Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2022 kummitaiteilija on Salmelan vuoden nuori taiteilija Kaisamaisa Erämies. Kummitaiteilijan valinta on osa Osuuskauppa Suur-Savon ja Taidekeskus Salmelan pitkäaikaista yhteistyötä, jolla tuetaan nuorten taiteilijoiden toimintaa. Valinta julkistettiin Taidekeskus Salmelan avajaisissa 11.6.

Kaisamaisa Erämies on valmistunut kuvataiteilijaksi LAB-ammattikorkeakoulusta. Erämies käsittelee teoksissaan historiallisia aiheita, joiden erityisen tunnelman esiintuomiseen hän käyttää akvarellivärin ominaisuuksia. Usein taiteilija rikkoo teosten harmonian esimerkiksi polttamalla tai tahrimalla paperia, joka luo kiinnostavan jännitteen muotokuvamaisiin asetelmiin. Suku, perhe ja sukuhistoria ovat toistuvia teemoja Erämiehen tuotannossa.

Kumppanuusyhteistyöllä monipuolisia etuja asiakasomistajille

Osuuskauppa Suur-Savon ja Taidekeskus Salmelan yhteistyö koskee myös tapahtumatarjontaa. Yhteistyön kautta asiakasomistajille myönnetään tänä kesänä lipun hintaetu kolmeen konserttiin: 18.6. Ellinooran konsertti, 16.7. Merikanto-laulukilpailun finaali ja 30.7. Wiipuri-oopperan musiikkikantaesitys.

Osuuskauppa Suur-Savo tekee laajasti yhteistyötä toimialueen eri toimijoiden kanssa. Kulttuuri- ja tapahtumayhteistyön lisäksi osuuskauppa tukee vuosittain monin eri tavoin toimialueen liikunta- ja urheiluseuroja. Tukea kohdistetaan vahvasti lasten ja nuorten harrastus- ja hyvinvointimahdollisuuksien edistämiseen. Osuuskauppa tukee vuositasolla eri kohteita noin 300 000 eurolla.

 

Lisätietoja:

Ari Miettinen
toimitusjohtaja
Osuuskauppa Suur-Savo
p. 050 531 9550

Tuomas Hoikkala
toiminnanjohtaja, konsuli
Taidekeskus Salmela
p. 0400 656 432

Moni juhannukseen valmistautuva suomalainen jännittää parhaillaan sääennusteiden äärellä: saadaanko keskikesän juhlaa viettää lämpimässä ja aurinkoisessa säässä, vai pitääkö mökille pakata mukaan villapaidat ja kumisaappaat? Tätä pohditaan myös Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupassa, sillä säällä on huomattava vaikutus siihen, mille tuotteille juhannuskaupassa on kysyntää. S-ryhmän ruokakaupat palvelevat juhannuksen alla laajoin aukioloajoin, ja myös ruoan verkkokaupassa kapasiteettia nostetaan. 

-Jos juhannus on lämmin, korostuvat myynneissä vedet ja virvoitusjuomat, jäätelöt ja aurinkorasvat. Raikkautta haetaan myös hedelmistä ja alkukesän mansikoista. Koleamman sään juhannuksena puolestaan myydään selkeästi enemmän snacks tuotteita ja karkkeja. Lisänsä silloin tuovat myös ajanvietepelit ja lehdet, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan toimialajohtaja Satu Nieminen.

S-ryhmän myyntidatan perusteella on kuitenkin olemassa tuoteryhmiä, joiden myyntiin juhannusviikon lämpötilalla ei juuri ole vaikutusta. Grillattavia ruokia, kuten makkaroita, herkkusieniä ja maisseja, sekä grillihiiliä ja -brikettejä ostetaan juhannuksena tasaisesti säästä riippumatta. -Grillattavien ruokien lisäksi juhannuksena myydään perusruokaa, panimotuotteita ja hyttysmyrkkyjä, olipa sää sitten kolea tai lämmin, jatkaa Nieminen. Tämän kesän grillaustrendeihin lukeutuvat esimerkiksi katuruoat kuten smash burgerit, rohkeasti maustetut grilliruoat, hidas grillaaminen sekä grillattujen hedelmien ja vihannesten nousu aterian keskiöön.

