Vältä ruuhkat pääsiäisostoksilla – hyödynnä laajoja aukioloaikoja tai tilaa verkosta


26.3.2021

Osuuskauppa Suur-Savon laajat aukioloajat sekä ruoan verkkokauppa mahdollistavat ruuhkattomat ostokset myös ennen pääsiäisen pyhiä. Tänä vuonna pääsiäispöytiin katetaan perinteisten herkkujen lisäksi esimerkiksi pääsiäisbroileria, savukalaa, grillattuja vihanneksia sekä itse leivottua leipää ja leivonnaisia.

Pääsiäinen on perinteisesti vilkasta aikaa ruokakaupoissa, ja viikon suosituin kauppapäivä on perinteisesti ollut kiirastorstai, joka tänä vuonna osuu torstaille 1.4. Koronatilanteen vuoksi ja ruuhkien välttämiseksi ostoksille kannattaakin mahdollisuuksien mukaan suunnata jo alkuviikosta tai vuorokauden hiljaisempina tunteina. Osuuskauppa Suur-Savon ruokakaupat (Prisma, S-market ja Sale) palvelevat pääsiäisviikolla laajoin aukioloajoin.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä ostokset kaikessa rauhassa.  Rauhallisinta myymälöissä on aamulla ennen yhdeksää sekä myöhemmin illalla. Kauppareissulla muistutamme asiakkaitamme myös riittävistä turvaväleistä, käsien pesusta, kasvomaskin käytöstä sekä asioimisesta vain terveenä. Myös ostoslista kannattaa suunnitella huolella etukäteen”, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan johtaja Satu Nieminen.

Hyvä vaihtoehto on myös ruokien tilaaminen verkosta. Osuuskauppa Suur-Savon ruoan verkkokauppojen kapasiteettia nostetaan pyhien alla, mutta koska myös kysyntää tulee olemaan runsaasti, on suositeltavaa olla ajoissa liikkeellä. Kotiinkuljetus- ja noutoajat tulevat varattaviksi pääsääntöisesti viikkoa ennen haluttua ajankohtaa.

Pääsiäisenä avataan grillikausi ja leivotaan keväisiä herkkuja 

Pääsiäisen pyhät vietetään viime vuoden tavoin pitkälti kotona ruoanlaittoon panostaen. Ruokapöydissä toistuvat pääsiäisenä perinteisesti monet tutut ja turvalliset hitit, kuten mämmi, pasha sekä karitsan ja lampaan liha, mutta myös kala ja broileri ovat kasvattaneet osuuttaan pääsiäispöydän kattauksessa. Sesongin vihanneksista pääsiäisen suosikkiherkku on erityisesti vihreä tankoparsa, jota myydään huhti-toukokuussa melko paljon. Viime vuonna kovin myyntipiikki osui juuri pääsiäisviikolle. Säiden salliessa moni aloittaa myös grillikauden juuri pääsiäisenä. Tänä vuonna grilleissä tirisee entistäkin enemmän vihanneksia, juureksia ja jopa hedelmiä. Kannustamme kokeilemaan rohkeasti esimerkiksi erilaisten kaalien, avokadon tai vaikkapa melonin grillaamista. Toki myös makkaraa grillataan, ja suomalaiset ovat viime vuosina löytäneet rohkeammin maustetut grillimakkarat sekä lihapitoisemmat vaihtoehdot, kuten raakamakkarat. Pääsiäiseen voisi sopia hyvin esimerkiksi yrteillä ja valkosipulilla maustetut lammasraakamakkarat tai vaihteeksi vegaaniset makkarat. Tarjontaa löytyy myös pihvien ystäville.

Korona-ajan leivontabuumi on myös edelleen voimissaan ja kovassa nosteessa. Erityisen suosittua on erilaisten leipien ja sämpylöiden leivonta, ja pääsiäisenä voikin kokeilla vaikka muhkean pääsiäisleivän tai perinteisen pääsiäislimpun leipomista.

”Makeaan pääsiäisleivontaan kuuluvat ehdottomasti perinteiset rahkaleivonnaiset, kuten rahkapiirakat ja -pullat. Pääsiäisen kahvipöytään sopii upeasti sitrushedelmillä tai mangolla maustetut juustokakut hedelmä- tai marjakastikkeilla höystettynä, kuppikakut raikkailla hedelmäisillä kuorrutuksilla, marenkiset leivonnaiset ja tietenkin kaikki suklaiset herkut”, sanoo S-market ryhmäpäällikkö Sami Marttinen. Unohtaa ei sovi myöskään pääsiäismakeisia. S-ruokakauppojen myydyin pääsiäismuna oli viime vuonna kestosuosikki, Kinder Surprise -yllätysmuna, mutta herkkusuiden iloksi markkinoille tulee vuosittain myös kiinnostavia uutuustuotteita. Esimerkkejä tämän vuoden karkkiuutuuksista ovat Fazerin Vihreät kuulat -hedelmäkaramellit ja Easter Drageet sekä Apulanta- ja JVG-suklaamunat.

Oman myymälän aukioloajat pääsiäisen aikaan voi tarkistaa osoitteesta www.s-kanava.fi/asiakasomistaja/etu-ja-bonuspaikat.  Ruoan verkkokauppojen palvelua tarjoavat myymälät sekä vapaat toimitusajat voi tarkistaa myymälästä riippuen joko osoitteesta www.foodie.fi tai www.s-kaupat.fi.

 Lisätiedot:
Satu Nieminen
marketkaupan johtaja
Osuuskauppa Suur-Savo
p. 050 517 0374