Uusi visiomme tuo asiakkaamme entistä enemmän keskiöön. Haluamme tarjota ylivoimaista hyötyä ja loistavia palvelukokemuksia asiakkaillemme nyt ja tulevaisuudessa. Kehitämme liiketoimintaamme vastuullisesti luonnonvaroja kunnioittaen ja pidämme palvelumme kunnossa Etelä-Savossa. Vuoteen 2025 mennessä poistamme ilmakehästä enemmän hiiltä kuin sitä tuotamme. Menemme kohti ruokahävikin puolittamista ja edistämme kiertotaloutta. Kaikki käyttämämme sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Kuluvana vuonna S-ryhmän, kuten myös meidän, käyttämästä sähköstä 85 % tuotetaan omalla tuuli- ja aurinkovoimalla. Investoimme monipuolisesti energiatehokkuuteen: uusimme kylmälaitteemme, optimoimme valaistusta, hyödynnämme hukkalämpöä ja edistämme uusiutuvan energian tuotantoa.

Isona toimijana meillä on myös tärkeä rooli ja vastuu auttaa asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kuuntelemme asiakkaidemme toiveita, etsimme sekä kehitämme jatkuvasti uusia keinoja niiden huomioimiseksi ja kartoitamme kiertotalouteen liittyviä uusia toimintamalleja. Kiloissa ja litroissa mitattuna kotimaisten elintarvikkeiden osuus päivittäistavarakaupan myynnistämme on kuluvana vuonna noin 80 %. Asiakkaamme arvostavat kotimaisuutta. Kotimaisten tuotteiden menekki edistää muun muassa työllisyyttä Suomessa. Me uskomme, että ruoka-ala voi olla yksi Suomen kasvun vetureista ja haluammekin edistää aktiivisesti kotimaisen ruoan menestystä sekä tarjota asiakkaillemme erilaisia vaihtoehtoja tuotteiden ja palveluiden kautta. Valikoimistamme löytyy useita paikallistuottajien tuotteita, mutkatonta ja maistuvaa lähiruokaa.

Joulu on meille suomalaisille yksi vuoden tärkeimmistä juhlista. Suomalaisia pidempiaikaisia perinteitä ovat muun muassa joulusaunassa sekä -kirkossa käyminen, joululaulut ja -kalenterit, joulukuusi ja kodin koristelu jouluun, joulupukin vierailu sekä päivällisen nauttiminen perheen sekä lähimmäisten kesken. Me Osuuskauppa Suur-Savossa olemme mukana luomassa joulutunnelmaa. Kaikki toimipaikkamme ovat valmistautuneet jouluun ja palvelemme Sinua laajoilla aukioloajoilla kaikissa jouluvalmisteluissasi. Tarkemmat aukioloajat löydät osoitteesta www.suursavo.fi.

Etelä-Savo on täynnä vastuullisten lähituottajien tuottamia raaka-aineita ja herkkuja. Me osuuskaupassa teemme yhteistyötä lukuisten lähialueen tuottajien kanssa. Vuoden 2023 seinäkalenterimme kuvat on otettu vierailukierroksella lähituottajiemme tiloilla ja herkulliset reseptit ovat tuottajien omia ruokavinkkejä asiakkaillemme. Tee kotiseutumatka vatsallesi kokeilemalla paikallistuottajien reseptejä, me tuomme lähiruokatuotteet lähellesi.

Ari Miettinen
toimitusjohtaja
Osuuskauppa Suur-Savo

Osuuskauppa Suur-Savo valitsi Kannustajiin tulevalle vuodelle 2023 viisitoista lasten ja nuorten harrastusyhdistystä eri puolelta Osuuskauppa Suur-Savon toimialuetta. Kannustajat kausi on kalenterivuoden mittainen.

Kannustajiin valitut yhdistykset v. 2023 ovat:

Osuuskauppa Suur-Savon asiakasomistajatalouden pääjäsen voi ilmoittautua yhden haluamansa yhdistyksen kannustajaksi 1.1.2023 alkaen. Haluamansa yhdistyksen kannustajana pääjäsenelle maksetaan oma, henkilökohtainen Bonus normaalisti ja lisäksi yhdistykselle kertyy tukea.