Osuuskauppa Suur-Savon kaupat palvelevat laajoin aukioloajoin juhannuksen alla – verkkokaupassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä

Juhannusviikon suosituin kauppapäivä S-kaupoissa on perinteisesti juhannusaattoa edeltävä torstai. Jos isoimmat ruuhkat haluaa välttää, kannattaa ostoksille suunnata jo alkuviikosta tai vuorokauden hiljaisempina tunteina, eli varhain aamulla, myöhään illalla tai yöllä. -Meillä esim. Sale Hurissalo palvelee juhannusviikolla ympäri vuorokauden. Kaikki myymälämme ovat avoinna läpi juhannuksen, sanoo Satu Nieminen. -Juhannusviikolla läpi vuorokauden juhannusaattoon asti auki on mm. Prisma Mikkeli.

Myös Osuuskauppa Suur-Savon ABC-asemat ovat valmiina juhannuksen vilkkaaseen liikenteeseen. – ABC-asemat ovat avoinna joka päivä. Lisäksi ABC Kuortti, ABC Pitkäjärvi ja ABC Juva ovat luonnollisesti aina auki, 24 h vuorokaudessa. Kiireisin aika ABC-asemilla on torstaina, kun Etelä-Savoon suuntaavat mökkiläiset saapuvat juhannuksen viettoon. Paluuliikenne sattuu puolestaan sunnuntai -iltaan, mutta osa mökkiläisistä jää juhannukselta lomalle pidemmäksi aikaa, joten tuloliikenne alueellemme suunnaten on aina vilkkaampaa, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon ABC toimialajohtaja Kai Nurmi.

Juhannusruoat voi tilata kätevästi myös verkkokaupan kautta. Oma toimitusaika kannattaa kuitenkin varata pikaisesti, sillä vaikka ruoan verkkokaupan kapasiteettia nostetaan pyhien alla, myös kysyntää on juhannusviikolla runsaasti. Tilauksen sisältöä voi tarvittaessa muokata lähempänä toimitushetkeä, jos juhannuksen ruokasuunnitelmat eivät ole vielä tässä vaiheessa täysin selvillä.

Oman juhannuskaupan aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta https://www.s-kanava.fi/asiakasomistajuus/toimipaikat/. Ruoan verkkokaupan palvelua tarjoavat myymälät sekä vapaat toimitusajat löytyvät osoitteesta https://www.s-kaupat.fi/ sekä S-kaupat-mobiilisovelluksesta.

 

Lisätietoja:

Satu Nieminen, marketkaupan toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 517 0374
Kai Nurmi, ABC toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 0400 942 141

Original Sokos Hotel Seurahuoneen uudenlaiset huoneistot Savonlinnan sydämessä ovat valmistuneet. Koenukkujat kävivät testaamassa majapaikan ennakkoon. Saatu palaute on kannustavaa: tyylikäs sisustus, hyvä varustelu ja mainio sijainti matkustajasataman vierellä viehättivät ensimmäisiä vieraita.

 

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen Niina Härkönen on yksi testiyöpyjistä. Härkönen suosittelee huoneistoja erityisesti etätyöskentelyyn ja pidempään majoittumiseen. ”Täällä voi asustella kodinomaisesti, mutta samalla tyylikäs huoneisto tarjoaa tiettyä hotellin tuntua. Pöytä- ja sohvaryhmä sekä hyvin varusteltu keittiö mahdollistavat laadukkaat bisnestapaamisetkin – tai viini-illan pitämisen ystäville.  Ja lukutoukkana minun on pakko kehua kirjahyllyn monipuolista valikoimaa”, Härkönen toteaa. ”Huoneistot sopivat hyvin myös lapsiperheille. Leikkitilaa on kivasti, ja keittiössä voi valmistaa aterioita ja välipaloja oman aikataulun mukaan.”

 

”Työnikin vuoksi arvostan huoneistojen sijaintia, sillä niissä majoittuvat vieraat elävöittävät osaltaan Savonlinnan keskustaa”, Härkönen jatkaa. ”Tällaista majoitusvaihtoehtoa on Savonlinnassa kyllä kaivattu, sillä meille tullaan asumaan eri syistä pitkäksi aikaa kerralla.”

