Osuuskauppa Suur-Savon ensimmäiset robokuljetukset aloittavat toimintansa Mikkelissä Rantakylän ja Peitsarin S-marketeissa ja Nuijamiehen Salessa 18.6.2024. Robottien toimintasäde on kaksi kilometriä kotimyymälästä. Robokuljetus tilataan S-kaupat-sovelluksella ja kuljetuksen voi tilata mihin tahansa paikkaan robotin toimintasäteen sisällä. Elokuussa palvelu laajentuu Mikkelissä Urpolan S‑marketin alueelle.

Robokuljetus näkyy S-kaupat-sovelluksessa toimitusvaihtoehtona, jos robotit liikkuvat asiakkaan alueella. Toimituksen hinta on alkaen 1,90 €. Robotin tavaratilaan mahtuu noin kaksi ostoskassillista tuotteita. Sen matkantekoa voi seurata sovelluksessa reaaliajassa, ja robotti toimittaa ostokset noin tunnin kuluttua tilauksesta. Robokuljetus on moderni tapa saada ostokset kotiovelle, ja se on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä pikkurobotti rullaa sähkön voimalla.

− Asiakkaat arvostavat nopeaa ja vaivatonta ostamista. Robotit helpottavat asiakkaiden arkea, kun kauppaan lähtemisen sijasta voi tilata pikatoimituksen kotiin esim. maidon loppuessa jääkaapista, sanoo marketkaupan johtaja Satu Nieminen Osuuskauppa Suur-Savosta.

S-ryhmän kumppani robokuljetuksissa on Starship Technologies, joka on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja. Robotissa on 12 kameraa sekä ultraäänisensoreita ja tutkia. Se tarkkailee ympäristöään 60 metrin säteellä. Ajonopeus on 6 km tunnissa. Robotti hyödyntää tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa esteet ja osaa toimia ne kohdatessaan etsien esimerkiksi korvaavan reitin. Turvallisuussyistä robotti liikkuu vain kevyen liikenteen väylillä, eikä mene asuinalueille, joilla ei ole pyörä- ja kävelyteitä. Jokaisessa robotissa on ilkivaltaa ja varkauksia ehkäiseviä ominaisuuksia kuten jäljitysmahdollisuus, hyvälaatuista kuvaa välittävät kamerat sekä äänekäs sireeni, joka laukeaa laitetta nostettaessa tai siirrettäessä.

Starshipin henkilökunta valvoo robottien kulkua ja voi tarvittaessa ottaa laitteen hallintaansa milloin tahansa.

− Robotti osaa pyytää kohteliaasti apua muun muassa liikennevaloissa vihreän valon tilaamiseen. Se saattaa myös intoutua soittelemaan musiikkia, kun tilaus on saatu onnellisesti perille, kertoo Nieminen.

Kuljetusrobotit otettiin käyttöön reilu vuosi sitten pääkaupunkiseudulla, mistä ne ovat levinneet ympäri Suomea. S-ryhmän tavoitteena on tarjota robokuljetusta vuoden 2024 lopussa yli 100 myymälässä. Suur-Savon laajentumissuunnitelmia selvitetään, kun saadaan kokemuksia ensimmäisistä kohteista.

Lisätietoja:
marketkaupan johtaja
Satu Nieminen
puh. 050 517 0374
satu.nieminen@sok.fi

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus on hyväksynyt Mikkelin Prisman peruskorjauksen investointisuunnitelman. Investoinnin kustannus on yhteensä noin 17 miljoonaa euroa. Mittava remontti alkaa syksyllä 2024 ja valmistuu myymälätilojen osalta kesäkuussa 2025. Kokonaisuudessaan muutostyöt ovat valmiina syksyllä 2025. Myymälä on auki koko remontin ajan.

Prisma Mikkeli on rakennettu vuonna 1994. Edellinen peruskorjaus ja laajennus kiinteistöön on tehty vuonna 2009. Nyt toteutettavan peruskorjauksen yhteydessä tehdään yläpohjarakenteiden vahvistus, liiketoiminnan tarvitsemat tilamuutokset sekä rakennetaan energiankierrätysjärjestelmä. Liiketoiminnan osalta uudistetaan kaikki kalusteet. Myös Prisman ravintolamaailma uudistetaan täysin.

