Tartuntatautilain mukaan aukiolorajoitukset eivät koske polttonesteiden jakeluasemien yhteydessä olevia ravitsemusliikkeitä, joten ABC-asemien ravintoloista saa normaalisti annoksia syötäväksi paikan päällä tai mukaan, myös ABC-asemien yhteydessä palvelevat kaupat ovat avoinna asemien aukioloaikojen mukaisesti.

ABC-asemien laajoilla aukioloajoilla pidetään huolta huoltovarmuudesta ja siitä, että esimerkiksi kuljettajat saavat pitää taukonsa turvallisesti. Myöskään koronapassia ei tästä syystä kysytä ABC-asemilla.

Osuuskauppa Suur-Savo on jo pitkään tehnyt onnistuneesti töitä ruokahävikin minimoimiseksi niin ruokakaupoissaan kuin ravintoloissaankin. Ilmastonmuutoksen kannalta ruokahävikki on iso ongelma: jos ruokahävikki olisi valtio, olisi se suurin hiilidioksidipäästöjen tuottaja Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Suomessa elintarvikkeiden tuotantoketjussa eniten ruokahävikkiä syntyy kotitalouksissa ja teollisuudessa.

-Hävikin torjunta on meidän kaikkien yhteinen asia. Apuna hävikin torjunnassamme on ResQ Club mobiilipalvelu, jonka avulla muuten roskiin päätyvä syömäkelpoinen ruoka löytää nauttijansa. Sovellus näyttää palvelussa mukana olevien ravintoloiden hävikkiannokset reaaliaikaisesti. Annosten varaus ja maksu tehdään sovelluksessa. Maksun jälkeen annoksen voi noutaa ravintolasta, Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi sanoo. Osuuskauppa Suur-Savossa ResQ-asiakkaat pelastivat lähes 9000 annosta ruokaa vuonna 2021. Se vastaa arviolta 22 000 kg verran säästettyjä hiilidioksidipäästöjä.

-Pyrimme hävikin ennaltaehkäisyyn joka päivä kaikin keinoin ja etsimme koko ajan uusia tapoja hävikin torjuntaan. ResQ Club -sovellus sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Sovelluksen käytöstä on saatu erittäin hyviä kokemuksia ravintoloissamme.

Osuuskauppa Suur-Savon ResQ yhteistyötä tekevät ravintolat ovat:

 

Lisätietoja:
Kai Nurmi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 0400 942 141

Henkilökunnan ja asiakkaiden hyvinvoinnin turvaaminen, yrityksen omaisuuden suojaaminen sekä liiketoiminnan jatkuvuuden ja kannattavuuden varmistaminen ovat osuuskaupan turvallisuustoiminnan tärkeimpiä tavoitteita. Koska pieniin päivittäistavaramyymälöihin kohdistuvien kassaryöstöjen määrä on lisääntynyt ja Mikkelin Sale Laajalampi on ollut toistuvasti ryöstöjen kohteena, poistamme Sale Laajalammesta käteisen rahan käsittelyn. Tällä haluamme varmistaa myymälässä asioivien asiakkaiden sekä henkilökunnan turvallisuuden paremmin.

Helmikuun 2022 alusta alkaen Sale Laajalammessa käy maksuvälineenä vain maksukortti. Ostoksia ei siitä eteenpäin voi maksaa käteisellä.

Osuuskauppa Suur-Savon edustajisto on sääntömääräisessä syyskokouksessaan valinnut jäsenet Osuuskauppa Suur-Savon hallinto­neuvostoon 1.1.2022 alkaen. Uusina jäseninä valittiin tekninen myyjä Tuomas Sahinjoki Savonlinnan jäsenalueelta ja dekaani Pasi Tyrväinen Pieksämäen jäsenalueelta. Erovuorossa olleista valittiin uudelleen isännöitsijä, kiinteistöneuvos Martti Lokka. Uusiksi henkilökunnan edustajiksi hallintoneuvostoon valittiin jälkimarkkinoinnin ryhmäpäällikkö Matti Lantta ja pääluottamusmies Ulla Leskinen.

 

Osuuskaupan voimassa olevien sääntöjen mukaan hallintoneuvostoon kuuluu 12–16 jäsentä, joista edustajisto valitsee 10–14 ja osuuskaupan henkilöstö kaksi jäsentä. Nykyiseen hallintoneuvostoon kuuluu 14 edustajiston valitsemaa jäsentä ja kaksi henkilöstön valitsemaa jäsentä.

 

Osuuskauppa Suur-Savon edustajistoon Ulla Leskisen tilalle nousi projektipäällikkö Taina Harmoinen Mikkelin jäsenalueelta ja Tuomas Sahinjoen tilalle lehtori Anne Herttuainen Savonlinnan jäsenalueelta.