 

Hotelli Seurahuoneen hotellinjohtaja Kati Vihma kertoo sanan uudenlaisesta majoitusmahdollisuudesta kiirineen. ”Varauskalenteri alkaa olla tiettyinä aikoina jo melko täysi. Avaamme ovet sopivasti Savonlinnan vilkkaan kesäsesongin alla oopperavieraille ja kesälomaisille. Heistä monille meidän huoneistot ovat kesämökin vastine. Elokuussa alkaa sitten bisneskausi ja pitkäaikaismajoitusten ennakkovaraustilanne näyttää lupaavalta”, kertoo Vihma tyytyväisenä.

 

Huoneistomajoitus tarjoaa täysin oman rauhan, mutta Seurahuoneen vastaanotossa kannattaa käydä kyselemässä kaupunkivinkkejä! Hotellinjohtaja Vihma suosittelee opastettua käyntiä Olavinlinnaan, visiittiä Riihisaaren museoon ja risteilyä Saimaalle. ”Ja vaikka huoneistoissa on omat keittiöt, meidän Muikkuterassia ei kannata kesällä ohittaa!”

 

Seurahuone Apartments

 

Varaukset:

Lyhyemmät vierailut: www.sokoshotels.fi

Pitkäaikaismajoitukset: Osuuskauppa Suur-Savon Sokos Hotellien myyntipalvelu, puh. 010 764 2000 tai s-posti sales.suur-savo@sok.fi.

 

Lisätietoja:

Kati Vihma, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Seurahuone, Savonlinna, kati.vihma@sok.fi, puh. 050 371 4530

 

Original Sokos Hotel Seurahuone sijaitsee Savonlinnan sydämessä, Kauppatorin ja matkustajasataman laidalla Saimaan rannassa. Hotellissa on 85 huonetta ja 48 Seurahuone Apartments -huoneistoa, joista useimmista on järvinäköala. Ravintola Perlina di Castellossa paistetaan pizzoja Suomen suurimmassa puu-uunissa, kesäisin katolle avautuu suosittu Muikkuterassi. Hotellissa on myös viihtyisiä CoWork- ja kokoustiloja sekä saunatilat talon katolla. Hotellia operoi Osuuskauppa Suur-Savo.

https://www.sokoshotels.fi/fi/savonlinna/sokos-hotel-seurahuone-savonlinna

 

 

Lähipalveluiden ja koko maan kattavan myymäläverkoston merkityksestä muistuttavaa Kyläkauppapäivää vietetään taas lauantaina kaupoissa ympäri Suomen. Kesän lomakausi on monelle kyläkaupalle vuoden tärkein sesonki. Kannattaa poiketa!

Kesäiseen Kyläkauppapäivään osallistuu lähes tuhat pientä myymälää, jotka järjestävät asiakkaille omannäköistään ohjelmaa kaupallaan. Samalla muistutetaan lähikauppojen ja laajan myymäläverkoston merkityksestä elintarvikehuollon ja koko maan asuttavuuden turvaajana. Monipuoliset kyläkaupat takaavat lähipalvelut seutunsa vakiasukkaille, mutta myös etätyön tekijöille, mökkiläisille ja matkailijoille. Päivittäistavaroiden lisäksi saman katon alta saa usein muitakin palveluita.

Kyläkauppatuki edistää maaseudun palveluiden saatavuutta

Kyläkauppatuen tarkoitus on auttaa turvaamaan maaseudun kaupan palvelut ja alueen elinvoima. Harvaan asutulla maaseudulla sijaitseville kyläkaupoille avautui pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa mahdollisuus hakea kokeiluluonteista tukea. Viime syksyn haussa tukialue oli aiempaa laajempi. Tuki on osoittautunut tuiki tarpeelliseksi.