− Kiinteistö ja myymäläkalusteet ovat odottaneet peruskorjausta jo useamman vuoden, nyt uusitaan sekä kylmät että lämpimät kalusteet. Kiinteistöteknisten korjausten lisäksi myymälään rakennetaan mm. paistopisteelle uusi tila ja ruuan verkkokaupalle noutopiste. Odotettu uudistus on myös viherpiha. Lisäksi uudistetaan palvelutiski, kassat uusitaan ergonomisiksi ja itsepalvelukassojen alue päivitetään. Myös henkilökunnan tauko- ja pukuhuonetilat uudistetaan, kertoo marketkaupan johtaja Satu Nieminen.

Remontti toteutetaan vaiheittain siten, että myymälä voidaan pitää auki koko remontin ajan. Pääurakoitsijana toimii mikkeliläinen Kaarirakennus Oy.

 

Lisätietoja:

marketkaupan johtaja
Satu Nieminen
puh. 050 517 0374
satu.nieminen@sok.fi

S-ryhmä ja Martat järjestävät jälleen 100 suosittua Ässäkokki-kurssia eri puolilla Suomea. Osuuskauppa Suur-Savon alueella kurssit järjestetään kesäkuussa Mikkelissä. Kursseilla keskitytään taloudelliseen, terveelliseen ja maistuvaan kotikokkailuun koululaisille sopivalla tavalla. Yhteisiä Ässäkokki-ruokakursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen.

”Haluamme mahdollistaa kaikille lapsille pääsyn keittiöön, sillä uskomme, että kotitaloustaidot ovat tärkeitä hyvän arjen mahdollistajia läpi elämän. Lasten kautta kestävän arjen opit kulkevat myös perheisiin. Tässä työssä S-ryhmän tuki on erityisen tärkeää”, kertoo pääsihteeri Marianne Heikkilä Marttaliitosta.

”Ässäkokki-toiminta on meille luonteva tapa olla mukana edistämässä lasten ruokakasvatusta. Kurssit ovat todella suosittuja. Haluamme tarjota alueemme lapsille ja nuorille onnistumisen kokemuksia ruoanvalmistuksessa sekä vinkkejä fiksuun syömiseen.”, kertoo marketkaupan johtaja Satu Nieminen Osuuskauppa Suur-Savosta.

Tänä vuonna päivitettävät pohjoismaiset ravitsemussuositukset tulevat nostamaan ympäristövaikutukset terveysnäkökulman rinnalle. Myös S-ryhmä haluaa kannustaa asiakkaita kiinnittämään huomioita fiksuihin ruokavalintoihin. Ryhmän vastuullisuusohjelman tavoitteena on kasvispohjaisten ruokien määrän nostamisen 65 prosenttiin kaikesta myydystä ruoasta vuoteen 2030 mennessä.

 

Lisää kauden kasviksia, palkokasveja ja kalaa, vähemmän kovaa rasvaa, sokeria ja punaista lihaa

Ässäkokki-resepteissä kannustetaan lisäämään lautaselle reilusti satokauden kasviksia maukkautta ja herkullisuutta unohtamatta.  S-ryhmän ja Marttaliiton järjestämillä kursseilla kiinnitetään lisäksi erityistä huomiota siihen, että lapset nauttivat ruoanvalmistuksesta ja saavat onnistumisen kokemuksia – näin syntyy ruokailoa.

”Kurssit tarjoavat lapsille mahdollisuuden tehdä ja oppia itse. Kurssitoiminnalla tuetaan kotien ja perheiden ruokakasvatusta. Lapset pääsevät tutustumaan myös perheelle uusiin raaka-aineisiin. Esimerkiksi tuore kala tai jotkut kasvikset ovat raaka-aineita, joihin moni lapsi tutustuu ensimmäistä kertaa kurssilla”, kertoo kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen Marttaliitosta.