 

Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvosto 1.1.2022:

Puheenjohtaja:

Isännöitsijä, kiinteistöneuvos Martti Lokka

Varapuheenjohtaja:

Toimitusjohtaja, KTT Annemaija Summanen

Jäsenet:

Asianajaja, varatuomari Kalle Ervasti

Jälkimarkkinoinnin ryhmäpäällikkö Matti Lantta (henkilöstön edustaja)

Pääluottamusmies Ulla Leskinen (henkilöstön edustaja)

Liikuntaneuvos Heino Lipsanen

Aluejohtaja Mari Makkonen

Urakoitsija, maanviljelijä Heikki Manninen

Tilintarkastaja (HT) Mika Mikkonen

Fysioterapeutti Liisa Pulliainen

Maanviljelijä Jaakko Rouhiainen

Tekninen myyjä Tuomas Sahinjoki

Dekaani Pasi Tyrväinen

Terveydenhoitaja Kaarina Virta

 

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus 1.1.2022

 

Osuuskauppa Suur-Savon hallituksen kokoonpanoon ei tullut muutoksia. Hallitukseen kuuluvat tutkimusjohtaja, KT Anu Haapala, toimitusjohtaja, KTT Satu Koskinen, toimitusjohtaja Kari Nikkanen ja asianajaja Antti Vainio. Toimitusjohtaja Ari Miettinen toimii sääntömääräisesti hallituksen puheenjohtajana.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ari Miettinen, puh. 050 531 9550

Osuuskauppa Suur-Savon Amarillo Mikkelissä uudistetaan täysin helmikuun aikana. Remonttityöt alkavat 17.1. Ravintola on muutostöiden ajan suljettu ja avaa ovensa jälleen maaliskuussa. Sosiaaliseen syömiseen houkuttavat annokset, tuore meksikolainen ruoka ja elämyksellinen palvelu nousevat Amarillossa pääosaan. Sisustuksesta tulee uuden konseptin mukainen, raikas ja värikäs.

Amarillon uusi liikeidea korostaa erityisesti yhteisöllisyyttä, elämyksellisyyttä ja vieraiden viihtyvyyttä, mahtavia makuja unohtamatta. Uudistuva Mikkelin Amarillo on yhteinen kokemus, jossa kaikki on tehty jaettavaksi; tunnelma, ruoka, juomat ja kokemukset. Amarillon baarista tulee näyttävä kokoontumispaikka, jonne asiakas ohjataan ensimmäisenä. Amarilloon saadaan myös muualla Suomessa suosiota saanut The Table. The Table on kiinnostava, erilainen ja ajankohtainen illalliskokemus, jota ei muualta saa. Menu on sama kaikille. Ytimessä on kuuden henkilön pöytä, jonka äärellä osa tarjoiluista valmistetaan. Illan kunniavieraita palvelevat Entertainer ja pätevä keittiön Cheftainer, jotka häärivät pöydän ympärillä. Tämä pöytä on nähtävä ja koettava.

”Amarillossa nautitaan koko alkuilta yhdessä, sillä asiat, jotka tuntuvat hyvältä yksin, tuntuvat seurassa vielä paremmilta. Meidän tehtävämme on tuoda ihmiset – tutut ja tuntemattomat – yhteen ja tarjota heille kokemuksia, joista parhaat tarinat syntyvät. Tarinat, joita jaetaan sekä somessa että tosielämässä. Amarillo on yhteinen kokemus, jossa kaikki on tehty jaettavaksi. Tunnelma, ruoka, juomat, kokemukset ja vaikka ne laskutkin. Me pidämme asiakkaistamme huolta alkudrinkeistä illallisen loppuun sakka.” kertoo vt. ravintolapäällikkö Eveliina Kylmäkorpi Mikkelin Amarillosta.

Viihtyvyydessä miljööllä ja valaistuksella on suuri merkitys. Amarillo raikastuu ja saa paljon hauskoja yksityiskohtia sisustukseensa. Kaikki pöytäryhmät sopivat ruokailuun ja baarista tehdään näyttävä kokoontumispaikka.

 

Lisätiedot:

Arttu Toroi, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Suur-Savo p. 010 764 2008, arttu.toroi@sok.fi

 

 

Tammikuulle suunnitellut Osuuskauppa Suur-Savon rekrymessut on peruttu huonontuneen koronatilanteen vuoksi.

Kesätyöhakumme on auki osoitteessa suursavo.fi/kesätyö

Osuuskauppa Suur-Savon vastuullinen toiminta on pieniä ja suuria tekoja, jotka tuottavat hyötyä koko ympäröivälle yhteisölle. Tehtävämme on tuottaa etuja ja palveluita sekä hyvinvointia asiakkaillemme ja kantaa vastuu henkilöstöstämme, asiakasomistajistamme, ympäristöstämme sekä koko Etelä-Savosta. Vastuullisuus on meidän kaikkien yhteinen asia.