Kannustajaksi voi ilmoittautua Osuuskauppa Suur-Savon asiakaspalvelupisteissä Prisma Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä sekä S-Pankkipisteessä Kauppakeskus Stellassa Mikkelissä. Lisäksi kannustajaksi voi ilmoittautua myös osoitteessa s-kayttajatili.fi

Yhdistykselle maksettava tuki:

Kannustetaan ja edistetään yhdessä lasten sekä nuorten harrastustoimintaa!

Perinteinen Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään tänä vuonna 26. kerran. Keräyksen avulla yhä useammalla Suomessa asuvalla lapsiperheellä on mahdollisuus nauttia joulupöydän antimista. Keräys alkaa 17.11.2022 ja se jatkuu aina jouluaattoon asti. S-ryhmä lahjoittaa keräykseen 40 000 euroa, ja perheille jaetaan lahjakortteja käytettäväksi myymälöissämme.​​​​​​​  Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Suomen Punainen Risti (SPR). Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen, Radio Suomen, Radio Vegan ja Puoli Seitsemän -ohjelman kanssa. Keräyksen kumppaneita ovat S-ruokakauppojen lisäksi K-ruokakaupat ja Lidl-myymälät.

Hyvä Joulumieli -lahjakortti on joululahja. Sitä ei voi hakea. Hyvä Joulumieli -keräyksen tuotto jaetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin kautta lahjakortteina kotimaan vähävaraisille lapsiperheille.
Suomen Punaisen Ristin osastojen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten apuna perheiden valinnassa ovat esimerkiksi kunnan sosiaalitoimi, lastenneuvolat, koulut/kouluterveydenhuolto, seurakunnan diakoniatoimi ja kunnan maahanmuuttajapalvelut. Hyvä Joulumieli -lahjakortin voi saada Suomessa asuva lapsiperhe, johon kuuluu ainakin yksi alle 18-vuotias ja jossa on vaikea taloudellinen tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai kriisitilanteen vuoksi. Lahjakortteja on rajallinen määrä, joten valitettavasti vain osa apua tarvitsevista perheistä voi saada kortin.

Lahjakortit jaetaan valituille perheille joulukuun alussa, jotta apu ehtii perille jouluksi. Perheiden huolellinen valinta tapahtuu hyvissä ajoin syksyn aikana. Lahjakortti on tarkoitettu ruokatarvikkeisiin, joiden joukossa voi olla yksittäisiä taloustarvikkeita (esimerkiksi leivinpaperi tai vaippapaketti). Kortilla ei voi ostaa tupakkaa eikä alkoholia. Lahjakorttia ei tarvitse käyttää yhdellä ostoskerralla.

Keräykseen voi osallistua:

Lahjoittamalla verkkosivujen kautta (hyvajoulumieli.fi).

Lahjoittamalla suoraan Hyvä Joulumieli -keräyksen tilille: IBAN FI33 5780 4120 0801 60. Viite: 5429

Soittamalla keräyspuhelimeen 0600 16555 (10,01 e + pvm/mpm)

Lähettämällä tekstiviestin:

Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla numeroon 66020.

Vähimmäismäärää lahjoituksissa ei ole, sillä jokainen lahjoitus on tärkeä, niin pieni kuin iso. Kaikki lahjoitukset kartuttavat keräystuottoa. Keräykselle on asetettu tavoite, joka vuonna 2022 on 1,5 miljoonaa euroa ja se pyritään saavuttamaan. Jos tavoite ei toteudu eikä edellisvuodelta ole ylijäämää, järjestäjät maksavat puuttuvan osuuden. Jos keräystavoite ylittyy, raha käytetään vuoden 2023 Hyvä Joulumieli -lahjakortteihin.

 

Lisätietoja:

Satu Nieminen, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 517 0374

Prisma Savonlinna täyttää marraskuussa 30 vuotta ja luvassa 14.-20.11.2022 on upea tapahtumien viikko.