– Myymälämme on kyläläisten kohtaamispaikka. Palvelut haja-asutusalueella – ja nykyään myös kuntataajamissa – vähenevät, mutta olemme pyrkineet kulkemaan vastavirtaan ja lisäämään palvelujamme. Niihin kuuluvat muun muassa Alkon noutopiste, posti- ja apteekkipalvelut, Veikkaus, kahvio ja anniskelubaari ja jopa ohjelmatuotanto. Kyläkauppatuen ansiosta olemme saaneet hankittua uudet kalusteet isolle terassillemme. Asiakkaiden sanoin: olemme kokoamme suurempia, kertoo jo 50 vuotta Osuuskauppa Suur-Savon palveluksessa työskennellyt Sale Hurissalon myymäläpäällikkö Jorma Tikka.

-Osuuskauppa Suur-Savossa kyläkauppapäivää vietämme useissa kyläkaupoissamme. Meille on tärkeää ylläpitää monipuolisia palveluitamme ja lisätä Etelä-Savon elinvoimaisuutta, kommentoi Osuuskauppa Suur-Savon Sale-ryhmäpäällikkö Mika Korhonen. -Erityisesti kesällä kyläkauppojemme merkitys on suuri, mutta palvelut ovat yhtä lailla tärkeitä myös kylien vakituisille asukkaille ympäri vuoden.

Yksi kyläkauppapäivää viettävistä Osuuskauppa Suur-Savon kaupoista on Sale Anttola. Sale Anttolan päällikkö Matti Räsäsen mukaan Kyläkauppapäivä on mitä mainioin tapa muistuttaa oman kyläkaupan palveluista. -Kyläkauppapäivänä Anttolan Salella on esittäytymässä lähialueen yrittäjiä, mm. Heinäsaaren tila ja paikallinen kukkakauppias. Anttolan VPK paistaa kyläläisille makkaraa ja luvassa on myös arvontaa, kertoo Räsänen. -Toivottavasti mahdollisimman moni Anttolassa poikkeava pistäytyisi kaupassamme Kyläkauppapäivänä. -Minulle tämä on ensimmäinen kesä Sale Anttolan päällikkönä ja odotan tietysti innolla, että niin vakituiset kyläläiset, loma-asukkaat ja ohi kulkevat matkailijatkin löytävät tiensä Anttolan monipuolisten palveluiden äärelle, lisää Räsänen.

Kyläkauppaa kannattaa tukea

Kyläkauppoja tilastoitiin vuodenvaihteessa 191, kun vielä kymmenen vuotta sitten määrä oli yli kaksinkertainen. Maaseudun elinvoimapolitiikassa ja paikallisessa päätöksenteossa tulisikin huomioida tarve säilyttää päivittäistavarakaupan palvelut lähellä kuluttajia.

– Parhaiten kyläkauppoja voi tietysti tukea käymällä niissä ostoksilla. Kannattavuutta voitaisiin parantaa myös esimerkiksi sallimalla mietojen viinien ja itsehoitolääkkeiden myynti ruokakaupassa. Lisäksi kyläkauppatuki pitäisi vakinaistaa ja sen tasoa tulisi nostaa, sanoo johtaja Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry:stä.

Tervetuloa kylille ja kaupoille!

 

Lisätietoja:

Mika Korhonen, Sale-ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Suur-Savo, P.050 587 6690

Amarillo Mikkelin tarjoilija Janika Seppälä sai valtakunnallisen tunnustuksen, kun hänet palkittiin huhtikuun 2022 VAIKUTTAVIN PALVELUTEKO -diplomilla. Diplomin Janikalle myönsivät SOK:n ketjujohtaja Harri Ojanperä ja SOK:n ravitsemiskaupan kentän ohjauksen johtaja Juha Lindholm.

Diplomissa Janikan ihastuttava palveluteko kirjattiin näin:
Asiakas tuli kahden noin 7-8 v. pojan kanssa meille Amarilloon. Tervehtiessään Janikaa, hän kertoi poikien olevan vähän vilkkaita, ja mietti heille tekemistä siksi aikaa, että voisi nauttia kaverinsa kanssa terassikelistä. Janika tarttui tuumasta toimeen piirtämällä useita vihjelappuja ja piilottamalla aarteita pojille. Poikien tuli löytää aarteet ja kysyä tarvittaessa ohjeita muulta henkilökunnalta. Piiloja oli sekä ulkona että sisällä. Palkkioksi he saivat vielä Janikalta turkinpippurikarkkeja. Illan lopuksi poikien isä kiitti vuolaasti Janikaa, sillä pojat viihtyivät paremmin kuin koskaan ja hän sai rupatella kuulumiset ystävänsä kanssa, ihan huippu juttu.