Olemme monella eri tavalla mukana edistämässä alueemme hyvinvointia. Kaikessa toiminnassamme edistämme kiertotaloutta, kannustamme asiakkaitamme vastuullisiin valintoihin ja päätöksissämme huomioimme luonnon ja ilmaston. Vastuullisena eteläsavolaisena toimijana tuemme eri muodoissa toimialueemme kulttuuria ja urheilua, yhdistys- sekä seuratoimintaa.

Etelä-Savon lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluseuroja tuemme Kannustajat-ohjelman kautta vuosittain 40 000 eurolla. Kannustajat-seuraksi haku on joka vuosi lokakuussa ja tuettavia seuroja valitaan 15 jokaiselle vuodelle.

Muutamme tukihakemuskäytäntöämme vuoden 2022 alusta alkaen. Muut kuin Kannustajat-ohjelman tukihakemukset käsittelemme jatkossa 4 kertaa vuodessa. Keskitämme tukipyynnöt yhden kanavan kautta haettavaksi. Osuuskauppa Suur-Savon nettisivuilta löytyy tukipyyntöjen ohjeistus ja linkki sähköiselle hakulomakkeelle. Tällä haluamme varmistaa hakemusten tasapuolisen käsittelyn. Tukea voi hakea:

28.2. mennessä

31.5. mennessä

31.8. mennessä ja

30.11. mennessä.

Toivomme hakemuksia vain seura-/yhdistystasolla. Huomaattehan, että emme sponsoroi yksityishenkilöitä tai yksilöurheilijoita. Emme myöskään tue uskonnollista tai poliittista toimintaa. Mahdolliset kysymykset seura- ja yhdistystoiminnan tukihakemuksiin pyydämme lähettämään yhteyshenkilönä toimivalle myyntipäällikkö Janne Lariselle (janne.larinen@sok.fi).

Toimialueellamme järjestettävien mahdollisten asiakasomistajatapahtumien osalta yhteistyöpyynnöt pyydämme lähettämään asiakkuus- ja viestintäjohtaja Tiina Mehtoselle (tiina.mehtonen@sok.fi).

Valituilta yhteistyökumppaneilta edellytämme yhtenäistä arvomaailmaa osuuskaupan arvojen kanssa. Hakuaikojen päätyttyä olemme yhteydessä hakijoihin sähköpostitse. Suuresta hakemusmäärästä johtuen joudumme kuitenkin osan hakemuksista hylkäämään.

Osuuskauppa Suur-Savon vastuullinen toiminta on pieniä ja suuria tekoja, jotka tuottavat hyötyä koko ympäröivälle yhteisölle. Me Osuuskauppa Suur-Savossa olemme monella eri tavalla mukana edistämässä alueemme hyvinvointia ja tuemme eri muodoissa toimialueemme kulttuuria ja urheilua, yhdistys- sekä seuratoimintaa. Kannustajat-ohjelman kautta tuemme Etelä-Savon alueen lasten ja nuorten liikunta- ja harrastustoimintaa 40 000 eurolla. Lisäksi päätimme tehdä joululahjoituksen ja lahjoittaa 2000 euroa hyväntekeväisyysjärjestö Savonlinnan HaTTu ry:lle. Kaikki HaTTu ry:lle lahjoitetut varat menevät täysimääräisenä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Meille on tärkeää, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus harrastamiseen.

Lahjoitus annettiin Sokos Savonlinnassa 22.12.2021. HaTTu ry:n puolesta lahjaa oli vastaanottamassa puheenjohtaja Tommi Tuunanen. Vuoden 2021 aikana Savonlinnan HaTTu ry on tehnyt yhteensä 192 myönteistä harrastusavustuspäätöstä.

Koronapassin käyttö osana koronavirusepidemian hoitoa on laajentunut ja sen käyttöönottoa suositellaan terveysviranomaisten toimesta. Osuuskauppa Suur-Savo haluaa kantaa vastuun viruksen leviämisen estämiseksi ja ottaa ravintoloissaan koko toimialueellaan koronapassin käyttöön perjantaista 17.12.2021 klo 15.00 alkaen.

Koronapassia ei kuitenkaan vaadita seuraavissa ravintoloissa:

 

Koronapassia ei myöskään edellytetä hotelliin majoittuessa eikä ravintoloissa aamiaisaikoina.

Koronapassin edellytyksenä on saatu täysi rokotesarja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatestitulos tai todistus enintään 6 kuukautta sitten sairastetusta koronataudista. Koronapassitodistus tulee esittää puhelimen näytöltä tai paperisena versiona. Koronapassitodistuksen voi tallentaa puhelimeen Omakannasta: www.kanta.fi/omakanta. Koronapassi tarkistetaan QR-koodista sovelluksen avulla. Passi ei näytä muita terveystietoja.  Koronapassin tarkistuksen yhteydessä tarkistetaan kuvallinen henkilöllisyystodistuksesi, kuten ajokortti tai henkilökortti.