-Valmistaudumme juhlaviikkoon parhaillaan ja tulossa onkin paljon tapahtumia. Maanantaina 14.11. juhlaviikko starttaa kakkukahvien merkeissä klo 12. Kakkua on tarjolla 2 500 palaa. Tarjoamme asiakkaillemme upeita synttärietuja koko viikon ajan. Keskiviikkona toteutamme myös odotetun ostoskärryrallin, jolloin arvonnan voittanut asiakkaamme saa 3 minuutin ajan koota ostoskärryyn haluamiaan ruokapuolen tuotteita ja kierroksen jälkeen asiakas saa ostokset mukaansa, ilmaiseksi tietysti. Kannattaa siis osallistua arvontaan, josko ralli mahdollistuisi omalle kohdalle, kannustaa Prisma Savonlinnan johtaja Mervi Hämäläinen. Arvonta suoritetaan keskiviikkona 16.11. klo 17 ja ralli on heti sen jälkeen.

Prisma Savonlinna oli vuonna 1992 maakunnan ensimmäinen hypermarket. -Avajaiset olivat koko alueelle merkittävä tapahtuma. Meillä kävi silloin lähes 20 000 asiakasta ja tunnelma oli korkealla. Asiakkaat olivat ihmeissään talon koosta ja isoista valikoimistamme, kertoo 30 vuotta Prisma Savonlinnassa myyntipäällikkönä toiminut Pasi Makkonen.  

Prisma Savonlinna työllistää tällä hetkellä 85 henkilöä ja kesäaikaan henkilöstön määrä kasvaa noin 30:llä. 30 vuotta täyttävässä Prismassa työskentelee edelleen kuusi alkuperäistä työntekijää. Työyhteisössä on mukana myös lukuisia yli 10 ja 20 vuotta samalla työnantajalla olleita prismalaisia.

Prismaan tehtiin laajennukset vuosina 2002 ja 2015. Vuonna 2015 uutta liiketilaa tuli noin 3 400 kerrosneliötä. Laajennuksen myötä valikoimat kasvoivat kauttaaltaan, erityisesti käyttötavarapuolella. Uusina tuotteina silloin tulivat myyntiin isot kodinkoneet, kattavammat vapaa-ajan, pukeutumisen ja rakentamisen valikoimat sekä kodinosasto. Myös puutarha ja piha -valikoimille rakentui lisätilaa.Osuuskauppa Suur-Savolla on kolme Prismaa. Savonlinnan avauksen jälkeen rakentui vuonna 1994 toinen Prisma Mikkeliin ja vuonna 2018 kolmas Pieksämäelle.

Lisätietoja:

Mervi Hämäläinen, johtaja, Prisma Savonlinna, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 352 8787

Pasi Makkonen, myyntipäällikkö, Prisma Savonlinna, Osuuskauppa Suur-Savo, P.0500 205 299

OSUUSKAUPPA SUUR-SAVON HISTORIAN TOINEN OMA KOKKI-MYYJÄ KOULUTUS ALKAA TAMMIKUUSSA 2023

Haluatko työurallesi jotakin uutta? Koulutus ilman papereiden pyörittelyä – koko ajalta saat palkkaa ja koulutuksen jälkeen vakituisen työpaikan. Hae nyt Osuuskauppa Suur-Savon Valmennusakatemiaan ja työllisty Osuuskauppa Suur-Savoon vakituiseen työsuhteeseen! Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva, jossa työtunnit keskimäärin 30 tuntia viikossa. Työsuhde alkaa tammikuussa 2023.

Työsuhde alkaa kuuden kuukauden mittaisella valmennuksella, joka sisältää kuusi kahden päivän mittaista lähiopetusjaksoa. Lähiopetusjaksoilla käymme eri aihealueiden teoriaa läpi: vitriini, pikaruoka, lounas, à la carte sekä marketissa kassa- ja osastotyöskentely. Lähiopetuspäivien lisäksi oppiminen tapahtuu työskentelemällä toimipaikassa työpaikkaohjaajien johdolla. Kokki-myyjä koulutuksen aikana tavoitteena on varmistaa osaaminen kokin ja myyjän työtehtävissä. Kouluttajina ja työpaikkaohjaajina toimivat Osuuskauppa Suur-Savon eri alojen vahvat ammattilaiset.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, kenellä ei vielä ole keittiö- tai marketosaamista. Aikaisempaa työkokemusta kokin tai myyjän työtehtävistä ei tarvitse olla. Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat tehdä töitä ja oppia samalla uuden ammatin. Edellytämme valmiutta työskennellä eri toimipaikoissa. Koulutuksen päätyttyä työllistyt Osuuskauppa Suur-Savoon liikennemyymälöihin tai ravintoloihin ja lisätöitä tarvittaessa saat myös marketeista. Koulutukseen valittavilta odotamme halua oppia uutta, iloista mieltä ja hyviä sosiaalisia taitoja sekä reipasta ja iloista asennetta työtä, asiakkaita ja työkavereita kohtaan. Työ on vuorotyötä.