Suosittujen Ässäkokki-kurssien lisäksi reseptit ovat vapaasti hyödynnettävissä vaikkapa kotikokkailuun Yhteishyvän verkkosivuilla yhteishyva.fi/assakokki. Reseptit ovat S-kokeilukeittiön kotitalousopettajien käsialaa ja Martat ovat osallistuneet reseptien suunnitteluun.

Mikkelissä kurssit järjestetään 17. ja 18.6.2024. Ilmoittautuminen Ässäkokki-kursseille tapahtuu Marttojen tapahtumakalenterin kautta: martat.fi/assakokit

Ilmoittautumislinkki Mikkeli 17.6.2024

https://www.martat.fi/savo/tapahtumat/assakokki-kurssi-lapsille-mikkeli-3/?post-id=153884#/?search=&eventCategories=&eventTargetGroups=&marttaClubs=&eventStartDate=&paidEvent=all&offset=0&contentTypes=EVENT

Ilmoittautumislinkki Mikkeli 18.6.2024

https://www.martat.fi/savo/tapahtumat/assakokki-kurssi-lapsille-mikkeli-4/?post-id=153885#/?search=&eventCategories=&eventTargetGroups=&marttaClubs=&eventStartDate=&paidEvent=all&offset=0&contentTypes=EVENT

 

Lisätietoja:

Satu Nieminen
marketkaupan johtaja
Osuuskauppa Suur-Savo
satu.nieminen@sok.fi
p. 050 517 0374

Satu Räsänen
kotitalousasiantuntija
Savon Martat
satu.rasanen@martat.fi

Marketeissamme vietetään perinteistä kyläkauppapäivää lauantaina 8. kesäkuuta, tervetuloa!

SALE ANTTOLA MIKKELINTIE 47 52100 ANTTOLA
SALE ENONKOSKI SÄÄSTÖTIE 2 58175 ENONKOSKI
SALE HURISSALO HURISSALONTIE 188 52230 HURISSALO
SALE JÄPPILÄ KAUPPATIE 6 77570 JÄPPILÄ
SALE KONTIOPUISTO KAAKINMÄENKATU 22 76100 PIEKSÄMÄKI
SALE LAAJALAMPI MIKKELI KALLIOLANRINNE 2 50160 MIKKELI
SALE MIKKELI PORRASSALMENKATU 33 50100 MIKKELI
SALE NAARAJÄRVI SEUNALANTIE 3 76850 NAARAJÄRVI
SALE NUIJAMIES JÄÄKÄRINKATU 14 B 50100 MIKKELI
SALE OTAVA AKUNTIE 1 50670 OTAVA
SALE PERTUNMAA PERTUNTIE 27 19430 PERTUNMAA
SALE PUUMALA KESKUSTIE 4 52200 PUUMALA
SALE SAVISILTA SAVISILLANTIE 2 50970 MIKKELI
SALE SAVONRANTA KOLMITÄHKÄNTIE 2 B 58300 SAVONRANTA
SALE TUSKU PANKKOTIE 3 50120 MIKKELI
SALE VIRTASALMI KAUPPAKUJA 1 77330 VIRTASALMI
S-Market Haukivuori Keskustie 72 51600 HAUKIVUORI
S-Market Hirvensalmi Halkorannankuja 1 52550 HIRVENSALMI
S-Market Joroinen Mutalantie 3 79600 JOROINEN
S-Market Juva Juvantie 12 51900 JUVA
S-Market Kerimäki Multamäentie 22 58200 KERIMÄKI
S-Market Laitaatsilta Suuri Savontie 1 57510 SAVONLINNA
S-Market Mertala Mertajärventie 6 57220 SAVONLINNA
S-Market Mikkeli Maaherrankatu 13 50100 MIKKELI
S-Market Peitsari Suntionkuja 1 50170 Mikkeli
S-Market Mäntyharju Pentinpolku 2 52700 MÄNTYHARJU
S-Market Rantakylä Vanhamäentie 1 50600 MIKKELI
S-Market Rantasalmi Kylätie 23 58900 RANTASALMI
S-Market Ristiina Brahentie 14 52300 RISTIINA
S-Market Savonlinna Olavinkatu 57 57100 SAVONLINNA
S-Market Sulkava Kauppatie 2 58700 SULKAVA
S-Market Urpola Setrikatu 2 50100 MIKKELI

Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2024 kummitaiteilija on Salmelan vuoden nuori taiteilija, ukrainalainen Kateryna Yehorova. Kummitaiteilijan valinta on osa Taidekeskus Salmelan ja Osuuskauppa Suur-Savon pitkäaikaista yhteistyötä. Vuosittain jaettavalla Kummitaiteilijastipendillä tuetaan nuorten taiteilijoiden työtä.