Upeaa työtä, paljon onnea Janika!

 

Lisätietoja:
Kai Nurmi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 0400 942 141, kai.nurmi@sok.fi

Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2021 esimieheksi valittiin Osuuskauppa Suur-Savon Mikkelin ravintoloiden ryhmäpäällikkö Arttu Toroi. Työnsä Osuuskauppa Suur-Savossa Arttu aloitti 1.1.2019, toimien Osuuskauppa Suur-Savon Savonlinnan ravintoloiden ryhmäpäällikkönä. Vuoden 2020 alussa Arttu siirtyi Mikkeliin vastaamaan Mikkelin ja Pieksämäen ravintoloista, jossa tehtävässä hän toimii edelleen.

− Arttu on osoittanut koko osuuskaupassa työskentelynsä ajan esimerkillistä sitoutumista työtehtäviinsä ja toiminut menestyksekkäästi ravintolapäälliköiden esimiehenä. Erityisesti nyt viimeisen kahden koronavuoden aikana Arttu on ollut tärkeä linkki ravintolahenkilökunnan työllistämisessä muille toimialoille. Arttu nauttii suurta luottamusta niin johdon kuin omien alaistensa keskuudessa. Tästä ovat osoituksena työyhteisötutkimuksen tulokset, jotka ovat olleet erinomaisella tasolla niin yleisindeksin kuin johtamislupausten osalta, kertoo valinnan perusteita Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi.

Vuoden 2021 nousijatiimiksi valittiin Suursavonauton Vantaan autokaupan tiimi. Vantaan vaihtoautoliike avattiin huhtikuussa 2021 ja toiminta siellä on lähtenyt hienosti käyntiin. -Vantaan tiimi on yltänyt hurjan hienoihin tuloksiin ottaen huomioon sen, että Vantaan myymälä on autokauppamme ensimmäinen pelkästään käytettyjen ajoneuvojen myyntiin keskittyvä liike sekä sijainniltaan meille täysin uudella maaperällä, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan toimialajohtaja Ilkka Häkkänen. Vantaan autokaupan työtyytyväisyys oli korkealla tasolla ja se teki ensimmäisenä toimintavuotenaan vahvasti positiivisen tuloksen.

Vuonna 2021 Osuuskauppa Suur-Savo valittiin Suomen innostavimmaksi työpaikaksi suurten organisaatioiden sarjassa. Se oli upea palkinto koko osuuskaupan henkilökunnalle. Keväällä 2022 koko Osuuskauppa Suur-Savon henkilökunnalle maksettiin ylimääräinen tulospalkkio kiitoksena erinomaisesta työstä koronavuonna 2021.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja, Ari Miettinen, p.050 531 9550, ari.miettinen@sok.fi

toimialajohtaja, Kai Nurmi, p.0400 942 141, kai.nurmi@sok.fi

toimialajohtaja, Ilkka Häkkänen, p.050 375 0106, ilkka.hakkanen@sok.fi

Jorma Tikka on tehnyt pitkän työuran Osuuskauppa Suur-Savossa. Osuuskauppatoiminta kiinnosti Jormaa jo kansakouluaikoina vuonna 1971, jolloin hän suoritti työharjoittelun silloisessa Suur-Savon osuuskaupassa ja vuonna 1972 aloitti Jorma virallisesti myyjänä. Ripeän toiminnan mies siirtyi pian urallaan eteenpäin aloittaen vuonna 1977 Hauhalan myymälän myymälänhoitajana. Ura jatkui vuodesta 1985 eteenpäin Sale Hurissalon myymäläpäällikkönä ja jatkuu edelleen. Vuosina 2006-2008 Jorma Tikka toimi myös Sale Anttolan myymäläpäällikkönä.

Jorma Tikan luottamustoimien listaus on laaja:

Osuuskauppa Suur-Savon Vuoden Esimieheksi Jorma Tikka valittiin vuonna 2018 ja Suomen Tasavallan Presidentin myöntämät Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitalin kultaristein hän sai vuonna 2005 ja Suomen Leijonan ansioristin vuonna 2021.

