Valikoimat eläinystävien mieleen


2.10.2015

Lokakuun neljäntenä vietetään kansainvälistä Eläinten päivää. S-ryhmän valikoimissa on huomioitu laajasti lemmikkien ruoka- ja tarviketarpeet ympäri vuoden, mikä näkyy myös myynnin kasvuna.

S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa myydään yleisimpiä koiran- ja kissanruokia: pienimmissäkin myymälöissä on huomioitu lemmikkien perustarpeet. Prismoissa on myynnissä monipuolisemmin ruokia lisäksi jyrsijöille ja linnuille sekä tietysti lemmikkieläintarvikkeita.

Kaikissa Kodin Terroissa toimivissa Eläinmaailmoissa lemmikkituotevalikoima on kaikkein laajin. Myynnissä on ruokaa ja tarvikkeita paitsi koirille ja kissoille, lisäksi jyrsijöille, akvaariokaloille, hevosille ja muille lemmikeille. Valikoima on sama kuin erikoisliikkeissä.

S-ryhmässä seurataan tarkasti lemmikkituotemarkkinoiden kehitystä ja trendejä. Valikoimapäätöksissä otetaan huomioon asiakaspalautteet, joita tulee suoraan myymälöihin ja S-kanavan kautta. Lisäksi vuosittaisissa asiakaspaneelitutkimuksissa saadaan tietoja asiakkaiden tuotetoiveista ja odotuksista.

Alaa kovempaa myynnin kasvua

Lemmikkieläinmarkkinat ovat yhä kasvussa Suomessa. Lemmikkeihin panostetaan, vaikka lama nakertaa monen kukkaroa. Eläimet lasketaan täysivaltaisiksi perheenjäseniksi, joiden tarpeista ei tingitä.

Turun ammattikorkeakoulussa vuonna 2012 tehdyn opinnäytetyön mukaan koiranruoka- ja tarvikemarkkinoiden arvo oli jo tuolloin 810 miljoonaa euroa. Eniten omistajat kuluttavat lemmikkien ruokaan ja terveydenhoitoon, kertoo ryhmäpäällikkö Anita Tuohino SOK Rautakaupasta.

Lemmikkituotealueen myynti alalla yleisesti kehittyy 5–7 prosentin vuosivauhtia, mutta Tuohinon mukaan Kodin Terroissa myynninkehitysprosentti on kaksinumeroinen. Myydyin tuotekokonaisuus ovat koirien ja kissojen kuivaruoat: ne kattavat lemmikkituotemyynnistä noin 40 prosenttia.

Raakaruokaa ja uutuusrehuja

Valikoimapäällikkö Anu Hammarén SOK Marketkaupan ketjuohjauksesta sanoo, että lemmikkituotteiden myynti S-ryhmän päivittäistavarakaupoissakin on tasaisella pohjalla.

– Kissan ja koiran tuotteiden myynti on kokonaisuudessaan melko tasaista. Ulkolintujen siemen- ja talituotteiden myynti nousee luonnollisesti talvikauden aikana. Prismoissa viime aikoina myydyimmät tuotteet ovat olleet koirien täyslihaherkkutikut sekä annosrasiat ja hiekat kissoille. Koirien raakaruokien kysyntä on nyt ollut kovassa kasvussa. Näissä pakastetuotteissa valikoima koostuu kotimaisista tuotteista, Hammarén lisää.

Kodin Terran Eläinmaailmoissa viimeisimpinä uutuustuotteina ovat laadukkaat Kraft- ja Dodson & Horrell -rehut hevosille. Anita Tuohino myös vihjaa, että ensi talvena tarvikevalikoimiin on luvassa uusi ja laadukas kotimaisen toimittajan tuotebrändi.

Muista Eläinten päivä 4.10.

Lemmikkiä kuuluu huomioida vuoden jokaisena päivänä, mutta moni haluaa vielä erikseen muistaa omaa rakasta perheenjäsentään eläinten teemapäivänä vaikkapa uudella lelulla tai herkkupalalla. Myös pehmeillä paketeilla, kuten kurapuvuilla ja huomioliiveillä on tarvetta näin syksyn keskellä.

Eläinten päivänä 4.10. Kodin Terroissa on luvassa erikoistarjouksia koiran- ja kissanruoista sekä lemmikkieläintarvikkeista. Lisäksi Kodin Terrojen Rempparytinät-kampanjassa 8.–11.10. lemmikeille on luvassa mielenkiintoisia tarjouksia – kannattaa siis tulla ostoksille Kodin Terraan vaikka oman lemmikin kanssa!