 Salmelan vuoden nuori taiteilija on ukrainalainen Kateryna Yehorova, joka tekee taidegrafiikkaan viittaavia guassimaalauksia. Kerronnallinen kuvailmaisu sekä illanhämystä ja satukirjoista muistuttava väripaletti luovat maalauksiin tunnistettavan ja harmonisen tyylin. Teosten lähtökohta on taiteilijan oma havainto ympäristöstään; usein maalausten maisemat ja tilat ovat tunnistettavia, todellisia paikkoja.

Yehorova asuu Odessan kaupungissa Ukrainassa. Vuoden 2023 ajan hän oli residenssissä Taidekeskus Salmelassa.

− Osuuskaupan yksi tehtävä on tukea oman toimialueen elinvoimaisuutta ja alueen tapahtumien tukeminen on osa tätä työtä. Taidekeskus Salmela tunnetaan ympäri Suomea. Se on Etelä-Savon kulttuuritarjonnassa merkittävä kohde, joka tuo alueelle tuhansia vierailijoita joka kesä, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja, kauppaneuvos Ari Miettinen.

 − Taidekeskus Salmelan kulttuurityö ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme. Osuuskauppa Suur-Savo on pitkäaikaisempia tukijoitamme, ja Kummitaiteilijastipendit ovat auttaneet kymmeniä nuoria taiteilijoita urallaan eteenpäin. Yhteistyö näyttää, että Etelä-Savossa on aitoa kulttuurimyönteisyyttä myös yksityisellä sektorilla, ja tästä olemme erittäin kiitollisia, sanoo Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala.

 Kummitaiteilijan stipendi luovutetaan lauantaina 8. kesäkuuta Taidekeskus Salmelan avajaisissa.

 

S-Etuhintaisia lippuja Salmelan konsertteihin

 Kesällä 2024 S-Etukortilla myönnetään viiden euron alennus kolmeen Taidekeskus Salmelan konserttiin:

Alennuksen saa koodilla ”suursavo” Salmelan verkkokaupassa (100 ensimmäistä lippua/konsertti).

− S‑Etuhintaisia lippuja on tarjolla myös moniin muihin kesän tapahtumiin ympäri Osuuskauppa Suur-Savon toimialuetta. Esimerkiksi kesäteattereissa Mikkelin Naisvuorella, Koirakivessä, Mäntyharjulla ja Ristiinassa on S‑Etunäytökset, joihin on edullisempi pääsylippu S‑Etukortilla, kertoo asiakkuuspäällikkö Leena Vironen. − Kaikki kesäajan S-Etuhintaiset tapahtumat löytyvät osoitteesta suursavo.fi/kesaedut.

Osuuskauppa Suur-Savo tekee laajasti yhteistyötä toimialueen eri toimijoiden kanssa. Kulttuuri- ja tapahtumayhteistyön lisäksi osuuskauppa tukee erityisesti lasten ja nuorten liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia mm. seurayhteistyön kautta. Osuuskauppa tukee vuositasolla eri kohteita noin 300 000 eurolla.

 

Lisätietoja:    

Osuuskauppa Suur-Savo
Ari Miettinen
toimitusjohtaja, kauppaneuvos
p. 050 531 9550

Taidekeskus Salmela
Tuomas Hoikkala
toiminnanjohtaja, konsuli
p. 0400 656 432

www.taidekeskussalmela.fi/konsertit

www.suursavo.fi/kesaedut

Kokosimme yhteen Osuuskauppa Suur-Savon toimialueen suosikkikohteet ja -tapahtumat, joista saat S-Etukortilla hintaetua.

Pidä S-Etukortti matkassa mukana, sillä saat hyviä etuja monista suosikkikohteista ja -tapahtumista myös kesällä.