Jorma Tikka on tunnettu idearikkaudestaan. Sale Hurissalo onkin tullut valtakunnallisesti tunnetuksi mm. karaokeilloista, terassikahviosta anniskeluoikeuksin, pienestä apteekista, pitkästä aukioloajastaan ja valikoimasta, joka takaa, että arki sujuu pienessäkin kylässä kyläkauppatarjonnan voimin. Asiakkaita Hurissaloon tulee pitkienkin matkojen takaa katsomaan, millainen kauppa Hurissalon Sale on. Osa Hurissalon asiakkaista on mökkiläisiä, osa vakituisia asukkaita.

Jorma on myös aktiivinen toimija nuorten kesätyöllistämisessä. Kunnassa asuu vähän omia nuoria, joten loma-asukkaiden rooli on kyläkaupalle tärkeä. Jorma kuvailee kesätyöntekijöiden haun pitkäksi prosessiksi kun­nassa, jossa asuu hyvin vähän omia nuoria. Seuraavan kesän työntekijöitä haetaan jo edellisenä kesänä, kun kaupalla käy paljon mökkiläisiä. Kesätyöryhmän rakentaminen ja perehdyttäminen on aina ollut Jormalle sydämen asia.

Jormalla on kolme lasta ja kuusi lastenlasta, joista vanhin on nyt 13-vuotias. Omat tyttäret ovat myös työskennelleet kesätöissä Salessa ja ehkäpä joku lapsenlapsikin kyläkaupan tunnelmasta innostuu.

Jorma ei ole pitänyt kertaakaan 50 vuoden työuransa aikana lomaa kesä-heinäkuussa. Myös tämän kesän hän aikoo tehdä töitä. Tämä kesä aloitetaan upeissa juhlatunnelmissa, kun Jorma Tikka järjestää 1.6. klo 12.00 alkaen juhlakahvit Sale Hurissalossa. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Jorma Tikka, myymäläpäällikkö, Sale Hurissalo, Osuuskauppa Suur-Savo. P. 050 328 3418

Kuva: Nina Kaverinen

S-ryhmä ja Marttaliitto ovat vuodesta 2017 lähtien järjestäneet Ässäkokki-kursseja eri puolilla Suomea. Maksuttomilla, 8–12-vuotiaille lapsille suunnatuilla Ässäkokki-kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista, kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa

Ässäkokki-ruokakurssi koululaisille Mikkelissä 13.6.2022 ja 15.6.2022

Ässäkokki-ruokakurssi sisältää lapsille ja nuorille sopivan keittiöopetuksen, ruokailun sekä loppusiivouksen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat Ässäkokki reseptivihkosen kotiin vietäväksi. Teemme ruokia, joita on helppo valmistaa myös itse kotona.

Tietoa ruokakurssista

• Kurssi järjestetään MA 13.6. klo 11–14 sekä KE 15.6. klo 11-14
• Kurssit pidetään Savon marttojen tiloissa Mikkelissä, Hallituskatu 7 A 1, 3 kerros
• Kurssi on maksuton. Kurssin yhteistyökumppani on Osuuskauppa Suur-Savo.

Muuta huomioitavaa
• Ota kurssille mukaan esiliina ja sisäkengät.
• Voit ottaa halutessasi mukaan muovirasioita siltä varalta, että ruokia jää kotiin vietäväksi.

Kurssille voi ilmoittautua https://www.martat.fi/savo/tapahtumat/ 

S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021 ja nyt se on jo noin 78 latausaseman laajuinen. ABC-latausasemilla on latauspisteitä yli 500 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 316, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 155 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 150 kW) 65 kappaletta. Osuuskauppa Suur-Savon alueella latausasemia on avoinna kesäkuun alussa 6. Nyt ABC-latauksen koko asiointi hoituu kätevästi ABC-mobiililla.