Osallistuimme TE-liveen keskiviikkona 9.11.2022 klo 13.00 Jäikö suora lähetys välistä? Katso tallenne TE-liven nettisivuilla osoitteessa https://te-live.fi/lahetykset/fAvaCUPR9

Mikäli kiinnostuit, lähetä sähköinen hakemuksesi 11.12.2022 mennessä. Toimi kuitenkin pian, sillä aloitamme haastattelut ja teemme valintoja jo hakuajalla.

 

Osuuskauppa Suur-Savo investoi jälleen Savonlinnan matkailuun. Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan huoneuudistus aloitetaan marraskuussa 2022 ja uudistetut huoneet valmistuvat matkailijoiden iloksi jo seuraavaan kesäsesonkiin.

Alkavassa uudistuksessa remontoidaan pääurakoitsija Savonlinnan Saneerauspalvelun johdolla   53 huonetta uuteen loistoon. Huoneiden sisustussuunnittelusta vastaa Promakers Oy, joka on aiemmin suunnitellut Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan ravintola- ja kokoustiloja. Sisustuksen tyyli saa vaikutteita Seurahuoneen muiden tilojen, kuten Kokous- ja tapahtumatila Luodon, värimaailmasta ja tunnelmasta. Uudistuksessa hotelli Seurahuone Savonlinnaan tulee lisää tilavia perhehuoneita ja saunallisia huoneita.

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnaa on uudistettu lähivuosina runsaasti, viimeisimpänä valmistui 48 uutta sviittitasoista tilavaa huoneistoa lyhyt- ja pitkäaikaiseen majoitukseen. Hyvän vastaanoton saaneet huoneistot otettiin käyttöön kesällä 2022. Jo tehdyt ja tulevat uudistamistoimenpiteet vahvistavat hotelli Seurahuone Savonlinnan monipuolisuutta elämys- ja palvelukokonaisuutena. Uudistuksen yhteydessä huolehditaan, että kiinteistön ilmanvaihto ja valaistus ovat nykyaikaisten energiaa säästävien ratkaisujen mukaisia ja tukevat hotellin vastuullisuustavoitteita.

Kestävän matkailun puolesta – Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna hakee Sustainable Travel Finland-sertifikaattia

Vastatakseen muuttuvaan kysyntään ja turvatakseen tulevaisuutensa, on matkailuelinkeinon kehityksen oltava kestävää. Visit Finland on kehittänyt Sustainable Travel Finland (STF)-ohjelman kansainvälistyvää matkailua harjoittaville matkailuyrityksille ja -alueille. Ohjelman avulla vastuullisten toimenpiteiden omaksuminen ja kehittäminen helpottuu. Sustainable Travel Finland -kehittämisohjelma koostuu seitsemästä askelmasta, jotka suoritettuaan yritys saavuttaa käyttöönsä STF-merkin. -Sustainable Travel Finland ohjelma antaa meille tarvittavat työkalut kestävän matkailun edistämiseen, joka on tavoitteemme nyt ja jatkossa, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan hotellinjohtaja Kati Vihma.

Lisätietoja:

Kai Nurmi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, ABC-toimiala
puh. 0400942141 | kai.nurmi@sok.fi

Kati Vihma, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna
puh. 0503714530 | kati.vihma@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna lukuina

 

Pää-/Rakennusurakoitsija: SSP Group Oy

Arkkitehti-/pääsuunnittelu: Granlund Mikkeli Oy

Sisustussuunnittelu: Promakers Oy

Rakennesuunnittelu: Sitowise

LVIA-suunnittelu: Rejlers Finland Oy

Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Kemppinen Oy

LVI-Urakoitsija: SSP LVI Oy

Sähköurakoitsija: Sioma Oy

Kiinto- ja irtokalusteet: RESTAMASTER

S-ryhmä sitoutuu kantamaan oman vastuunsa valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa. S-ryhmä laski tuhannen toimipaikkansa lämpötilaa yhdellä asteella. Lisäksi kaupparyhmässä on varauduttu vähentämään sähkönkulutusta valtakunnallisten huippukulutuspiikkien aikana aamukahdeksalta ja iltaviideltä. Myös henkilöstö osallistuu ideoimaan energiansäästövinkkejä.