 

S-Etuhintaan kesäteatteriin

Kesäteatterit ympäri Etelä-Savoa valmistautuvat viihdyttämään kesävieraitaan. Ulkoilmakatsomot tuovat oman tunnelmansa kepeään teatteri-iltaan.


 

S-Etuhintaan konsertteja, kulttuuria ja festareita

Klassista musiikkia, rokkia tai vaikkapa hip hoppia. Suomen kesään kuuluvat ehdottomasti erilaiset konsertti-, kulttuuri- ja festivaalitapahtumat.

Ja mikä parasta, alla olevista tapahtumista pääsee nauttimaan S-Etukortilla edullisempaan hintaan.


 

S-Etuhintaan kesäleireilyä lapsille

Suositut lasten liikuntaleirit järjestetään Savonlinnassa Tanhuvaarassa ja lasten liikuntaleiri takaa kesäloman parhaat muistot!

 

S-ryhmä luo tulevaisuuden asiakaskokemusta ravintoloissaan ja ottaa käyttöön asiakaskokemusta parantavia ja asiakastyötä helpottavia digitaalisia palveluita: asiakkaiden suosimaa mobiili pöytiintilausta levitetään vauhdikkaasti. Osuuskauppa Suur-Savon ravintoiloissa palvelu otettiin käyttöön tällä viikolla Mikkelissä Amarillossa ja Gastropub Einossa. Kesäkuussa palvelu laajenee Savonlinnaan Seurahuoneen Aula-ravintolaan.

Kaikki S-ryhmän ravintolat kokoava verkkosivusto Raflaamo.fi on Suomen suosituin ravintolasivusto. Raflaamon sivuilla vieraillaan vuosittain yli 10 miljoonaa kertaa ja kävijämäärät ovat kasvussa. Yhä useamman ravintolakäynti alkaakin Raflaamosta, sillä jopa 70 % ravintoloiden asiakkaista käy tutustumassa siellä ravintolan ruokalistaan ennen ravintolakäyntiään. Pöytävarauksia Raflaamon kautta tehdään yli 200 000 kertaa vuodessa.

Nyt uutuutena Raflaamo on jalkautunut myös ravintoloihin mobiilitilauspalvelun myötä. Sekä asiakkailta että henkilökunnalta saatu palaute on heti alkuun ollut positiivista.

− Pöydässä olevan QR-koodin avulla asiakas voi omalla puhelimellaan tutustua ruokalistaan, kutsua tarjoilijan, tehdä tilauksen ja täydentää sitä sekä pyytää laskun, myös osiin jaettuna, kertoo ryhmäpäällikkö Arttu Toroi Osuuskauppa Suur-Savolta.  − Asiakkaat arvostavat erityisesti tilaamisen helppoutta ja nopeutta.

Osuuskauppa Suur-Savossa mobiili pöytiintilaus aloitettiin Mikkelissä Amarillossa ja Gastropub Einossa toukokuun lopulla. Kesäkuun toisella viikolla palvelun käyttö laajenee Savonlinnaan Seurahuoneen Aula-ravintolaan. Palvelua ja sen ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti saatujen kokemusten ja palautteiden myötä. Käyttökokemuksen lisääntyessä palvelua tullaan laajentamaan myös muihin Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloihin.

Asiakaskäyttäytymisen muutos ja digipalveluiden arkipäiväistyminen haastavat yrityksiä tarjoamaan uusia palveluja ja asiointitapoja. Kuluttajat ovat tottuneet hoitamaan arkiaskareitaan, kuten ruokaostoksiaan, digitaalisilla palveluilla ja vastaavaa sujuvuutta odotetaan myös ravintoloissa. S-ryhmässä panostetaan vahvasti digipalveluiden kehittämiseen, mikä näkyy myös ravitsemiskaupassa. Uusilla digipalveluilla haetaan erityisesti sujuvuutta asiointiin ja työarkeen ravintoloissa.

− Digitaaliset elementit tulevat osaksi kaikkia toimintoja ja keskittyvät erityisesti sekä asiakas- että työntekijäkokemuksen parantamiseen. Uusien digitaalisten ratkaisujen kehittämisen uskotaan vaikuttavan myös alan vetovoimaan työnantajana, sanoo Toroi.