ABC-mobiili on myös sähköauton latauksessa totutun helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita. Uuden ominaisuuden myötä ABC-mobiili on maailman monipuolisin autoilevaa asiakasta palveleva mobiilisovellus. – ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-lataus-tunnuksilla varustetuilla latausasemilla. Meillä on myös aiemmin käyttöönotettuja, eri yhteistyökumppanien kanssa toteutettuja latausasemia, joissa lataaminen tapahtuu samoin kuin tähänkin asti, Osuuskauppa Suur-Savon ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi kertoo.

Maksu vain ladatusta energiasta

Osuuskauppa Suur-Savon latauspisteissä asiakas maksaa vain ladatusta energiasta eli meillä hinnoittelu on kilowattituntiperusteinen ei minuuttiperusteinen jatkaa Nurmi.

Latauksen hinnat näkyvä asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

Verkosto laajenee vauhdilla

Osuuskauppa Suur-Savossa on ABC-latausasemia kesäkuun alussa 6 kpl, lisäksi avaamme vielä kesän aikana yhden lisää. –Meidän tavoitteemme on tänä vuonna 7 latausasemaa. Niihin tulee 48 erillistä latauspistettä. Kokonaisuudessaan tavoittelemme jokaisen toimipaikkamme yhteyteen latausaseman vuoteen 2024 mennessä, kertoo toimialajohtaja Kai Nurmi.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Osuuskauppa Suur-Savon tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä. ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Kai Nurmi, ABC-toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, puh. 0400 942 141, kai.nurmi@sok.fi

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus on hyväksynyt investointipäätöksen koskien ABC Savonlinnan muuttamista S-marketiksi. Tällä hetkellä ABC Savonlinnan tiloissa toimii ABC Ravintola, Sale-myymälä, ABC polttoaineasema sekä vuokralla Savon Apteekki, kukkakauppa, Sähkö Saimaa sekä Ammattivaruste. ABC Savonlinnan tilojen muuttaminen S-marketiksi mahdollistaa päivittäistavarakaupalle monipuolisemmat valikoimat. -Uudistamisen idea lähti asiakkaidemme toiveiden pohjalta. Savonlinnan länsipuolelle toivottiin laajempia päivittäistavaran valikoimia ja nyt sen aiomme toteuttaa. Tulevissa valikoimissa otamme huomioon asiakkaidemme tarpeet entistä paremmin, panostamme tuoretuotteisiin sekä kotimaisuuteen ja laajennamme palveluitamme, kommentoi Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan johtaja Satu Nieminen. -Remontissa huomioidaan tietysti myös ympäristöarvot parhaalla mahdollisella tavalla, jatkaa Nieminen.

ABC Savonlinnan kiinteistössä tilat vuokralaisille säilyvät ja lisäksi yläkertaan rakennetaan kahviotilat ulkopuoliselle vuokralaiselle. ABC polttonesteasema jatkaa toimintaansa entiseen tapaan.

Osuuskaupan hallitus hyväksyi myös investointipäätöksen uuden ABC venetankkauspisteen rakentamiseksi Savonlinnan Hevonpäänniemeen. Hevonpäänniemen vuokrasopimuksen omistaa Arctia Meritaito Oy, jonka kanssa Osuuskauppa Suur-Savo on tehnyt vuokrasopimuksen. Savonlinnan alueella liikkuu paljon veneilijöitä, joille haluamme varmistaa mahdollisimman sujuvan palvelun veneiden tankkauksessa. Uuden tankkauspisteen sijainti Hevonpäännimessä on erinomainen. Tankkauspisteelle rakennetaan sujuvan asioinnin laitureita kaksin kappalein, joista toinen mahdollistaa myös asioinnin lähialueen liikkeissä, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi.

− ABC Savonlinnan muuttaminen S-marketiksi on investointina yli kolme miljoonaa euroa ja venetankkauspisteen rakentaminen yli 0,4 milj. euroa. ABC Savonlinnan muutostyöt aloitamme tänä syksynä ja venetankkauspiste on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun aikana, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen.

Savonlinnan investointien arvo on yhteensä noin 3,7 milj. euroa ja sen työllistämisvaikutus on noin 62 henkilötyövuotta.

Lisätietoja:

Ari Miettinen, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 531 9550

Kai Nurmi, toimialajohtaja mara ja ABC, Osuuskauppa Suur-Savo, P 040 094 2141