi tilata normaalisti kaikkia à la carte -annoksia, pizzoja ja burgereita.

Erilliset noutoparkkiruudut on merkitty ABC-asemilla kylteillä. Asiakas voi valita autoon toimituksen ABC-mobiilissa tekemänsä tilauksen yhteydessä. Henkilökunta ojentaa ennakkoon maksetun ruokatilauksen autoon. Näin tilaamalla voi halutessaan välttää kontaktia muiden asiakkaiden kanssa.

Pakkaamattomia elintarvikkeita, esimerkiksi hedelmiä, voi syödä epidemia-aikana

Henkilökunta huolehtii tehostetusti hevituotteiden hygieenisestä käsittelystä myymälöissä. Hedelmät ja vihannekset on kuitenkin hyvä huuhdella ennen käyttöä, kuten normaalistikin.

Myymälöidemme kosketuspintoja puhdistetaan tehostetusti

Myymälöissä olevia erilaisia kosketuspintoja kuten ostoskärryjä ja -koreja, hedelmävaakoja, itsepalvelukassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan tällä hetkellä tehostetusti.
Ostoskärryjen ja -korien käsittelyn jälkeen paras keino ehkäistä tartuntoja on huolellinen käsienpesu sekä käsidesin käyttö.

Tarjoamme asiakkaille käsienpesumahdollisuuden useimmissa kaupoissamme

Asiakkaille on useimmissa kaupoissamme tarjolla käsienpesuallas, jonka yhteydessä kädet voi myös kuivata. Yleensä ne sijaitsevat pullonpalautuksen yhteydessä. Mikäli mahdollista myös käsidesejä on asetettu esille.

Ulkomailta peräisin olevia käyttötavaroita voi käsitellä

THL:n mukaan Suomeen tuoduista tai lähetetyistä tavaroista ja elintarvikkeista ei voi nykytiedon mukaan saada koronavirustartuntaa. Koronavirukset eivät tyypillisesti säily pinnoilla päiväkausia vaihtelevissa lämpötiloissa.

Tavaraa toimitetaan kauppoihimme päivittäin

COVID-19-koronavirusta koskeva uutisointi ja toimenpiteet viruksen leviämisen estämiseksi on näkynyt kysyntäpiikkeinä myymälöissämme. Hedelmien, vihannesten, leivän ja lihan osalta yksittäiset tuotteet ovat loppuneet osasta myymälöitä. Myymälöihimme tulee kuitenkin joka päivä lisää tavaraa, eikä sinun tarvitse olla asiasta huolissaan. Tavarantoimitukset toimivat jatkossakin eikä tavaravirta katkea.

Haluamme palvella sinua parhaamme mukaan myös tässä vallitsevassa poikkeustilanteessa ja tulemme myös jatkossa tiedottamaan Korona-viruksen mahdollisesta vaikutuksesta toimintaamme.