 

Lisätietoja:

Arttu Toroi, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Suur-Savo, arttu.toroi@sok.fi, p. +358 50 344 1493

Saimaan alueella vietettävä European Region of Gastronomy -vuosi näkyy Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa. Saimaa-teemaa juhlistetaan lähituottajien raaka-aineista valmistetuilla annoksilla Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Kampanja käynnistyy kesäkuussa ja kestää vuoden.

Kampanjan ajatus on kiinnittää asiakkaiden huomio lähialueen laadukkaisiin tuotteisiin ja olla näkyvä osa Taste Saimaa -hanketta. Tätä varten Osuuskauppa Suur-Savossa kehitettiin oma tuotesarja Taste Saimaa -henkeen. Vuoden kestävän kampanjan aikana tuodaan ravintoloiden listalle kahden-kolmen kuukauden välein uusi lähituottajien raaka-aineista valmistettu annos.

Lähituottajien raaka-aineita käytetään Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa jo nyt niin paljon kuin mahdollista, mutta nyt listalle tuodaan erityiset Taste Saimaa -annokset. Kukin annos on saatavilla vain rajoitetun ajan ja vain yhdestä ravintolasta per kaupunki: Mikkelissä Gastropub Einosta, Savonlinnassa ravintola Majakasta ja Pieksämäellä UKKO Bistro & Delistä.

− Kesäkuussa starttaavan kampanjan pääaines nostetaan Saimaasta. Muikut saavat ylleen perinteisen ruispaneroinnin, kylkeen tarjoillaan tuhti annos ”dirty fries” ‑ranskalaisia piimä-tillimajoneesin ja paahtovoimajoneesin kanssa. Koko setti kruunataan kirjolohen mädillä, fetamuruilla ja kevätsipulilla. Testaajaryhmät Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä olivat aivan hurmioissaan! Sen lisäksi, että annos oli hurjan hyvää, sitä oli riittävästi, kuvailee ravintolajohtaja Ulla-Maija Myllymäki Osuuskauppa Suur-Savolta. − Syksyllä tarjolla on Putkisalon kartanon karitsaa metsäsienirisotolla.

Saimaa-ruokakampanjan taustalla ovat kolme kerimäkeläislähtöistä media- ja ravintola-alan vaikuttajaa: Toni Härkänen, Jussi Silvennoinen ja Veli-Matti Nousiainen. Ammattikuvaajista ja ‑kokeista koostuva kolmikko ryhtyi reilu vuosi sitten suunnittelemaan erilaisia alueen ruokakulttuuria kehittäviä konsepteja ja aloitti mm. Saimaa Barbecoa -tilin ylläpitämisen sosiaalisessa mediassa. Yhteistyö Osuuskauppa Suur-Savon kanssa sai alkunsa Saimaa Lautasella -hankkeen järjestämillä yrittäjien pikatreffeillä Savonlinnassa viime vuoden lopulla ja jalostui kolmeen uniikkiin ravintolaan kohdentuvaksi, vuoden mittaiseksi Saimaa-kampanjaksi. Uusien kiinnostavien reseptien lisäksi kampanjaan liittyen toteutetaan runsaasti kuva- ja videosisältöä sekä sosiaalisen median julkaisuja, jotka syventävät tietoa raaka-aineista ja niiden matkasta lautaselle.

− Mielestämme alueemme raaka-aineet ja ruokatuotteet ansaitsevat tulla nykyistä monipuolisemmin käytetyksi ja laajemmin esiin nostetuksi. Oli siis hienoa, että Osuuskauppa Suur-Savo jakoi tämän näkemyksen kanssamme ja pääsimme yhteistyössä luomaan jotain aivan uutta alueen ruokakulttuuriin, kertovat projektin sisällöntuotannosta vastaavat kuvaajat Härkänen ja Silvennoinen.

 

Lisätietoja: ravintolajohtaja Ulla-Maija Myllymäki, Osuuskauppa Suur-Savo

puh. 040 550 6842, sähköposti ulla-maija.myllymaki@sok.fi

Ässäkokki-kurssi lapsille

Osuuskauppa Suur-Savo järjestää jälleen yhdessä Savon Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssit.