Osuuskauppa Suur-Savo on investoinut fiksuun energiankäyttöön ja omaan uusiutuvaan energiaan jo vuosia. Muun muassa järjestelmälliset investoinnit energiatehokkaisiin kylmäkalusteisiin ovat tuoneet merkittävää energiansäästöä. Kylmäkalusteet ovat osa isompaa teknistä järjestelmää, mikä tuo sähkön säästön lisäksi myös keinoja hyödyntää hukkalämpöä kiinteistössä.Energiansäästötalkoisiin voi lähteä mukaan isoilla ja pienillä teoilla. -Me reagoimme energiansäästötalkoisiin supistamalla S-marketien sunnuntain aukioloaikoja. Palvelemme 2.1.-26.3.2023 sunnuntaisin klo 10-18, entisen 9-21 sijaan. Kannamme näin oman kortemme kekoon ja säästämme energiaa, kommentoi Osuuskauppa Suur-Savon S-marketien ryhmäpäällikkö Sami Marttinen. Poikkeuksena ovat kuitenkin Rantakylän, Mäntyharjun ja Urpolan S-marketit, jotka palvelevat entiseen tapaan sunnuntaisin klo 9-21. Huhtikuussa kaikki S-marketit palaavat jälleen normaaleihin aukioloaikoihin.

Lisätietoja:

Sami Marttinen, S-Market ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Suur-Savo, p. +358 50 564 5750

Mikkelin raviradalla lauantaina 5.11.2022 kello 13 alkaen.

S-Etukortilla ilmainen sisäänpääsy ja hernekeittotarjoilu (tarjoilu klo 13.30-16.00 / 2000 annosta).

Oheisohjelmaa tarjolla:

Myös lapsille tarjolla mukavaa oheisohjelmaa:

Tervetuloa mukaan iloiseen koko perheen tapahtumaan!

Osuuskauppa Suur-Savo ja Mikkelin Pesula Oy ovat tehneet liiketoimintakaupan. Suur-Savon siivouspalvelujen toiminta siirtyy 1.1.2023 Mikkelin Pesulalle. Pesulan ja siivouspalvelujen synergiahyödyt ovat merkittävät ja liiketoimintakaupan kautta mahdollistuvat sekä siivouspalvelujen kasvu että Mikkelin Pesulan toiminnan kehittäminen. Jatkossa puhtaanapitoalan tehtävät ovat saman yrityksen alla.

Osuuskauppa Suur-Savon siivouspalvelujen työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Mikkelin Pesulan työntekijöiksi 1.1.2023 lukien. Työsuhteen ehdot säilyvät ennallaan. Suur-Savon siivoustoimen johtajana Osuuskauppa Suur-Savossa toiminut Tuomas Jääskeläinen siirtyy Mikkelin Pesulan hallintojohtajaksi. Kari Rämö jatkaa Mikkelin Pesulan toimitusjohtajana.

Lisätietoja:

Kari Rämö, toimitusjohtaja, Mikkelin Pesula, p. 0440 367 567

Tuomas Jääskeläinen, hallintojohtaja, Mikkelin Pesula, p.044 791 3689

Kai Nurmi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 0400 942 141

Osuuskauppa Suur-Savo uudistaa Mikkelin Kauppakeskus Stellassa sijaitsevien ravintoloidensa toimintaa vuonna 2023. Stellan yläkerrassa sijaitseva ravintola Rosso lopettaa toimintansa kannattamattomana 31.12.2022.

Rosson henkilökunta työllistyy Osuuskauppa Suur-Savon muihin toimipaikkoihin.

Osuuskauppa Suur-Savon suunnitelmissa on lisätä ravintolatoimintaa Kauppakeskus Stellan kiinteistössä vuonna 2023. Näistä suunnitelmista tulemme tiedottamaan alkuvuodesta 2023.

 

Lisätietoja:

Kai Nurmi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 0400 942 141