Sosiaali- ja terveysviranomaisten mukaan Koronapassia voi edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. 16–17-vuotiailla on mahdollisuus käydä koronatestissä maksutta julkisessa terveydenhuollossa koronatodistuksen saamista varten, jos lapsi ei ole saanut koronarokotteita. Tällä hetkellä Suomessa koronarokotteen voivat saada 12-vuotiaat ja tätä vanhemmat. Alle 18-vuotiaat voivat todistaa henkilöllisyytensä koronapassin käytön yhteydessä esimerkiksi Kela-kortilla tai vanhempien antamalla luotettavalla vakuutuksella iästä.

Jos aikuinen ei voi lääketieteellisistä syistä ottaa koronarokotetta, hänellä on oikeus saada tarvitsemansa koronatestitulos maksutta julkisesta terveydenhuollosta. Jos aikuinen itse päättää, ettei ota rokotetta ja käy sen sijaan testissä, hänen on käytävä koronatestissä omalla kustannuksellaan.

Lisätietoja: toimialajohtaja Kai Nurmi, Osuuskauppa Suur-Savo, puh. 0400 942 141 (kai.nurmi@sok.fi)

Koronatilanteen vuoksi myös tänä jouluna on järkevää välttää ruuhkia mahdollisuuksien mukaan. Osuuskauppa Suur-Savon ruokakauppojen laajoilla aukioloajoilla halutaan mahdollistaa asiakkaille jouluostosten tekeminen joustavasti.

Prisma Mikkeli palvelee asiakkaita kellon ympäri jouluviikolla, alkaen 20.12. ja päättyen 24.12. klo 16. Prisma Savonlinna palvelee 18.-23.12. klo 6-24 ja 24.12. klo 7-16. Prisma Pieksämäki palvelee 20.-23.12. klo 7-24 ja 24.12. klo 7-16. Joulupäivänä Prisma Mikkeli palvelee klo 10-16 ja Prismat Savonlinna sekä Pieksämäki ovat suljettu. Tapaninpäivänä kaikki Prismat palvelevat 9-21. S-marketien ja Sale-myymälöiden joulunajan aukioloajat löytyvät S-mobiilista ja Osuuskauppa Suur-Savon nettisivuilta.

Laajat aukioloajat ovat olleet myös asiakkaiden toive. Taloustutkimuksen Suomi Syö 2021 -tutkimuksen mukaan 51 % vastaajista arvioi, että koronakriisistä jää pysyviä vaikutuksia heidän ostotottumuksiinsa. Yleisin pysyvistä vaikutuksista oli juuri kaupassa käyminen muulloin kuin ruuhka-aikoina.
“Suurin kiitos laajojen aukioaikojen ja turvallisten jouluostosten mahdollistamisesta kuuluu luonnollisesti henkilökunnallemme.” korostaa marketkaupan toimialajohtaja Satu Nieminen ja kertoo, että jouluviikon vilkkain päivä on ennusteiden mukaan torstai 23.12. Ostoksille kannattaisi siis suunnata jo alkuviikosta.
Rauhallisimmat ajankohdat S-ryhmän myymälöissä ovat tyypillisesti aamulla ennen kello yhdeksää sekä myöhemmin illalla ja yöllä.
Verkkokaupassa oma toimitusaika kannattaa varata viimeistään nyt
S-ryhmän uusi ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi on myös kätevä vaihtoehto jouluruokaostosten tekemiseen. Uudessa S-kaupat.fi:ssä toimitusaikoja voi varata jopa 30 päivän päähän, joten jouluviikonkin toimitusajat ovat jo varattavissa. Ruoan verkkokaupan kapasiteettia on nostettu joulua edeltävälle ajalle, mutta myös kysyntää on tavallista arkiviikkoa enemmän. Osuuskauppa Suur-Savossa ruoan verkkokaupan pisteet löytyvät Prismoista sekä S-market Urpolasta. ”Jos joulupöydän antimet haluaa tilata verkon kautta, oma toimitusaika kannattaa varata viimeistään nyt, sillä joulunaluspäivien aikaikkunat täyttyvät jo kovaa vauhtia. Tilauksen sisältöä pystyy hyvin muokkaamaan lähempänä toimitusajankohtaa, jos joulun ruokasuunnitelmat vielä täydentyvät”, Nieminen vinkkaa.
Lisätietoja:
Satu Nieminen, marketkaupan toimialajohtaja
Osuuskauppa Suur-Savo
satu.nieminen@sok.fi
puh. 050 517 0374