MIKKELI: maanantaina 17.6.2024 klo 10-13. Kurssi toteutetaan Marttojen opetuskeittiössä, Hallituskatu 7 A 1, Mikkeli.
Kurssille otetaan mukaan 10 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä,
ilmoittaudu >> https://www.martat.fi/savo/tapahtumat/assakokki-kurssi-lapsille-mikkeli-3/?post-id=153884

MIKKELI: tiistaina 18.6.2024 klo 10-13. Kurssi toteutetaan Marttojen opetuskeittiössä, Hallituskatu 7 A 1, Mikkeli.
Kurssille otetaan mukaan 10 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä,
ilmoittaudu >> https://www.martat.fi/savo/tapahtumat/assakokki-kurssi-lapsille-mikkeli-4/?post-id=153885

Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille.

Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, sekä leivotaan suolaista ja makeaa.  Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo useamman vuoden ajan.

Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta ja lajittelusta.

Tee ilmoittautuminen huoltajan nimellä ja kirjoita Lisätietoja-kohtaan lapsen nimi ja ikä.

 

Huom! Jos olet ilmoittautunut kurssille, etkä pääsekään osallistumaan, ilmoitathan kurssipaikan peruutuksesta mahdollisimman pian.

Kurssille on hyvä ottaa mukaan omat sisäjalkineet sekä essu ja tarvittaessa hiuskiinnike. Mukaan voi ottaa myös rasian ylijääviä ruokia tai leivonnaisia varten.

Lisätiedot ja kysymykset:  satu.rasanen@martat.fi

Tervetuloa mukaan Ässäkokki-kurssille

Osuuskauppa Suur-Savo työllistää tulevana kesänä lähes tuhat kesätyöntekijää eri puolille Etelä-Savoa. Osuuskauppa Suur-Savo on suurin yksityinen kesätyöllistäjä toimialueellaan. Eniten lisätyövoimaa tarvitaan isoihin yksiköihin eli Prismoihin, ABC-liikennemyymälöihin ja suurimpiin S‑marketeihin, kuten Mäntyharju ja Ristiina.

Kesätyöhakemuksia Osuuskauppa Suur-Savolle tuli yhteensä yli 2000. Hakemusten määrä kasvoi hieman edellisestä vuodesta. Yli 18-vuotiaita kesätyöntekijöitä palkataan noin 500 ja alle 18‑vuotiaita noin 450. Mukana on myös Tutustu työelämään -harjoittelijoita, jotka pääsevät kahden viikon harjoittelujaksolla tutustumaan työelämään tai uuteen toimialaan ensimmäistä kertaa.

− Etelä-Savo on vilkasta vapaa-ajan asutuksen aluetta, joten kun asukkaiden määrä lisääntyy, lisääntyy luonnollisesti myös työntekijöiden määrä. Suosituimmilla paikkakunnilla henkilökuntaa tarvitaan tuplamäärä tai jopa moninkertaisesti talviaikaan verrattuna, kuten esimerkiksi Puumalassa tai Hurissalossa, sanoo henkilöstöjohtaja Tuula Lyytikäinen.

Osuuskauppa Suur-Savo on tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Siinä mukana olevat yritykset sitoutuvat kampanjan kriteereihin, joita ovat mm. hyvä hakijakokemus, mielekäs työ sekä hyvä perehdyttäminen ja kohtuullinen palkka.

− On äärimmäisen tärkeää, että nuorien ensimmäiset työkokemukset ovat positiivisia. Se on tärkeää paitsi nuoren itsensä, myös yrityksen kannalta. Hyvällä perehdytyksellä ja kannustavalla ilmapiirillä työuransa alussa olevat nuoret saavat itseluottamusta ja oppivat työelämän asioita, joita koulussa ei opita. Samalla viestitään positiivista työnantajamielikuvaa, mikä on välttämätöntä yrityksen tulevaisuuden kannalta, Lyytikäinen summaa.

 

Lisätietoja:

Tuula Lyytikäinen, henkilöstöjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. +358 50 562 9200, tuula.lyytikainen@sok.fi