Ajankohtaista asiaa koronaviruksesta


17.3.2020

Seuraamme Osuuskauppa Suur-Savossa tilannetta sekä Terveyden ja hyvinvointilaitoksen koronatiedotteita ja suosituksia erittäin tarkasti, ja teemme niiden mukaan tarvittavia toimenpiteitä.

Olemme muistuttaneet sekä ohjeistaneet mm. hyvästä käsihygieniasta ja siivouksesta huolehtimisen tärkeydestä, kuten toimimme toki normaalistikin. Olemme tehneet muutoksia myös mm. työmatkakäytäntöihin sekä lisänneet etätyöskentelyä ja virtuaalikokouksia tehtävissä, joissa se on mahdollista.


Voit asioida toimipaikoissamme turvallisesti

Toimipaikoissamme pidetään nyt korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa omaa tartuntariskiään pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan. Olemme huolehtineet turvallisuudesta myös kassoilla. Kaikkiin market toimipaikkoihimme ollaan asentamassa kassoille pleksit. Tavoitteena on saada asennukset valmiiksi mahdollisimman pian.

Myymälöistämme löytyy käsienpesupiste pullonpalautusautomaattien läheisyydestä, hotelleissa ja ravintoloissa huoneissa ja WC-tiloissa. Myös käsidesejä on asetettu tarpeen mukaan esille.  Jos toimipaikassa asioidessa alkaa yskittää, on tärkeää muistaa suojata suu nenäliinalla tai yskiä hihaan. Marketien kassoille asennettavat pleksilasit suojaavat sekä henkilökuntaa että asiakkaita.

Vinkit korona-arjen fiksuihin kauppareissuihin: https://s-ryhma.fi/uutinen/fiksu-kauppareissu-korona-aikana-suunnittele-etuka/TmKqgz35ZuG3vWYmw7UPW

Pakkaamattomia elintarvikkeita, esimerkiksi hedelmiä, voi syödä epidemia-aikana

Henkilökunta huolehtii tehostetusti hevituotteiden hygieenisestä käsittelystä myymälöissä. Hedelmät ja vihannekset on kuitenkin hyvä huuhdella ennen käyttöä, kuten normaalistikin.

Myymälöidemme kosketuspintoja puhdistetaan tehostetusti

Myymälöissä olevia erilaisia kosketuspintoja kuten ostoskärryjä ja -koreja, hedelmävaakoja, itsepalvelukassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan tällä hetkellä tehostetusti.
Ostoskärryjen ja -korien käsittelyn jälkeen paras keino ehkäistä tartuntoja on huolellinen käsienpesu sekä käsidesin käyttö.

Tarjoamme asiakkaille käsienpesumahdollisuuden useimmissa kaupoissamme

Asiakkaille on useimmissa kaupoissamme tarjolla käsienpesuallas, jonka yhteydessä kädet voi myös kuivata. Yleensä ne sijaitsevat pullonpalautuksen yhteydessä. Mikäli mahdollista myös käsidesejä on asetettu esille.

Ulkomailta peräisin olevia käyttötavaroita voi käsitellä

THL:n mukaan Suomeen tuoduista tai lähetetyistä tavaroista ja elintarvikkeista ei voi nykytiedon mukaan saada koronavirustartuntaa. Koronavirukset eivät tyypillisesti säily pinnoilla päiväkausia vaihtelevissa lämpötiloissa.

Tavaraa toimitetaan kauppoihimme päivittäin

COVID-19-koronavirusta koskeva uutisointi ja toimenpiteet viruksen leviämisen estämiseksi on näkynyt kysyntäpiikkeinä myymälöissämme. Hedelmien, vihannesten, leivän ja lihan osalta yksittäiset tuotteet ovat loppuneet osasta myymälöitä. Myymälöihimme tulee kuitenkin joka päivä lisää tavaraa, eikä sinun tarvitse olla asiasta huolissaan. Tavarantoimitukset toimivat jatkossakin eikä tavaravirta katkea.

Haluamme palvella sinua parhaamme mukaan myös tässä vallitsevassa poikkeustilanteessa ja tulemme myös jatkossa tiedottamaan Korona-viruksen mahdollisesta vaikutuksesta toimintaamme.

Suunnittele huolella ja hoida viikon ostokset kerralla

Tärkeintä olisi nyt suunnitella ruokalistaa pidemmälle ja laatia kauppalista huolellisesti. Hyvän suunnittelun ansiosta voi ostaa kerralla enemmän koko viikon tarpeiksi ja vähentää kauppareissujen määrää. Listan avulla ostokset sujuvat kaupassa nopeammin.

Suunnittelemalla voi myös helpottaa etätyöläisten ja kotikoululaisten arjen ruokahuoltoa, kun ei tarvitse joka päivä miettiä erikseen päivän aterioita.

Oman ostoslistan voi koota S-ruokakauppojen Foodie.fi-palvelussa. Ostoslistaa voi käyttää sekä ruoan verkkokaupan tilauksissa että ottaa mukaan myymälään. Listan voi tulostaa tai lähettää perheenjäsenille ja vaikka naapureille tekstarina tai sähköpostilla.

Viikon ruokalistaa voi suunnitella Yhteishyvän Oma ruokalista-palvelussa ja Yhteishyvä.fi:ssä löytyy myös helppoja ruokalistoja kotitoimistolle. Myös ruokakauppojemme valmisruokahylly tarjoaa maukkaita ja laadukkaita kotiruokavaihtoehtoja helpottamaan arjen ruokahuoltoa.

Suosi tuttuja lähikauppoja ja muista turvaväli

Kaupassa on edelleen ruuhkaisinta iltapäivisin klo 16 jälkeen. Kauppaan lähtiessä kannattaa suosia tutun myymälän hiljaisempia asiointiaikoja.

Kauppaan ei kannata nyt lähteä koko perheen voimin eikä ottaa perheen pienimpiä apulaisiksi, jos se vain on mahdollista. Ja voisiko iäkkäälle läheiselle tai naapurille tilata ruoan

Metrin turvaväli kannattaa muistaa kauppa-asioinnin kaikissa vaiheissa. Omaa vuoroa tulisi malttaa odottaa niin hedelmävaa’alla, kassalle jonottaessa kuin ostoksia pakatessa. Verkkaisempi kassa-asiointi on tällä hetkellä hyvä juttu ja edellisen asiakkaan kannattaa antaa pakata ostokset kaikessa rauhassa.

Olemme myös asentaneet marketien kassoille pleksit, jotka lisäävät osaltaan kassa-asioinnin turvallisuutta. Olemme myös toistaiseksi poistaneet kassapulikat käytöstä.

Nyt suositellaan erityisesti kortilla maksamista. Maksukortin lähimaksulla voi maksaa korkeintaan 50 euron ostokset. Kaikissa S-ryhmän ruokakaupoissa voi maksaa myös esimerkiksi MobilePay-sovelluksella vain omaa älypuhelinta käyttämällä. Ottamalla käyttöön sähköisen kuittipalveluun voi luopua kassalla saatavista paperisista kuiteista ja takuukuiteista. Sähköisen kassakuitin voi aktivoida S-mobiilissa ja päivittämällä S-Etukorttinsa myymälän S-Etukorttipäätteellä.

Tärkeintä on se, että kauppaan ei pidä mennä kipeänä, ei edes pienessä nuhassa. Jos kotona on sairastuneita, kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää ruoan verkkokauppaa sekä naapureita ja tuttuja kauppa-asiointiin.

Kotoa käsin onnistuu moni asia: pankki-, ruoka- ja apteekkiasiat verkossa

  • Käytännössä kaikki muut pankkiasiat voi hoitaa verkossa paitsi kokonaan uusien pankkitunnusten avaamisen. S-mobiilissa ja S-Pankin verkkopankissa voi hoitaa raha-asioita vuorokauden ympäri. Esimerkiksi laskujen maksu, rahan siirto, lainan hakeminen, unohtuneen tunnusluvun tai käyttäjätunnuksen uusiminen sekä säästämisen aloittaminen onnistuu S-Pankin verkkopankkitunnuksilla. Lisätietoa koronaviruksen vaikutuksista pankkiasiointiin löydät verkosta osoitteesta www.s-pankki.fi/korona